Aurinkoa, osaajia ja oman alansa huippuja

Aurinkoinen Madrid on toivottanut TechEd-kävijät viikon jokaisena aamuna tervetulleeksi kaupungin laidalla sijaitsevaan messukeskukseen (IFEMA). Tapahtuma-alue on tarjonnut tiloiltaan ensiluokkaiset puitteet tilaisuuden järjestämiseksi ja eipä tuota Madridin kesääkään voi huonoksi kutsua.

ifema_small

Tapahtuma-itsessään on tarjonnut paljon mielenkiintoista tietoa, niin uusista kuin vanhoistakin Microsoft-tekniikoista, sekä niihin liittyvistä sovelluksista. Tämän lisäksi tarjolla on ollut myös monen monta mielenkiintoista esimerkiksi tietoturvaan liittyvää luentoa. Kuunneltavaa olisi paljon enemmän, kuin käytettävissä aikaa.

Tapahtuma alkoi virallisesti tiistaina Microsoftin Brad Anderssonin pitämällä Keynote-puheella. Parin tunnin aikana esiteltiin Windows-maailman kuumimpia uutuuksia, sekä luonnollisesti puhuttiin paljon tulevaisuuden pilvimaailmasta. Esityksen aikana oman hetkensä parrasvaloissa sai useampi Microsoftin oman alueensa huippu, joiden tehtävänä oli esitellä sitä, mitä tulevaisuudessa on luvassa.

Keynoten aikana julkaistiin esittelyversiot seuraavista tuotteista:

  • Windows Server 2012 R2
  • System Center 2012 R2 Preview Datacenter/Private Cloud
  • System Center 2012 R2 Configuration Manager & Endpoint Protection Preview
  • Windows Intune 30 Day Free Trial

Tämän lisäksi käytiin lävitse jo Pohjois-Amerikassa julkaistut uudistukset Microsoftin Azure-pilvipalvelussa. Näistä tärkeimpinä voitaneen mainita minuuttikohtainen laskutus ja maksujen poistuminen pysäytetyiltä virtuaalikoneilta. Tilaisuudessa esiteltiin myös Microsoftin ja Oraclen yhteistyö, jonka tuloksena Oraclen tuotteet tulivat tuettujen tuotteiden piiriin niin Hyper-V:ssä kuin Windows Azuressa. keynote_small

Esittelyjen aikana tuli selväksi, että Microsoftin työ uusien versioiden eteen on tuottanut tulosta, ja niihin on tulossa todella paljon uusia ominaisuuksia, sekä esimerkiksi suorituskykyyn liittyviä suuria parannuksia. Nämä ja muut uutuudet kannattaa tarkastaa katsomalla Kenote-puheesta tehty tallenne, joka löytyy täältä.

Päivien aikana on saanut syvällistä tietoa Microsoftin tekniikoista ja tuotteista, sekä on päässyt kuulemaan mitä vinkkejä maailman huipuilla on sanottavana esimerkiksi Exchange ja Sharepointin käyttöönottoihin ja mitoituksiin liittyen. Asiasisältöä on ollut todella paljon ja suosittelemmekin kaikkia asiasta kiinnostuneita suuntaamaan selaimensa osoitteeseen http://channel9.msdn.com/Events/TechEd/Europe/2013 jonne kaikki tapahtumassa tallennetut esitykset tulevat katsottavaksi noin 2 päivän sisällä niiden esittämisestä.

Microsoft-tuotteiden lisäksi tilaisuudessa on päässyt kuuntelemaan ensimerkiksi Andy Malonen tietoturvaan, tietoturvauhkiin ja yleisesti esimerkiksi hakkerointiin, ja niiden ennaltaehkäisyyn liittyviä esityksiä. Kaikkien sosiaalisessa mediassa mukana tavalla tai toisella olevien kannattaa katsoa myös kyseisen herran hyvä luento otsikolla ”A Journey to the Dark Side of Social Networking”.

Huomenna on edessä tapahtuman viimeinen päivä, joka on edeltäjiensä tapaan pakattu täyteen mielenkiintoisia luentoja. Palaamme vielä TechEdin osalta asiaan myöhemmin ja kerromme vinkkejä luentoihin, joiden tallenteet kannattaa käydä katsastamassa.

Kuuma ja aurinkoinen Madrid kuittaa!

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, IT-Guru 2013, Teknologiat Merkitty:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>