Lumia: kun puhelin jumittaa tai ei käynnisty

Jos Lumia jumittaa eikä suostu käynnistymään virtanäppäimestä, peli ei ole menetetty. Käyn seuraavassa läpi toimenpiteet ja tekniikat, joilla voit herättää puhelimesi henkiin.

Oireet

Puhelimessa saattaa esiintyä seuraavanlaisia oireita:

 • Kun käynnistät puhelimen, se jumittuu eikä käynnisty normaalisti aloitusnäyttöön.
 • Puhelin ei vastaa kosketukseen.
 • Jotkut sovellukset tai pelit eivät toimi normaalisti.

Käynnistä puhelin uudelleen

Ongelma voi ratketa kun käynnistät puhelimen uudelleen. Toimi seuraavasti:

 • Paina virtanäppäintä, kunnes näyttöön tulee ”Katkaise virta liu’uttamalla alas”.
 • Pyyhkäise näyttöä alaspäin ohjeen mukaan.
 • Kun puhelimen virta on sammunut, käynnistä se uudelleen painamalla virtanäppäintä.

Jos edellä mainittu ei toimi, kokeile seuraavia tekniikkoja:

 • Paina virtanäppäintä 10-20 sekunnin ajan. Kun puhelimen virta on sammunut, käynnistä se uudelleen painamalla virtanäppäintä.
 • Jos puhelimessasi on takakannen alla vaihdettava akku, irrota se ja aseta se uudelleen paikalleen. Käynnistä puhelin uudelleen painamalla virtanäppäintä.

Tee pakotettu uudelleenkäynnistys

Mikäli edellä mainitut toimenpiteet eivät tuota tulosta, on turvauduttava pakotettuun uudelleenkäynnistykseen. Tämä tilanne on esimerkiksi silloin kun puhelin ei vastaa komentoihin, siinä näkyy iso huutomerkki, hammasrattaan ja salaman yhdistelmä, tai puhelin jumittuu ja siinä näkyy laitevalmistajan logo.

Pari päivää sitten ystäväni soitti ja kertoi Lumia 920 -puhelimensa olevan täysin jumissa. Se ei enää käynnistynyt, vaikka piti virtanäppäintä kuinka pitkään pohjassa. Pyysin kokeilemaan pakotettua uudelleenkäynnistystä ja kuinka ollakaan: Lumia käynnistyi ja toimii taas kuten ennenkin.

Tee pakotettu uudelleenkäynnistys seuraavasti:

 • Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10-20 sekuntia.
 • Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

Kaikki edellä mainitut tekniikat ovat sikäli turvallisia, että puhelimen sisältö (sovellukset, tiedot, asetukset jne.) säilyy täysin ennallaan ja muuttumattomana. Toki jos ennen jumiutumista tms. jokin sovellus tai peli oli kesken, sen tiedot saatetaan menettää.

Puhelimen palauttaminen oletus-/tehdasasetuksille

Joskus puhelin pitää palauttaa oletusasetuksille (tehdasasetuksille), jotta se toimisi oikein. Huomaa kuitenkin ennen tämän vaihtoehdon käyttöä, että puhelimen kaikki tiedot tyhjennetään. Puhelin siis palautuu samaan tilaan, jossa se on uutena ostettaessa.

Jos voit käyttää Asetukset-näyttöä, toimi seuraavasti:

 • Voit halutessasi ensin varmuuskopioida sovellukset, tekstiviestit, valokuvat ja muun sisällön pilveen Microsoft-tilillesi. Lisätietoja puhelimen sisällön varmuuskopioinnista löytyy täältä:
  Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?
  Lumia: yhteystietojen lisääminen, varmuuskopiointi ja palautus
 • Pyyhkäise vasemmalle ja siirry sovellusluetteloon. Valitse Asetukset.
 • Napauta Tietoja ja sitten Palauta puhelimen oletusasetukset -painiketta.
 • Näyttöön tulee kaksi varoitusta. Jos olet aivan varma siitä, että haluat palauttaa puhelimen tehdasasetuksiin, napauta Kyllä ja sitten uudelleen Kyllä.
 • Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

