Windows 8: Yrityskäyttäjän yleiskone

Luettuani Windows 8 eri versioiden vertailun jäin miettimään mitä hyötyjä se tuo nimenomaan yrityskäyttäjälle. Vai onko kysymyksessä ”taas yksi pakollinen päivitys” ? Voidaanko hyötyjä mitata jotenkin? Vai onko kauneus katsojan silmässä?

Lähdin etsimään vastauksia Appelsiinin asiantuntijoilta. IT ulkoistuksesta vastaavan liiketoimintajohtaja Ville Raution mukaan Appelsiinin tähänastiset kokemukset pilottiprojekteista puhuvat selkeästi Windows 8 puolesta. Seuraavassa muutama nosto eri näkökulmista:

  • Talousjohtajaa kiinnostavia kustannussäästöjä syntyy monista ”pienistä puroista”: tilavaatimukset pienenevät kun etätyön tekemisen edellytykset paranevat, työnteko tehostuu ja päätelaitekanta saadaan haltuun.
  • Markkinointi ja myynti lämpenevät kun jokaiselle myyjälle ei enää tarvitse hankkia läppäriä, älypuhelinta ja tablettia, koska homma hoituu nopeammin ja tehokkaammin pelkän tabletin ja puhelimen voimin
  • Henkilöstöjohtaja voi taata työntekijöiden tyytyväisyyden ja houkutella uusia työntekijöitä mahdollistamalla omien päätelaitteiden käytön ilman pelkoa niiden hallittavuudesta ja tietoturvariskeistä. Windows 8:ssa haittaohjelmien torjunta käynnistyy heti Windowsin asennuksesta ilman erillisiä asetuksia. Se toimii taustalla ja päivittyy itsekseen.

Suurin näkyvä hyöty on kuitenkin käyttökokemus. Windows 8 tuo työn tuottavuuden avaimet kaikille tietotyöläisille yhdistämällä saman käyttökokemuksen kaikille eri laitteille. Vihdoinkin kaikki sovellukset näyttävät ja tuntuvat samalta kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimella, tabletilla ja läppärillä.

Miten sitten kustannussäästöt? Entä jos Windows 7 ympäristöön siirtyminen on juuri saatu loppuun? Avainsanoja ovat joustava käyttöönotto ja muutoksen systemaattinen hallinta. Appelsiinissa uskomme, että moni suomalainen yritys päätyy ajamaan Windows 7 ja Windows 8 ympäristöjä rinnakkain, aloittaen Windows 8 käyttöönoton niistä toiminnoista joissa yhtenäisellä käyttökokemuksella ja saumattomalla integraatiolla yrityksen toiminnan kannalta kriittisiin sovelluksiin on suurin hyöty. Näin hyvä käyttökokemus ja kustannustehokkuus menevät käsi kädessä.

Appelsiini auttaa alkuun

Kokemuksemme perusteella suosittelemme Windows 8 käyttöönottoa pilotoimalla kolmen näytön ympäristössä.  Muutamalla älypuhelimella, tablet-laitteella ja läppärillä pääsee mukavasti kokeilemaan sovellusten toimivuutta. Luonnollisesti Windows 8:n toiminnallisuudet kannattaa katsoa yhdessä Microsoftin muiden uutuuksien kanssa: Näitä ovat Server 2012 –tuotteet sekä Sharepoint 2013 ja Exchange 2013.

Appelsiini on pilotoinut Windows 8 ympäristöä viime keväästä asti, ja kokemuksen perustella autamme mielellämme alkuun niin Windows 8 kuin muidenkin työn tuottavuuden ratkaisujen kanssa. Tunnemme Windows 8:n ja muut Microsoftin ratkaisut läpikotaisin ja teemme läheistä yhteistyötä Microsoftin ja Nokian kanssa. Asiantuntijoillamme on yhteensä yli 200 sertifikaattia, niillä pääsemme maailman 50 asiantuntevimman organisaation joukkoon Microsoft kumppanien joukossa. Vaikka kaikki eivät ole samaa mieltä, me olemme vakuuttuneita: Windows 8 on myös yrityskäyttäjän yleiskone!

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa OldBlog, Teknologiat