Käytännön innovaatiota: Liikunnasta vauhtia integraatioon

Innovaatio mielletään usein uusiksi tuotteiksi ja palveluiksi, mutta käsitteen alle mahtuu muutakin. Kestävän kilpailuedun perustana muuttuvassa toimintaympäristössä on jatkuva kehitys ja ennakkoluulottomuus uusien toimintatapojen kehittämiseen. Niitä ei Appelsiinista puutu.

Kun suuri yritys ostaa pienemmän alkaa myytin murto: tilastojen mukaan noin kahdeksan kymmenestä integraatiosta epäonnistuu. Vaikka ostoprosessi olisikin sujunut mallikkaasti, siitä työ vasta alkaa. Tyypillisessä tapauksessa ihmisten muutoksen sietokyky on kovilla yrityskulttuurien törmäyksen ristiaallokossa.

Yritysostojen ja integraatioiden toteutuksessa leikitään usein laatikkoleikkiä. Suunnitellaan organisaatiota kirjoitellaan nimiä laatikoihin. Se miten organisaatiota johdetaan on toki tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on pitää työntekijöiden fiilis ja motivaatio korkealla muutoksen keskellä.

Innovatiivista integrointia

Kun aloitimme tämän vuoden alussa Appelsiinin ja Elisa Linksin yhdistymisen, otimme perinteisten työpajojen lisäksi käyttöön työpaikkaliikunnan integraation apuvälineeksi. Haimme sillä yhteistä tekemisen meininkiä ja samalla pyrimme saamaan istumatyötä tekevät nörtit liikkeelle. Nyt, vuoden lopussa olemme onnistuneet aktivoimaan kolmanneksen Appelsiinista (aktiivisia käyttäjiä on tätä kirjoitettaessa yhteensä 101). Kuten kuvasta näkyy yhteisiä liikuntatunteja on kertynyt lähes 8500 ja ”peukutuksiakin” yli 2500.

Maanantaiaamun jumppatunnit ja yhteinen liikuntatavoite saivat Appelsiinit jakamaan kokemuksia ja kannustamaan työkavereita yli organisaatiorajojen HeiaHeia liikuntayhteisössä. Vaikka vaikutusta työhyvinvointiin ei vielä voida todistaa, on vaikutus tunnelmaan ollut positiivinen. Yhdessä liikkuminen on auttanut meitä pitämään hengen korkealla myös integraatioprosessin aikana.

Vuosi lähestyy loppuaan ja integraatio alkaa olla takana. Innovatiivisuus ja toimitatapojen kehitys Appelsiinissa sen sijaan jatkuu, liikunnan vauhdittamana tietenkin.

Sari Kola-Nyström

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Trendit ja innovaatiot, Yleinen