Jos et voi käyttää Asetukset-näyttöä:

 • Sammuta puhelimen virta.
 • Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki. Vinkki: paina ensin äänenvoimakkuuden pienennyspainike pohjaan ja paina sitten samaan aikaan virtapainiketta niin kauan, että huutomerkki ilmestyy (valmistajan logo saattaa näkyä hetken aikaa ennen huutomerkkiä). Huutomerkki ilmestyy 5-15 s kuluessa.
 • Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike. (Huom! jos et huutomerkin ilmestyttyä tee mitään 5-10 s aikana, puhelin käynnistyy normaalisti eikä palaudu oletusasetuksille)
 • Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen.
 • Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

Tyttäreni Lumia 520 -puhelimen muutamat sovellukset käyttäytyivät oudosti ja kaatuilivat jokin aika sitten. Palautimme puhelimen oletusasetuksille ja nyt se toimii taas normaalisti.

Koska tiedot oli varmuuskopioitu pilveen, puhelimen käyttöönotto sujui nopeasti. Ainoa asia, joka piti tehdä uudelleen, oli käyttäjätilien salasanojen syöttö.

Varmuuskopioinnin artikkeleita:
Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?
Lumia: yhteystietojen lisääminen, varmuuskopiointi ja palautus

Puhelimen uudelleenasentaminen

Kun puhelimen oletusasetukset on palautettu, sinua pyydetään määrittämään puhelin uudelleen. Anna Aloittaminen-kohdassa sama Microsoft-tili, jota käytit aiemminkin. Siten pääset valitsemaan viimeisimmän varmuuskopion, jota käytetään puhelimen asentamiseen.

Varmuuskopion käyttö ei ole pakollista, mutta sitä käyttämällä saat automaattisesti palautettua kaikki keskeiset tiedot kuten sovellukset, pelit, asetukset, sähköpostit, käyttäjätilit (mm. Facebook, LinkedIn), tekstiviestit, puheluhistorian ja kontaktit.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , , , , ,
253 comments on “Lumia: kun puhelin jumittaa tai ei käynnisty
 1. 20.1.2014 klo 16:28 Mikko sanoi:

  Nyt kun on mukavat pakkaset niin tähän voisi lisätä tempun jolla pakkasen taltuttama luuri herää. Eli kun pakkanen jäädyttää vanhempia Lumia malleja (800/900) niin ne eivät reagoi mihinkään, koska puhelin ei edes ymmärrä olevansa latauksessa. Lämmitä puhelinta hieman käsissä tai patterin läheisyydessä samalla kun se on verkkovirrassa kiinni niin akku saa uutta eloa.

 2. 14.4.2014 klo 21:13 jojo sanoi:

  mikä avuksi, lumia 520 käynnistäessä tulee normaalisti nokia jonka jälkeen sininen ruutu ja siihen tyssää, jos pidän laturissa niin käynnistyy kokoajan itsekseen ja sama sininen näyttö taustana?

 3. Timo Läpinen
  15.4.2014 klo 9:26 Timo Läpinen sanoi:

  Jojo, tuossa tilanteessa palauttaisin puhelimen tehdasasetuksille. Jos varmuuskopiointi ei ole käytössä, osa tiedoista saatetaan menettää. Toimi seuraavasti:
  1) Sammuta puhelimen virta.
  2) Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki.
  3) Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike.
  4) Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen. Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

  • 1.12.2014 klo 13:52 Juuso sanoi:

   Moi
   onko tosiaan niin että lumia 520 puhelinta (käyttöjärjestelmä 8.0)ei voi varmuuskopioda tietokoneelle vain pelkästään pilveen?kun en halua luoda mitään microsoft tiliä
   olen yrittänyt asentaa tietokeelleni windows phone ohjelmaa kyseistä toimintaa varten muttei onnistu pc:llä windows 7

   • Timo Läpinen
    3.12.2014 klo 13:12 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Juuso,
    Homma menee tosiaan niin, että Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän puhelimet (esim. Lumia 800, Lumia 900) varmuuskopioidaan Zune-ohjelmistolla, ja Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän puhelimet (kuten Lumia 520) OneDrive-pilveen.

