Lumia: mitä tehdä kun puhelin katoaa?

Onko mitään tehtävissä, jos puhelin on kadonnut, jopa varastettu? Tämän viikon vinkissä kerron, miten voit nähdä hävinneen puhelimen kartalla ja lukita sen. Lisäksi näytän, miten voit tarvittaessa tyhjentää puhelimen sisällön etänä.

Etsi kadonnut Lumia

Kun puhelin on hetkellisesti kateissa, se yleensä löytyy kun siihen soittaa. Joskus puhelin on kuitenkin jäänyt tai pudonnut johonkin, jolloin soitto siihen ei auta. Tällöin apuun tulee windowsphone.com-sivusto, johon kirjautumalla voi käyttää Find My Phone (Paikanna puhelin) -toimintoa.

Voit kirjautua sivustolle samalla Microsoft Account –tunnuksella (ent. Windows Live ID), jota käytät puhelimessa ja jolla käytät esim. Windows Kauppaa, SkyDrive-pilvipalvelua tai Outlook.com-sähköpostia.

Pienennä tarvittaessa zoomausta Zoom Out -painikkeesta, jotta sijainti näkyy kartalla selkeästi.

Paikanna puhelin -toiminto näyttää puhelimen sijainnin kartalla esim. seuraavasti:

Näin voit nopeasti nähdä, jos puhelin jäikin töihin tai vaikka tuttavan luokse. Varkaustapauksissa tästä ominaisuudesta on ollut hyötyä ja puhelimia on saatu takaisin paikannuksen avulla.

Puhelimen etälukitus

Voit lukita hävinneen puhelimen, jotta kukaan muu ei pääse käyttämään sitä. Lock (Lukitse)-toiminto löytyy samalta Paikanna puhelin -sivulta, jota käytimme edellä puhelimen paikantamiseen kartalla.

Valitse Lukitse, jolloin sivu pyytää kirjoittamaan lukitusnäytössä näytettävän viestin. Voit halutessasi soittaa myös merkkiäänen puhelimessa. Puhelimen saa auki tavallisella näytön lukitussalasanalla.

Puhelimen etätyhjennys

Kadonneen puhelimen voi tyhjentää etänä ja siten varmistaa, että tiedot eivät joudu vääriin käsiin.

Valitse samaiselta Paikanna puhelin -sivulta Erase (Poista tiedot). Koska toimenpide poistaa kaikki tiedot puhelimesta ja palauttaa sen oletusasetuksille, käyttäjältä pyydetään varmistus seuraavasti:

Jos olet varma, että haluat tyhjentää puhelimen tiedot, laita rasti ruutuun ja paina Poista tiedot. Toiminto poistaa käyttäjän tiedot ja palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille.

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>