Areena-intranet – Mitä uutta SharePoint 2013:n myötä?

areena-sharepoint-intranet SharePoint 2013 toi paljon uusia herkkuja tietotyöläiselle, tiimityölle ja yrityksen johdolle; haku parantui, sosiaaliset ominaisuudet nousivat uudelle tasolle ja toimintojen kehittäminen on helpompaa. 

Appelsiinin työn tuottavuuspalvelu Areena puolestaan edelleen yksinkertaistaa SharePointin pelikentiksi ja stadioniksi. SharePoint kun ei ole pelkkää tekniikan hallitsemista, vaan myös herkempiä asioita kuten sisäisen sosiaalisen median hallitsemista.  Myös asiakirjamallien kehittäminen ja erilaiset koulutukset kuuluvat Areena-palveluihin.

Alla esimerkkejä Areenan konseptin entisistä ja SharePoint 2013:n myötä parantuneista elementeistä. Tätä listaa voisi jatkaa varsin pitkään, pelkästään sosiaalisten ominaisuuksien määrä kasvoi 10:stä 70:een.

areena-sharepoint-dokumentitnosto

1. Juuri sinuun liittyviä nostoja etusivulle; uusimmat dokumenttisi

Areena –intranet-konsepti luottaa edelleen työpöytämäisiin nostoihin. Eikö olisi mukava saada muistutus, ”mihin minä jäinkään perjantaina”? Se on aivan mahdollista.  Uusimmat dokumenttisi –tyyppinen nosto etusivulla antaa läpinäkyvyyttä omaan intranetin käyttöön, olipa viimeisimmät dokumenttisi missä päin intraa hyvänsä.

Meitä kiinnostavia osa-alueita; miten asiakirjamalleilla saadaan uutta potkua työhön, miten dokumenttien metadata suunnitellaan kevyesti.

Areena-sharepoint-tehtävät   2. Omat tehtävät eri lähteistäSharePoint 2013 kokoaa ensimmäistä kertaa todella näppärästi kaikista suunnista tulevat tehtävät yhteen; työtiloista, Outlookista, omasta tehtävälistasta. Helppoa tämä on varsinkin Toimisto 365-puolella, se voidaan ottaa käyttöön ilman mitään suurempaa valmistelua.
Areena-sharepoint-kommentit 3. Missä pöhinä? Eli viimeksi kommentoidut ja tykätyimmät tiedotteetKiinnostavassa intranet-uutisoinnissa on mahdollisuus kommentoida tiedotteita. Jotta vanhempien uutisten kommentit eivät hukkuisi massaan, Areena –intranet-konsepti tuo ”Viimeisimmät kommentit” esille.SharePoint 2013 tuo facebookmaisen tykkäämisen yhteistyön ja kanssakäymisen ytimeen. Tykkääminen on kevyt toiminto käyttäjälleen, mutta organisaatio saa siitä monia hyötyjä, mm. TOP 5-uutiset, tai TOP 10 –vinkkilistauksia.

 

 

areena-sharepoint-projektiesikatselu

4. Läpinäkyvyyttä projektiin

Tehtävälista yhdessä projektissa voi olla a) käyttämättä tai b) satojen pienten tehtävien pitkä lista. Yksi uusi aivan perus SharePoint 2013 -ominaisuus on ”Projektin yhteenveto” jossa tärkeimmät projektinvaiheet eli tärkeimmät tehtävät voidaan nostaa aivan projektin etusivulle.

 

areena-sharepoint-mobiilinewsfeed 5. Intranetin keskustelut ja tärkeimmät dokumentit omassa puhelimessasiJos yritys on jo päätynyt Toimisto 365 –ratkaisuun, on mobiili-intranet todella lähellä. Sellaisenaan helposti käyttöön otettavat Android-, Win Phone- ja iOS –sovellukset odottavat käyttäjäänsä. Newsfeed uutisyöte -mobiilisovellus ja SkyDrive –dokumentinjako -mobiilisovellus tuovat intranetin käyttöön helposti uuden, mobiilin ulottuvuuden.

Vinkki: Ota mobiilikokeiluun joko yksittäinen pilottitiimi tai yksittäisiä edelläkävijöitä; saat arvokasta kokemusta, tietoa ja puolesta puhujia.

 

 

areena-sharepoint-badget 6.  Yhteisön jäsenten pisteet – Nosta intranetin rokkitähdet jalustalleYrityksen tärkeimpiä henkilöitä ovat ne, jotka jakavat apuaan ja tietämystään osana omaa työtään. Palkitse heidät.  SharePoint näyttää aktiivisimmat osallistuja dynaamisesti kasvavan aktiivisuumittarin kera. Voit antaa yhteisön jäsenille myös manuaalisia titteleitä, kuten Yhteisön ylläpitäjä tai Guru. Voit myös päättää miten paljon aktiivisuuspisteitä saa mistäkin toiminnosta – ja miten tietyt pistemäärät auttavat käyttäjän seuraavalle tasolle.

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Trendit ja innovaatiot, Työn tuottavuus Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>