Appelsiinin koodarit TechEd:ssä

Juha Männikkö 2.7.2013

 

Keskityn tässä kirjoituksessa TechEdin antiin sovelluskehityksen näkökulmasta. Luennot painottuivat Microsoftin viime aikoina julkaisemiin tekniikoihin, joista erityisesti kaikki Azuresta tuotetut palvelut olivat näkyvimmin tapetilla.

Steven Sanderson hehkutti Windows Azure Mobile Servicesiä ja sen tuomia mahdollisuuksia back-endin kehittämiseen useille päätelaitteille. Mobile Services tarjoaa kehittäjille valmiina mm. kolmannen osapuolen autentikaation, push notifikaatiot, skaalautuvuuden ja monitoroinnin. Steven myös toteutti clientit IOS:lle ja Adroidille ja oli hauska nähdä Microsoftin tapahtumassa käytettävän Eclipseä ja Xcodea ”Develop Native iOS and Android Apps with Windows Azure Mobile Services”.

Microsoftin visio integraatioiden toteutustekniikoista on herättänyt viime vuosina paljon kysymyksiä. BizTalk Serverin korvaamista jollain toisella tekniikalla on povattu jo pitkään. Microsoft selvensi suunnitelmiaan ja on-premises BizTalk Server tulee olemaan tärkeä osa integraatioiden toteutustekniikka vielä pitkään. Rinnalle Microsoft tuo BizTalk Serverin pilvestä (BizTalk Server 2013 on IAAS) ja uuden palvelupohjaisen integraatioalustan (Windows Azure Biztalk services). Nämä eivät ole suoraan kilpailevia teknologioita vaan eri käyttötarkoituksiin soveltuvia ratkaisuja. Kent Brownin luento ”Microsoft Integration Vision and Roadmap
kuvaa hyvin miten soveltuva tekniikka tulisi valita ja miten eri tekniikat toimivat yhdessä.

Microsoft on tehnyt verkkopalveluiden julkaisemiseen Azuressa merkittäviä parannuksia kehittäjien kannalta. Azure websites tukee automaattisia käännöksiä ja jatkuvia integraatioita sekä entistä monipuolisemmin erilaisia versionhallintajärjestelmiä(mm. Git, GitHub, Dropbox). Pranav Rastorin ” Web Deployment Done Right” luento kertoo tästä enemmän.

SignalR on reaaliaikaisen viestinvälityksen kuumin juttu tällä hetkellä ja tästä syystä se oli vahvasti esillä kehittäjäsessioissa. Osa luennoista tulikin niin täyteen, ettei kaikille halukkaille kuulijoille riittänyt sijaa, mutta Appelsiinin serttikuninkaat olivat kärppänä eturivissä. Sormet syyhyten odotamme ensimmäistä projektia, jossa pääsemme käyttämään tätä tekniikkaa. Pranav Rastogi tarjosi hyvän luennon aiheesta ” Microsoft ASP.NET SignalR: The Real-Time Web Made Simple ”.

Parhaita vihjeitä käytännön työhön saimme luennoilta, jotka käsittelivät .NET 4.5 frameworkin mukanaan tuomaa helpompaa asynkronista ohjelmointitapaa. Sen lisäksi, että se mahdollistaa responsiivisempien käyttöliittymien toteuttamisen .NET web-sovelluksiin, sen avulla on myös mahdollista parantaa sovellusten suorituskykyä merkittävästi. Tässä Lucian Wischikin vinkit aiheeseen: ”Three Essential Tips for Using Async in Microsoft Visual C# and Visual Basic

TechEd oli tänä vuonna sovelluskehittäjille antoisa ja viikon aikana saimme hyvän käsityksen Microsoftin tulevaisuuden kehityssuunnista.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Sovelluskehitys, Teknologiat Merkitty: , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>