    Suosittelen Microsoft-tilin luomista, koska muuten Windows Phone -puhelimen toiminnallisuutta jää paljon hyödyntämättä. Esim. sovellusten asentaminen, päivitykset ja varmuuskopiointi vaativat Microsoft-tilin syöttämisen puhelimeen. Ja päivitykset kannattaa ehdottomasti asentaa, sekä sovellusten että itse käyttöjärjestelmän.

    Microsoft-tilin ja pilven käyttö varmuuskopioinnissa on erittäin kätevää ja nopeaa. Tehtävääni liittyen asentelen puhelimia aika usein ja silloin on helppo valita sopiva pilven varmuuskopio ja laittaa se putoamaan puhelimeen.

    Tässä pari artikkelia varmuuskopiointiin liittyen:
    http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/
    http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/

  • 6.12.2014 klo 23:10 Antti T sanoi:

   Itselläni oli ongelma että puhelin (lumia 1020) välillä sammuili jonka jälkeen en saanut moneen tuntiin käyntiin, paitsi pakotetulla käynnistyksellä. Suoritin vastikään pari juttua, jotka korjasivat ongelman ainakin tähän asti. Ensinnäkin poistin monia pelejä ym turhia sovelluksia, vaikka muistissa tilaa olikin. Toiseksi, tämän arvelen auttaneen, poistin asetuksista NFC:n käytöstä. Tämän jälkeen loppui sammuilu ja pottuilu saman tien.

  • 1.4.2015 klo 9:45 jyrki pulkkanen sanoi:

   Nokia Lumia 710 käynnistys ja palautus edelliseen päivitykseen asti: paina valokuvaus-painiketta ja virta-painiketta yhtä-aikaa. Kun puhelin alkaa värisemään vapauta virta-nappi. Näyttöön tulee puhelin kytkettynä tietokoneeseen -kuva. Kytke puhelin tietokoneeseen. Voit buutata puhelimen. Tässä vaiheessa taitaa olla niin, että kaikki valokuvat on tuhoutuneet. Yhteystiedot ja tekstarit ovat tallella jotka edellisen ohjelmapäivitystä ennen olivat puhelimessa. Buuttaus kestää n. 7 min, anna puhelimen olla rauhassa. Siis kuvatiedostot kannattaa aina laittaa on-line siirtona pilveen ja tietysti muutkin tiedstot, että on sitten tiedot varmassa tallessa kun seuraava tiltti tulee.

  • 31.3.2016 klo 22:29 Peter Sjöblom sanoi:

   Mitäs sitten avuksi jos hammasrattaiden jälkeen palataan alkuperäiseen ongelmaan?

 4. 18.4.2014 klo 15:20 Hugo sanoi:

  Lumia 900 ei ota virtaa eikä käynnisty, kun laittaa lataukseen valkoinen ruutu syttyy hetkeksi ja sitten aloittaa taas alusta. Mihinkään tiedostoihin ei pääse. Saanko mitenkään ulos viestejä ja valokuvia? ja yhteystietoja. En ole synkronoinut laitetta mihinkään koneeseen.

 5. Timo Läpinen
  22.4.2014 klo 12:12 Timo Läpinen sanoi:

  Hugo,
  koita tehdä pakotettu uudelleenkäynnistys seuraavasti:
  1) Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10 sekuntia.
  2) Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

  Mikäli tämä ei auta, palauta puhelin tehdasasetuksille seuraavasti (huomaa, että puhelimeen tallennetut sovellukset ja tiedot menetetään):
  1) Sammuta puhelimen virta.
  2) Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki
  3) Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike.
  4) Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen. Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

  • 15.9.2014 klo 15:55 Markku Tiilimäki sanoi:

