Appelsiini #WPC2013: Viikon tiivistys

Kimmo Mattila 11.7.2013

Kolmen päivän WPC2013 on ohi ja on aika katsoa mitä jäi käteen tiivistahtisesta viikosta kuumassa Houstonissa.

Kokonaisuutena itselleni ensimmäinen WPC oli positiivinen kokemus. Oli mielenkiintoista ja silmiä avaavaa nähdä kuinka paljon ja erilaisia yrityksiä ympäri maailman kuuluu samaan kumppaniperheeseen. Eikä pelkästään globaalisti, vaan myös kotoisessa mittakaavassamme. Pitää mennä kauas että näkee lähelle eli kuinka monipuolinen ja vilkas IT ekosysteemi Suomessa toimii.

Itse konferenssin keynote alustuksissa ja muissakaan luennoissa ei sinänsä tullut mitään mullistavia uutisia, mutta enemmänkin ne kaikki vahvistivat samaa viestiä: Microsoftilla on tällä hetkellä melko selkeä visio ja strategia siitä, mitä he haluavat tehdä ja mitä he haluavat olla. Koko viikon aikana toistetut esimerkit tuoteportfoliosta tukivat tätä tarinaa.

Laite- ja palvelupuolella Microsoft pystyy minusta nyt ensimmäistä kertaa, ja ensimmäisenä toimijana, vakavasti ottaen sanomaan, että tarjolla on yhtenäinen käyttökokemus ja palvelujen integraatio puhelimen, tabletin, PC:n ja TV:n välillä. Mikä tärkeintä, nykysukupolven laitteissa alkaa olla täysi tuki kuluttaja- ja yritysominaisuuksien rinnakkaiselle käytölle. Tätä on lähestytty sekä tuomalla kuluttajapalveluita kuten Xbox Live Windows 8 PC:ihin, ja toisaalta vahvistamalla laitehallinta- ja turvaominaisuuksia Windows Phonen, RT:n ja PC:n kesken yhteneväisiksi. Täydellinen ja valmis tämä osa-alue ei vielä missään nimessä ole, mutta jopa viimeisen vuoden aikana on otettu merkittäviä askeleita oikeaan suuntaan, kuunnellen asiakkaiden tarpeita. Syksyllä saataville tuleva Windows 8.1 uudistus on tästä hyvä esimerkki. Itse olen aktiivisesti jo pitkään tehnyt muistiinpanot tällaisissa tilaisuuksissa Nokia Lumian OneNote sovelluksella, ja muokannut ne sitten jäsennellyiksi jakoon kelpaaviksi raporteiksi myöhemmin kannettavalla. Niin kuin teen juuri nytkin Houstonin lentokentällä.

Pilvipalveluissa Microsoft on selkeästi löytänyt oman uniikin näkemyksensä siitä, että asiakkaat haluavat ja tarvitsevat joustavia ratkaisuja perustuen joko julkiseen, kumppanien ylläpitämään tai kokonaan yksityiseen pilviratkaisuun. Ja vielä tarkemmin näiden yhdistelmään. Microsoftin kumppanit ovat lähteneet tähän mukaan, mutta vasta osittain. Microsoftilla on globaalisti yli 600.000 kumppania, joista vasta reilut 20.000 tarjoaa pilvipalveluja. Ottaen huomioon asiakkaiden tarpeet ja tämän joukon potentiaalin uskallan ennustaa, että pilvipalvelut ottavat parin seuraavan vuoden aikana vieläkin vahvemman kasvupyrähdyksen.

Kuten aiemmin totesin, itselleni oli mieleenpainuvinta nähdä se aktiivinen ja monipuolinen joukko kumppaneita Suomessa toimii tällä alueella. Joskus toistensa kilpailijoina mutta usein myös samaan aikaan yhdessä kumppaneina, tuottaen paikallisia tai julkisen pilven pilvipalveluja, lisenssimyyntiä, integraatioita, sovelluskehitystä, koulutuspalveluita jne. Tapasin paljon uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja yrityksiä, opin paljon heidän osaamisestaan ja sain monta uutta ideaa erilaisiksi yhteistyömahdollisuuksiksi. Kaikki tämä hyödyttää ajan mittaan suomalaista asiakaskuntaa.

Nyt täytyy lähteä koneeseen takaisin kohti Suomea. Tähän on hyvä lopettaa raskas mutta antoisa viikko.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Teknologiat, Yleinen Merkitty: , , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>