Appelsiini #WPC2013: 1. päivän satoa

WPC 2013 ensimmäinen varsinainen päivä alkoi tiukasti heti aamulla rekisteröitymisjonojen kautta avauspuheita kuuntelemaan.

Ennen Microsoftin puheiden alkua juhlittiin kunkin maan Partner Of The Year -palkittuja, samoin kuin eri osa-alueiden palkinnot voittaneita globaaleja kumppaneita. Appelsiini ei ollut näissä karkeloissa mukana tällä kertaa, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Onnittelut Sulava Oy:lle Suomen vuoden kumppani –tittelin voitosta. Paikalla oli muutenkin paljon uusia suomalaistuttavia, joihin sain heti aamutuimaan tutustua.

WP_20130708_010_2

Keynoteissa ja niitä seuranneissa esityksissä ei yllätyksekseni paljoakaan sivuttu Unified Communications teemaa, vaikka esim. Office 365 tuotiin kyllä vahvasti esille. Office 365:sta on hyvää kyytiä tulossa Microsoftin kaikkien aikojen nopeiten kasvanut tuote. Jopa ¼ enterprise asiakkaista on jo Office 365 asiakkaita ja ¾ näistä on otettu käyttöön kumppaneiden avulla.

Microsoft painotti koko päivänä osallistumissani sessioissa kahta asiaa. Toisaalta uuden Officen ja Windowsin tuomia mahdollisuuksia niin kuluttaja- kuin yrityskäytössä, ja toisaalta pilvipalveluiden voimakasta kasvua ja niiden merkitystä.

Office ja Windows maailmassa ollaan selkeästi saavutettu tilanne jossa todella on olemassa yhtenäinen käyttökokemus sekä yksityis- että työkäyttöön läpi eri laite- ja ohjelmistoalustojen. Erityisesti uudet Windows 8 tabletit ja 2-in-1 laitteet ovat nousseet vahvasti esille. Erilaisia laitekonfiguraatiota eri tarpeisiin tulee nyt usealta valmistajalta kuin sieniä sateella. Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer myös ennusti, että edellä mainitut 2-in-1 laitteet tulevat kohta olemaan ensisijainen vaihtoehto yrityskäyttäjille. Kun katsoo jo nyt markkinoilla olevia laitteita, tämä on helppo allekirjoittaa.

WP_20130708_001_2

Windowsin ja Officen osalta tärkeä huomio kaikille käyttäjille on, että vanhojen Windows XP ja Vista käyttöjärjestelmien tuki loppuu huhtikuussa 2014. Uusimmat Office 2013 ohjelmat, Office 365, samoin kuin tuoreimmat versiot Internet Explorerista eivät enää toimi noilla käyttöjärjestelmillä jatkossa. Tuen loppuminen tarkoittaa myös, että uusia tietoturvapäivityksiä ei enää tarjota noille alustaversioille. Nyt alkaakin olemaan viimeiset hetket, jolloin jokaisen yrityksen olisi syytä miettiä strategiaansa vanhojen versioiden päivittämiseksi nykyaikaisiin. Samalla on hyvä hetki miettiä, kannattaisiko sähköpostipavelut ja myös Office työkalut hankkia kuukausi- ja käyttäjäkohtaisesti hinnoiteltuina pilvipalveluina.

Pilvipalveluissa huomio kiinnittyy viimeaikaisiin vahvoihin kasvuprosentteihin julkisen pilven osalta, mutta päivän mielenkiintoisin havainto oli se kuinka paljon puhuttiin yksityisen pilven ratkaisuista ja julkinen/yksityinen hybridiratkaisuista. Microsoftin mukaan jopa 65% asiakkaista on kiinnostunut hankkimaan osan palveluista julkisesta pilvestä, mutta pitämään esim. jotkut liiketoimintasovellukset paikallisessa pilviratkaisussa. Ja tämä koskee myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Tässäkin siis kannattaa muistaa että näissä pilvipalveluasioissa ei tarvitse olla mustavalkoista joko/tai linjaa vaan aina miettiä kulloiseenkin tarpeeseen soveltuva ratkaisu, ja sellaisia on nyt järkevästi saatavilla.

Näillä pilvipalvelumietteillä Houston vaikenee taas hetkeksi.

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Teknologiat, Yleinen Merkitty: , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>