Osaajia tarvitaan

Slide1Teknologiateollisuuden tilastojen mukaan vain keskimäärin 25% kaikista IT-alalla työskentelevistä on naisia. Lisää tarvitaa, joten Teknologiateollisuus ja IT-alan naisverkosto Nice Tuesday ovat tarttuneet toimeen: Koska naisten ”alivoima” alkaa jo opiskelualan valinnasta, on tärkeää saada lisää tyttöjä teknisten opintojen pariin. Näissä merkeissä kokoonnuimme lauantaina Sanomatalolle Super-Ada* tapahtumaan, jossa IT-alan monimuotoisuutta avattiin tytöille tekemisen ja kokemusten jakamisen kautta.

*Huomio: Tapahtuman nimen takana on oikea henkilö, englantilainen matemaatikko Ada Lovelace, jota pidetään maailman ensimmäisenä tietokoneohjelmoijana.

Super-Adat vauhdissa

Lauantaina Sanomatalossa kävi vilske ja vilinä kun tytöt tutustuivat tietotekniikkaan tekemällä erilaisia tehtäviä rastiradalla. Mukana olivat mm. Rovio, joka emännöi pelillistä rastia ja Futurice, joka haastoi tytöt suunnittelemaan mobiilisovellusta festareille. Appelsiinin rastilla testattiin IT-tietoisuutta. Tytöt kiersivät rastilta toiselle, ja välillä pysähdyttiin kuuntelemaan paneelikeskustelua. Olin mukana Suvi Erjantin vetämässä asiantuntijapaneelissa yhdessä IT-alan vaikuttajanaisten Kaija Pöystin, Janetta Koskelan ja Maria Nordgrenin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että IT-ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, mahdollisuuden luovaan ongelmanratkaisuun ja jatkuvaan kehittymiseen. Sanalla sanoen, olimme yksimielisiä siitä, että ala on erinomainen näköalapaikka muuttuvaan maailmaan – niin tytöille ja pojille, kuin naisille ja miehillekin.

Kasvavana palvelutoimittajana haluamme olla mukana tukemassa tärkeää asiaa ja osaltamme lisätä tietoisuutta IT-alasta monipuolisena työnantajana. Appelsiinista mukana oli naisia organisaation laajuudelta: markkinoinnista, hallinnosta, kehityksestä ja asiakastuesta. Nautimme tilaisuudesta täysillä, ja kuten kuvasta näkyy, haastoimme tytöt testaamaan tietoja IT-alasta älypuhelinten avulla.

eka rasti

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Yleinen