Blondin päivä: Älyä puhelimesta

vaakapilviMaanantai on mahdollisuuksia täynnä. Viikonlopun levon jälkeen energiataso on korkealla ja työ sujuu kuin itsestään. Tai sitten ei, se riippuu asenteesta. Tämän viikon alku oli kaikkea muuta kuin sujuva, mutta selvisin siitäkin. Älypuhelimen ja positiivisen asenteen avulla.

Luovaa ongelmanratkaisua

Maanantaiaamun ohjelmaani kuului tällä viikolla uintitreenit Uimastadionilla ennen töihinmenoa. Hyppäsin siis autoon heti kuuden jälkeen ollakseni  paikalla heti kun ovet avataan 6:30. Matkalla huomasin, että työlaukku ja siellä oleva lompakko puuttuivat. Se oli jäänyt aamukiireessä eteiseen. Ensimmäinen ajatukseni oli kääntää auton keula kohti kotia, mutta hetken tilannetta punnittuani keksin toisenlaisen ratkaisun – päätin kokeilla selviäisinkö työpäivästä ilman läppäriä.

PS. Pääsin sisään Uimastadikalle perinteisellä blondimenetelmällä, eli levittelemällä käsiäni ja pyörittelemällä silmiäni tyyliin ja kertomalla asian niinkuin se oli, eli ”mun lompakko unohtui kotiin…”.

Palaverikäytöstavat kunniaan

Töihin päästyäni kävin hakemassa väliaikaisen kulkukortin. Sen jälkeen istuin valmistelemaan kello yhdeksän kokousta älypuhelimen avulla. Agendan tarkastus ja viime hetken varmistelut onnistuivat mainiosti ilman läppäriäkin. Aamupäivä kului keskittyneesti workshopissa, ja uskon, että oma panokseni oli jopa parempi kuin ”normipäivänä”. Kun läppäri ei ollut mukana, poistui kiusaus ”vain vilkaista” sähköposteja. Seuraavakin palaveri sujui mallikkaasti ja tuloksia syntyi.

Note to self: Palavereissa ei oikeasti tarvitse läppäriä – varsinkin jos tarvittavat tiedostot ovat tallessa pilvessä.

Tehotyöskentelyä

Päivän palaveriannos päättyi kahden jälkeen. Tarkastin sähköpostit kännykästä ja vastasin muutamaan. Tässä vaiheessa olin suunnitellut valmistelevani ensi viikon konferenssipuhetta, johon oikeasti tarvitsin läppäriä. Suuntasin siis auton keulan kohti kotia. Matkalla soitin pari puhelua. Kotiin päästyäni seuraavat pari tuntia kuluivat sähköposteihin vastatessa ja keskittyneesti työn touhussa. Puoli kuuden jälkeen olin valmis. Täysi työpäivä siis, eikä kukaan edes huomannut, että olin töissä ilman läppäriä. Tätä voisi siis kokeilla useamminkin?

Samasta asiasta kertoo myös Harvard Business Review:n blogi ”the rise of the mobile only user”. Kun yhteys toimii, sovellukset ovat ajan tasalla ja tiedostot pilvessä, riittää älypuhelin työskentelyyn vallan mainiosti. Blondillekin.

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Trendit ja innovaatiot, Vinkit, Yleinen Merkitty: , , , , ,