Uusi Nokia Lumia 920 osana 3 näytön käyttökokemusta

Nokia julkaisi uuden Lumia 920-älypuhelimen Suomessa 22.11.2012.

Tässä videoblogissa kerromme, mitä uutta Lumia 920 tuo, sekä miten uutta Windows 8-käyttöjärjestelmää voi hyödyntää usealla eri päätelaitteella.

Nokia Lumia 920

Windows Phone 7 ja Windows Phone 8 erot

Windows Phone yrityskäytössä

Windows Phone ei ole markkinaosuudella maailmalla kovinkaan suuressa käytössä, mutta Suomessa Nokian kotimaassa vanhat Symbian-pohjaiset laitteet tulevat korvaantumaan uusilla WP8 laitteilla. Kiinnostavuutta lisää uudet Windows 8 pohjaiset sormitietokoneet, jotka täydentävät Microsoftin 3-ruudun strategiaa.

Office 365 ja Windows Phone 8

Kun haluat saada täyden hyödyn uudesta Lumia 920:stä, tarvitset taustajärjestelmät, jotka osaavat hyödyntää uuden älypuhelimen ominaisuuksia. Mikäli yrityksellä ei ole kyseisiä taustajärjestelmiä tai järjestelmät ovat vanhentuneet, niin käyttöön voidaan ottaa nopeasti pilvipalveluna toimitettava Microsoft Office 365 palvelukokonaisuus. Palvelukokonaisuus skaalautuu yrityksen koon ja tarpeiden mukaisesti. Tässä demossa käytin 15min aikaa käytännössä kokonaan uuden yrityksen luomiseen. Käyttöön saatiin Exchange sähköposti, Lync viestintäratkaisu, SharePoint ryhmätyöskentelytilat, Skydrive tiedostopalvelu, sekä alusta yrityksen WWW sivuille. Sivustojen sisällön muokkaaminen yritysilmeen ja tarpeiden mukaiseksi on helppoa, mutta tätä osuutta ei 15min aikana tehty. Appelsiini tarjoaa palveluna perinteisiä IT-ulkoistuspalveluita, sekä pilvipalveluina toimitettuja palveluita.

Yhdistynyt viestintä

Windows 8 tukee monikanavaista viestintää. Yrityskäytössä Lync ja siihen liitetty video, vaide ja puheratkaisut laajentavat puhelimen käyttömahdollisuuksia.

3-Näytön demo VDI alustaa hyödyntäen

Meillä Appelsiinissa uskomme että suurin osa yrityksistä ajautuu tilanteeseen jossa 3 ruudun ideologiaa toteutetaan useamman eri ekosysteemin ratkaisuilla. Windows 8-käyttöjärjestelmän vahvuudet tulevat esille kosketusnäytöllisissä päätelaitteissa. Demon seuraavassa vaiheessa esittelemme miten saman PPT esityksen muokkaus onnistuu iPAD:lla. iPAD:n osalta sovellamme BYOD konseptia, jossa käyttäjä jatkaa tietotuvallisesti työskentelyä omalla päätelaitteellaan.

Windows 8 to Go

Uudessa Windows 8-käyttöjärjestelmässä on uudistunut versio Windows To Go ratkaisusta. Ratkaisulla voidaan käynnistää Windows 8-käyttöjärjestelmän millä tahansa x86 laitteella, jossa on USB2 tai USB3 (suositeltu). Tässä esimerkissä Mac Book Air (jossa USB2) koneen käynnistyminen nollasta niin että IE10 selain on työpöydältä ladattu vie hieman yli minuutin aikaa käynnistyä.

3-näytön demon yhteenveto

Me Appelsiinissa autamme kuinka usean päätelaitteen, jopa sekasortoisesta tilanteesta voidaan siirtyä hallittuun tapaan toimia ja maksimoida tehtyjen sovellus ja laitehankintojen tuottama arvo. Demon viimeisessä vaiheessa muokkaamme dokumenttia jälleen Windows 8-käyttöjärjestelmän päällä pyörivässä Office 2013 sovelluksella, jota ajetaan turvallisesti Applen Mac Book Airissa.

Demoissa käytetyt komponentit:

– Nokia Lumia 920
– Apple iPad
– Apple Mac Book Air
– DT Ultimate 32GB USB3 muistitikku
– Microsoft Office 365 Palvelupaketti P1
– Microsoft Office 2013
– Microsoft Windows8 Enterprise 64-Bittinen versio
– Appelsiini Koneisto Pilvipalvelualusta
– DreamBroker pilvi videojulkaisujärjestelmä

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa OldBlog, Teknologiat, Windows Phone / Lumia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>