   Hei ! Mikä neuvoksi. Lumia 720 alkoi väristä, eikä sitä pysäyttänyt mikään. Sain tehtyä pakotetun sammutuksen, mutta puhelin jatkoi värisemistään, kunnes akku loppui. Nyt ei ota vastaan virtaa mistään laturista, eikä pakotettu käynnistys onnistu. Sisällä puhelimen omalla muistilla paljon kuvia ja videoita, eikä tietyskikään varmistuksia pilvessä. Muuten heittäisin menemään. Lopputulos huoltoon viemisestä on sama, yleensä pystyvät canseloimaan kaiken datan.

   terveisin

   markku tiilimäki

   • Timo Läpinen
    15.9.2014 klo 16:54 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Markku,
    Jotta saisit kuvat ja videot USB-kaapelilla tietokoneelle talteen, puhelin pitäisi saada käynnistymään ja näytön lukitus avattua. Nyt jos puhelinta ei saa ladattua lainkaan, ainoa keino lienee huoltoon vieminen. Kannattaa tiedustella, jos pystyvät ennen puhelimen resetointia pelastamaan kuvat + videot.

 6. 5.5.2014 klo 18:32 Sakari Mickelsson sanoi:

  Latasin pelin wifiä käyttäen ja peli latautui normaalisti mutta sitä ei löydy mistään puhelimesta mutta tilaa se on silti syönyt. Jos menen takaisin pelilatuukseen eli sinne mistä sen latasinkin niin tulee vain pelkkä jaa eikä mitään muuta. Peli siis on puhelimessa Lumia 1020 mutta ei löydy millään.

  Mikä avuksi? Kiitos vastauksesta.

 7. Timo Läpinen
  6.5.2014 klo 10:28 Timo Läpinen sanoi:

  Sakari,
  Varmistan vielä: peli ei siis löydy Pelit-luokasta, johon pelit sijoitetaan asennuksen jälkeen? Eikä myöskään sovellusten puolelta? Kokeilitko sovelluslistan hakua; löytyykö hakutoiminnolla?

  Jos peli ei edelleenkään löydy, käynnistä puhelin uudelleen. Tee tarvittaessa tämän artikkelin kohdassa ”Käynnistä puhelin uudelleen” kuvatut toimenpiteet.

  Onko sinulla WP 8.0 vai oletko jo asentanut WP 8.1 Developer Previewin, joka tuli yleisesti ladattavaksi hiljattain? WP 8.1 Developer Preview -versiossa myös pelit näkyvät sovelluslistassa, toisin kuin 8.0-versiossa.

  • 6.5.2014 klo 23:58 Sakari Mickelsson sanoi:

   Win 8.0 on. Lataan WP 8.1. Tai jos tarkoitat Black-updatea niin se on jo.

   Lopulta peli löytyi mutta kuvake oli vaihtunut. Kait siksi en sitä tunnistanut?
   Oli muitain samannimisiä niin kelasin varmaan ohi.

   Kiitos vastauksestasi. Sinulla on hyviä vinkkeja ja asiallista toimintaa joten keep on good work!

 8. Timo Läpinen
  7.5.2014 klo 11:15 Timo Läpinen sanoi:

  Moi, hyvä kuulla, että peli löytyi. Kiitos myös palautteesta, tarkoitus on jatkaa vinkkien sarjaa; kesällä luvassa lukuisia Windows Phone 8.1 -artikkeleja.
  WP 8.1 -versiota tarkoitin; tässä artikkeli, jossa keskeiset asiat ja asennusohjeet:
  http://windows8yrityksille.fi/windows-phone-8-1-developer-preview-on-taalla/
  Hyvää kevään jatkoa ja mukavia hetkiä uuden WP 8.1 -version parissa!
  PS. Olethan jo ladannut Appelsiini Median Windows Kaupasta? Sillä on kätevä seurata vinkkejä ja muitakin Appelsiinin juttuja.

 9. 11.5.2014 klo 6:31 karoliina sanoi:

  Ystäväni lumia 900 oli jumittanut, joten hän sulki puhelimensa jonka jälkeen puhelin oli poistanut kaikki tiedot eli tehdasasetuksissa. Mistä tämä voisi johtua?

