ATK-kilpailut Joensuussa jatkuvat

Appelsiini Finland Oy toimii tietokoneet ja verkot lajissa pääyhteistyökumppanina ja halusimme luoda ständistä meidän näköisemme. Ständimme rakentui uusien teknologioiden esittelyyn, teimme muovisista appelsiineista NFC-tageilla varustettuja sekä jaoimme t-paidat tuomareille ja kilpailijoille, jotka olivat varustettu QR-koodeilla.

NFC ja QR tägit hallitsemme Microsoftin Tag-alustalla. Tag-alustasta saa kohtuullisen toimivan raportoinnin tägien lukijoista.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä tunkattiin Linuxia. Internet ei ollut kilpailijoilla käytössä vaan ainoastaan DVD-1 medialta löytyvät manuaalit ja muu dokumentaatio. Käytettävä jakelu on ollut perinteisesti Debian Linux ja niin myös tänä vuonna. Kilpailijat asensivat monia erilaisia palveluita ja tietenkin ilman graafista käyttöliittymää. Palvelimelle tehtiin mm. mysql tietokanta, www-palvelin sekä varmuuskopiot näistä minuutin välein. Kuvitteelliselle yritykselle asennettiin myös oma DNS palvelin ja verkkosivujen päivittämistä varten FTP palvelin. Kilpailijat jakoivat yrityksen verkon virtuaalilaneihin ja nämä reititettiin edelleen eteenpäin operaattorille käsiteltäväksi.

Toisena kilpailupäivänä aiheena oli Microsoft-tuotteet. Kilpailijoiden piti rakentaa kuvitteelliselle yritykselle toimiva Microsoft-pohjainen palvelinympäristö ja liittää siihen Windows 8 -työasema. Mukana tehtävässä oli haastetta BitLockerin, CA-palvelun ja Remote Desktop Servicessin muodossa. Tietoliikenneoperaattori oli toimittanut loistavasti toimivan venytetyn L2-yhteyden yrityksen toimistolle, jota piti jakaa eteenpäin konfiguroimalla kytkimiä. Kilpailijoiden stressiherkkyyttä testattiin pilvestä meuhaavan toimitusjohtajan taholta; Pilveen olisi päästävä, halvalla ja heti. Päivän kaksi viimeistä kilpailutuntia menikin iloisesti varsinaista tehtävää viimeistellessä ja yllätystehtävää ratkoessa. Office 365 palvelun uusimmat ominaisuudet (Wave 15) helpottivat toimitusjohtajan kummallisten vaatimusten täyttämistä.


Venytyksen yliheitto runkolaitteiden välillä

Kolmantena ja viimeisenä kilpailupäivänä kilpailijat työskentelevät tietoturvan parissa. Kilpailutehtävästä ja lopullisista tuloksista lisää seuraavassa blogipostauksessa.

Terveisin Joensuusta Daniel, Mika ja Markus

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa IT-Guru 2013, Teknologiat