Hiljaa hiipuu Eurooppa?

Appelsiini on mukana 15/30 Research -tutkimusyrityksen vetämässä TrendIT-hankkeessa, jossa kartoitetaan tulevaisuuden trendejä. Hankkeen ensimmäinen raportti julkaistiin marraskuussa 2013 ja se esittelee työelämän ja teknologian makrotrendejä sekä johtamisen muutosta. Pureskelemme raportista Appelsiinin näkökulmasta mielen-kiintoisimpia ilmiöitä tulevissa blogeissamme, eli ”stay tuned!”

Yksi meitä kiinnostava trendi on ’Hitaan kasvun aikakausi’. Miksi ihmeessä me Appelsiinissa innostumme tästä? No, ensinnäkin siksi, että hidas kasvu on niin tätä päivää ja todellisuutta, joka näkyy arjessamme joka päivä. Taloustieteilijät kiistelevät, olemmeko nyt taloudellisessa taantumassa tai lamassa vai onko Eurooppa pysyvästi siirtynyt hitaan kasvun aikakauteen. Oli kummin vain, useimmat yritysten toiminta- ja ajattelumallit on rakennettu jatkuvan kasvun olosuhteisiin. Niukkuuden aikakautena vanhat toimintamallit eivät enää toimi.

Ja tästä päästäänkin siihen varsinaiseen syyhyn, miksi tämä trendi innoittaa meitä. Hitaan kasvun aikana kasvua on haettava myös sisäisesti tuottavuutta parantaen. Sen lisäksi, että pyrimme jatkuvasti tekemään asiat aiempaa tehokkaammin Appelsiinilla sisäisesti, haluamme toteuttaa samaa myös asiakkaillemme. Asiantuntijat huomaavat ja tuovat esiin kehityskohteita esimerkiksi jatkuvissa palveluissa. Asiakas voi myös tilata konsultointityönä erillisen projektin, jossa keskitytään nimenomaan työn tai järjestelmien tuottavuuden parantamiseen, tavoitteena saada aikaan enemmän vähemmällä. Turhasta työstä vapautunut aika voidaan hyödyntää esimerkiksi uuden innovointiin.

Talousennusteet vuodelle 2014 näyttävät hyvin varovaista kasvua. Nyt on hyvä aika panna prosessit kuntoon ja varautua tulevaan.

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Trendit ja innovaatiot, Työn tuottavuus, Yleinen Merkitty:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>