Lumiat saavat Update 3 -päivityksen

Microsoft on hieman yllättäen julkistanut tarkemmat tiedot loppuvuodesta julkaistavasta Update 3 -päivityksestä Windows Phone 8 -laitteille. Aiemmin päivityksestä on puhuttu GDR3-nimellä. Päivityksen jakelu alkaa lähiviikkojen aikana ja jatkuu usean kuukauden ajan. Lumia Amber / GDR2-päivityksen mukaisesti tämäkin vaatii operaattoritestauksen, mikä ottaa oman aikansa. Update 3 on tässä vaiheessa vain alustapäivitys, joka saattaa saada vielä kylkeensä Nokia-lisäyksiä. Katsotaan, mitä tapahtuu.


Sovellusten sulkeminen moniajotilassa

Totutusta poiketen Microsoft julkaisee päivityksen nyt kehittäjille, jotta he voivat etukäteen testata sovellusten toiminnallisuutta ja vakautta. Näin voidaan aiempaa paremmin välttää yllätykset ja päivityskierrokset kun sovellukset ovat paremmin valmistautuneita uuteen päivitykseen. Vaikka päivitys tuo uusia ominaisuuksia alustaan, nykyisiin sovelluksiin se ei kuitenkaan aiheuta muutoksia. Tämä on varmasti hyvä uutinen kehittäjille.


Näytön kääntymisen lukitus

Update 3 -päivityksen ominaisuuksia

 • Tuki täysteräväpiirrolle (1920 x 1080), jota tullaan näkemään 5-6 tuuman laitteissa. Suuremman tarkkuuden myötä aloitusnäytölle mahtuu yksi sarake lisää tapahtumaruutuja (yksi keskikokoinen tai kaksi pientä).
 • Tuki neliydinprosessoreille.
 • Uusi ajotila (Driving Mode), jossa voi rajoittaa liikennettä ja määrittää automaattisia vastausviestejä ajon aikana lähetettäväksi.
 • Parannettu Internet-yhteyden jakaminen.
 • Näytön käännön lukitus.
 • Bluetooth-yhteyksien parannukset (itsellä pelannut muuten hyvin paitsi autossa puhelimien vaihtaminen media-käytössä ei tahdo sujua).
 • Tallennustilan parempi hallinta (nytkin tilapäistiedostoja voi yrittää poistaa, mutta joskus tilaa ei vapaudu ja tilapäistiedostoja voi olla monta sataa megaa).
 • Sovellusten sulkeminen ”N9-tyyliin” rastia painamalla Vaihda sovellus -näkymässä.
 • Soittoäänien monipuolisempi määrittäminen eri toiminnoille (pikaviestit, sähköpostit, muistutukset, tekstiviestiäänet henkilöittäin).
 • Wifi-yhteyden käyttö heti puhelimen asennusvaiheessa.

Kalenterin viikkonäkymää ei vielä ole listalla, mutta toivotaan, että se sinne ilmestyy. Moni on sitä kaipaillut.


Ajotilan määritys

Päivityksen odotetaan esiintyvän ensi kertaa pian julkistettavassa Lumia 1520 -mallissa, jonka Nokia esittelee 22.10. Nokia World- tapahtumassa Abu Dhabissa. Samassa tilaisuudessa Nokian odotetaan julkaisevan myös tabletin ja useita muita puhelinmalleja.


Tekstiviestiäänet per henkilö

Vinkkejä

 • Vilkaisunäyttöön (Glance Screen) liittyen Nokia julkaisi Glance Backround –sovelluksen, jolla voi tuoda vilkaisunäyttöön upeaa grafiikkaa. Siinä on valmiina muutamia kuvia ja myös omia kuvia voi tuoda kuvagalleriasta. Tuote on vielä beta-versio, mutta toimii mainiosti.
 • Vaikka Kid’s Corner on tehty ensisijaisesti lapsia varten, sitä voi käyttää myös toisena aloitusnäyttönä ja varata sen pelkästään esim. peleille.
 • Ota ruutukaappauskuvia painamalla samanaikaisesti lukitus- ja Windows-näppäintä.
 • Jos puhelimesi lukittuu/jumittuu, voit käynnistää sen uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja lukitsemispainiketta samanaikaisesti.
 • Kun tekstiviesteissä ja sähköposteissa haluat korjata tekstiä, pidä sormea tekstin päällä ja siirrä esiin tuleva kursori haluttuun kohtaan.
 • Välitä oma sijainti nopeasti kaverille: luo uusi tekstiviesti, valitse Liitä (kolmen pisteen valikosta), valitse oma sijainti ja paina Lähetä. Vastaanottaja voi napauttaa kartalta nimeäsi ja lähteä saman tien navigoimaan. Kätevä tapa antaa kaverille ajo-ohjeet paikkaan, jossa itse paraikaa on.

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, IT-ammattilaiset, OldBlog, Teknologiat, Yleinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>