  Ja sitten haluan sanoa kiitokset, oma lumia 1020 jumitti niin, että näytti kellonajan mutta ei suostunut avaamaan näyttöä eikä reagoinut komentoihin, tein pakotetun uudelleenkäynnistämisen ja nyt toimii normaalisti 🙂

 10. Timo Läpinen
  12.5.2014 klo 10:33 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Karoliina,
  Kiitos! Kiva kuulla, että vinkit ovat olleet avuksi.

  Lumia 900:n meneminen tehdasasetuksille on outoa, noinhan ei pitäisi käydä. Toivottavasti varmuuskopiointi oli tehty, tässä vielä linkki:
  http://www.nokia.com/gb-en/support/product/lumia900/userguidance/?action=singleTopic&topic=GUID-09A6A732-F24F-40CF-B96F-483FCA055284

  Uudemmissa Lumia-malleissa (Windows Phone 8) tilanne on sikäli parempi, että varmuuskopiointi tehdään pilveen (OneDrive) ja siten puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille ja jälleen normaaliin käyttökuntoon sujuu varsin näppärästi. Aloitusnäytön ruudut ja niiden asettelut joutuu toki lisäämään uudelleen, mutta tämäkin korjaantuu pian jakoon tulevan Windows Phone 8.1 -päivityksen myötä. Sitten puhelimen voi tarvittaessa palauttaa tehdasasetuksille varsin huolettomasti, koska sen saa samaan kuntoon nopeasti ja helposti.

  Muuten, olethan ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä on kätevä lukea vinkkejä ja jakaa niitä kavereille. Samalla puhelimeen muodostuu kätevä vinkkipankki ajan mittaan.

 11. 15.5.2014 klo 20:14 Juho96 sanoi:

  Lumia 900 kännyssä seuraava ongelma: en pääse aloitusnäytöstä eteenpäin, en oikeastaan pääse edes aloitusnäyttöön, eli siihen josta vaikka kamera ja yhteystiedot voi avata. Puhelimen kun käynnistää, tulee PIN-koodin kysymys, tähän asti toimii normaalisti. Koodin kun olen näppäillyt, ja koitan liuttaa näyttöä ylöspäin päästäkseni aloitusnäyttöön, kaikkien sovellusten ikonit on harmaita, ne eivät vastaa kosketukseen, en voi säätää äänenvoimakkuutta, en avata kameraa, en voi tehdä mitään. Taustakuvanikin muuttui johonkin ihan ihmeelliseen kukkakuvioon.

  Olen koittanut sammutusta, pakotettua uudelleenkäynnistystä, SIM-kortin poistoa ja seinään hakkaamista. Mikään ei toimi.

  Onko tässä nyt mitään tehtävissä itse vai pitääkö lähteä viemään huoltoon?

 12. Timo Läpinen
  16.5.2014 klo 14:16 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Juho,
  Kokeile seuraavaa tilanteen korjaamiseksi. Huomaa, että puhelin palautuu tehdasasetuksille ja tallennetut tiedot menetetään.
  Varmista, että laturi on kytketty irti.
  1. Sammuta laitteesta virta.
  2. Paina ja pidä pohjassa äänenvoimakkuuden pienennys- ja kamera-painikkeita.
  3. Paina ja pidä pohjassa virta-painiketta.
  4. Kun puhelin värähtää, vapauta virta-näppäin, mutta pidä edelleen äänenvoimakkuuden pienennys- ja kamera-painikkeet pohjassa kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

  Tässä linkki Lumia 900 -mallin tukisivuille (US):
  http://www.nokia.com/us-en/support/product/lumia900/troubleshooter/

 13. 26.5.2014 klo 16:33 Aaro sanoi:

  Lumia 720 puhelimessa ongelma. Näytön lasi vaihdettu itse ja katsottu että kaikki on siellä niinkuin pitääkin, mutta kun koittaa käynnistää niin menee näyttö vain valkoiseksi eikä muuksi muutu. Kaikenlaiset resetoinnit ja pakotetut uudelleenkäynnistämiset kokeiltu mutta ei silti mitään. Mitä tehdä ?!

