Lumia-kimara 1

Tervetuloa Appelsiinin Viikon vinkki –palvelun pariin!

Ensimmäinen Viikon vinkki on Lumia-kimara 1, joka paneutuu (hienojen) perustoimintojen tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Tee aloitusnäytöstä toimiva

Lisää aloitusnäyttöön suosikki-sovellukset ja muut tapahtumaruudut, joiden tietoja tarvitset usein. Saat lisättyä sovelluksen aloitusnäyttöön seuraavasti:

  • Siirry sovellusluetteloon.
  • Paina sovellusta pitkään ja valitse pikavalikosta ”Kiinnitä aloitusnäyttöön”.

Aloitusnäyttöön voi lisätä sovellusten lisäksi paljon muutakin hyödyllistä kuten henkilöitä, ryhmiä, valokuva-albumeita, nettisivuja ja musiikkikanavia. Kannattaa kokeilla eri toimintojen kohdalla, jos kohdetta painamalla avautuisi pikavalikko ja siellä olisi ”Kiinnitä aloitusnäyttöön” –valinta.

Ruudun siirtäminen aloitusnäytöllä onnistuu kun painat ruutua hetken ja raahaat sen sitten oikeaan paikkaan. Samassa muokkaustilassa voit muuttaa myös ruudun kokoa. Ruudun koosta ja sovelluksen toteutuksesta riippuen se voi näyttää paljonkin erilasta tietoa.

Esimerkiksi suurimmassa koossaan AccuWeather-sääsovellus näyttää varsin runsaasti tietoa grafiikan kera. Se on myös hyvä esimerkki sovelluksesta, joka osaa näyttää reaaliaikaista tietoa tapahtumista (ns. Live Tile-toiminto).

Vinkki: jos haluat seurata akun varaustilan kehittymistä, asenna jokin monista akku-sovelluksista ja kiinnitä se aloitusnäytön yläreunaan. Itse käytän Battery-sovellusta, jossa on värikoodaus ja erilaista tilastotietoa akun varaustilan muutoksista.

Hyödynnä Ihmiset-toimintoa

Lisää puhelimeen kaikki sähköposti- ja yhteisötilit. Näitä ovat esim. Microsoft-tili (ent. Windows Live ID), Nokia-tili, Outlook.com, Twitter, Facebook, LinkedIn ja Gmail.

Tämän jälkeen näet Ihmiset-toiminnossa kaikkien tilien tiedot yhdistettyinä. Kun avaat henkilön tiedot, voit samasta näkymästä soittaa hänelle, lähettää sähköpostia tai tekstiviestin, kirjoittaa seinälle, katsoa osoitetiedot, siirtyä verkkosivustolle ja tarkistaa syntymäpäivän.

Nean kontaktitiedot_numero piilotettu

Tietojen määrä riippuu siitä, miten paljon kukin henkilö on julkaissut itsestään tietoja eri palveluissa. Huomaa, että tietoihin on liitetty toiminnallisuutta: esim. osoitetietoa napauttamalla voi avata kartan, jossa näkyy ao. osoite. Lisäksi osoitetta napauttamalla voi käynnistää navigoinnin ja löytää helposti kohteeseen.

Sähköposti- ja yhteisötilien lisääminen:

  • Siirry sovellusluetteloon ja valitse Asetukset.
  • Avaa Sähköposti + tilit.
  • Valitse Lisää tili ja anna tarvittavat tiedot.

Ihmiset-toiminto ja ryhmien luominen

Voit luoda henkilöistä ryhmiä ja siten helposti seurata heidän kuulumisia ja päivityksiä.

Luo ryhmä seuraavasti:

  • Valitse Ihmiset-toiminto.
  • Siirry Yhteiset-näkymään, jossa näkyy Kohtauspaikat ja Ryhmät.
  • Paina alhaalla olevaa plus-merkkiä.
  • Valitse Ryhmä. Anna ryhmälle nimi.
  • Lisää plus-painikkeella henkilöitä ryhmään.

Kiinnitä ryhmä lopuksi aloitusnäyttöön, jotta voit helposti seurata ryhmän tapahtumia ja ottaa nopeasti yhteyttä ryhmän jäseniin. Ryhmiä voi luoda eri tarpeita tai viiteryhmiä varten kuten perhe, lähimmät ystävät ja oma tiimi tai projektitiimi.

Microsoft-tilin lisääminen

Edelliseen vinkkiin liittyen korostan vielä Microsoft-tilin lisäämisen tärkeyttä. Kun lisäät heti alussa Microsoft-tilin, pääset vaivattomasti ja ilman kirjautumista kaikkiin Microsoft-palveluihin (mm. Windows Kauppa ja SkyDrive-pilvitallennustila).

Kaikki sovellukset asennetaan ja päivitetään Windows Kaupan kautta. Jos Microsoft-tiliä ei ole lisätty, Windows Kauppa kysyy jokaisen asennuksen ja päivityksen yhteydessä Microsoft-tunnuksia.

Huom! Jotta lapset voivat käyttää Windows Kauppaa, vanhemman pitää käydä hyväksymässä käytön ehdot windowsphone.com-sivustolla. Muuten Kauppa ei salli sovellusten asentamista. Kaupan ehdot saattavat ajan saatossa myös päivittyä, jolloin hyväksyminen pitää tehdä uudelleen. Näin kävi juuri nyt lokakuussa.

Nokia-tili kannattaa myös heti kärkeen lisätä, jos käytössä on Lumia ja haluaa hyödyntää Nokian monia sovelluksia ja palveluita (esim. Nokia MixRadio, Here Kartat, Here Drive+).

Sovellusten päivittäminen

Varmista, että aloitusnäytössä on Windows Kaupan kuvake. Se näyttää automaattisesti, jos asennettuihin sovelluksiin on saatavilla päivitys. Kun Windows Kaupan ruutu näyttää päivityslukumäärän (esim. 6), napauta kuvaketta.

Kauppa avautuu ja näyttää alhaalla päivitysten määrän. Napauta sitä ja päivitä sovellukset.

Sovellukset kannattaa päivittää ja pitää ajan tasalla, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Usein päivityksissä tulee uusia ominaisuuksia ja/tai päivitys korjaa tunnettuja ongelmia.

Viikon päästä aiheena on Outlook, joten kannattaa pysyä kuulolla. Ja Lumiastakin on tulossa vielä paljon mielenkiintoista. J

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>