Appelsiinin WPC agentti matkalla

WPC viikon alku: Rymättylä-Houston all night long

Kimmo Mattila 8.7.2013

 

Microsoftin World Partner Conference järjestetään tänä vuonna Houstonissa, Texasissa ja sinne onkin suunnannut melko lukuisa joukko suomalaisia Microsoft kumppaneita. Sain kunnian olla Appelsiinin/Elisan ainoa edustaja tänä vuonna tässä tapahtumassa, ja lupasin kirjoitella kuulumisia täältä heti tuoreeltaan.

Kirjoitan tätä sunnuntai-iltana paikallista aikaa kun olen juuri päässyt hotellille. Matka alkoi melkein vuorokausi sitten kun heräsin Naantalin auringon paistaessa Rymättylän eteläkärjessä. Jätin perheen ihailemaan aamua Airistolla ja suuntasin lentokentälle. New Yorkin lennolla oli vastatuulta ja kone saapui vain 1,5 tuntia ennen jatkolentoani JFK:lle. Pelkäsin jo että nyt käy huonosti, mutta yllätyksekseni jatkolennoille menijät pääsivät jonojen ohi sekä maahantulotarkastuksesta että jatkolennon turvatarkastuksesta. Juoksin siis voittajana jatkolennon portille vain kuullakseni että sitä on juuri viivästetty tunnilla. Tyypillistä. Tuli ihan eräs valtion laitos mieleen, jossa oli usein kiire odottamaan. Lopulta kone pääsi ruuhkaiselta kentältä vasta 2 tuntia myöhässä liikkeelle, mutta pääsi kuitenkin.

Nyt kun olen onnellisesti Houstonin kosteassa iltailmassa, listasin itselleni muutamia asioita joita odotan tulevalta viikolta:

  1. Tärkein asia itselleni on kuulla Microsoftin uusimmat ja tulevat linjaukset yhdistetyn viestinnän eli Unified Communication ratkaisuista. Yritysmaailman Lync, kuluttajapuolen Skype ja näiden puhelinverkkokytkentä ja integrointi erilaisiin muihin järjestelmiin on keskeinen osa sekä asiakkaiden että alan toimijoiden ratkaisuportfolioita ja Unified Communications onkin yksi monista pääteemoista tai ”poluista” WPC:ssä.
  2. Odotan myös seuraavaa jatko-osaa tarinalle Officen ja muiden yritysratkaisujen siirtymisestä entistä enemmän pilvipalveluksi. Cloud ja Enterprise Social ovat kaksi neljästä peruspilarista WPC:ssä. Haluan kuulla miten sähköpostin, Lyncin ja SharePointin lisäksi Dynamics CRM tai MS Project siirtyvät keskeisemmin pilveen ja millaista tarjoamaa Microsoft rakentaa siihen kumppaneille.
  3. Vanhasta tottumuksesta ja kuluttajana minua tietysti kiinnostaa myös perus Officen ominaisuuksien uutuudet sekä kaikki uudet tuulet Windows Phone maailmasta. En tiedä tuleeko näihin mitään uutta juuri tässä konferenssissa, mutta seurattavien teemojen listalle ne on kuitenkin nostettu.
  4. Kuten alussa sanoin, paikalle on tullut minulle yllätyksellisen suuri joukko suomalaisia, joiden kanssa on tarkoitus päästä keskustelemaan viikon aikana. Samoin kuin joidenkin Microsoftin ja muiden toimijoiden Euroopan ja USAn pään kontaktien kanssa. Muutama idea on jo syötetty keskustelunavaukseksi sisään…

 

Nyt aamu jo valkenee Suomessa, ja minä koitan saada hieman unta alle ennen kuin WPC kunnolla aamulla alkaa.

Palaamisiin Texasista!

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Teknologiat, Yleinen Merkitty: , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>