 14. Timo Läpinen
  27.5.2014 klo 9:24 Timo Läpinen sanoi:

  Moro Aaro,
  Ei tuossa taida olla muuta tehtävissä kuin viedä laite huoltoon.

 15. 27.5.2014 klo 11:11 Saana sanoi:

  Hei!

  Kiitos paljon kirjoituksestasi! Ollessani lomailemassa viikonloppuna puhelimeni jumittui (920) ja näyttö ei enää reagoinut, virtanäppäimen painamisesta tai latauksesta ei ollut apua. Äitini mukaan (hän oli yrittänyt minulle soittaa) puhelin oli kuitenkin hälyttänyt normaalisti. Lopulta löysin ongelmaani ratkaisun artikkelistasi, ja pakotettu uudelleenkäynnistys toimi.

  Kiitokset siis vielä tästä, en olisi koskaan keksinyt tuota itse 🙂

 16. Timo Läpinen
  27.5.2014 klo 12:17 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Saana,
  Kiitos kiitoksista! Mukava kuulla, että artikkelista oli apua. 🙂

  Oletko muuten ladannut Kaupasta Appelsiini Media -sovelluksemme, jolla voit lukea viikon vinkit ja muut artikkelit? Se myös muistuttaa kun uusia juttuja on saatavilla.

 17. 30.5.2014 klo 22:12 Tero sanoi:

  Hei! Lumia 800 putosi asfaltille taskusta. Päällepäin mitään ei hajonnut, toimii muuten ihan kuten normaalistikin, mutta käynnistys-nappi puhelimen sivulla on toimintakyvytön. Eli puhelinta ei voi sammuttaa ja käynnistää. Lepotilaan mennessä saadaan avautumaan kamera-napista puhelimen sivusta. Pystyisikö tuolle tekemään mitään itse?

 18. Timo Läpinen
  31.5.2014 klo 10:18 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Tero,
  Suosittelen, että viet puhelimen huoltoon. Kyseessä luultavasti mekaaninen vika.

 19. 8.6.2014 klo 5:27 Jare sanoi:

  Moi, mulla ongelmana ettei mikään kännykän kolmesta ”alanapista” toimi, eli se nuoli vasemmalle, valikko tai se haku-namiska. Mitään ihmeellistä ihmeellistä vauriota puhelimessa ei muuten ole, mutta myös kosketusnäyttö meilää välillä lopettaa toimimisen. Se kuitenkin aina korjaantuu saammuttamalla puhelimen. Mutta ongelmanahan tuossa etten voi kännykällä ollenkaan ”peruuttaa” eli esimerkiksi Whatsapin avattuani en pääse pois sovelluksesta kuin sammuttamalla puhelimen.

  Mallina Lumia 720, onko mitään tehtävissä?

 20. Timo Läpinen
  9.6.2014 klo 9:04 Timo Läpinen sanoi:

  Moro Jare,
  Tuossa voi auttaa puhelimen palauttaminen oletusasetuksille. Katso tästä artikkelista tuo kohta/otsikko ja toimi sen mukaan. Jos ongelma ei poistu tehdasasetuksille palauttamisella, lienee parasta viedä puhelin huoltoon. Varmista ennen operaatiota, että varmuuskopiointi on päällä, jotta voit uudelleenasennusvaiheessa palauttaa pilvestä asetukset, tekstiviestit, asennetut sovellukset jne.

 21. 9.6.2014 klo 14:12 jorde sanoi:

  Hei Timo ja kiitos hyvistä neuvoista. Mulla on vajaan vuoden ikäinen lumia 520. Näyttää siltä, että virtanäppäin on alempana kuin muut ja tämä lienee yksi syy siihen, että puhelin ei suostu kunnolla toimimaan. Aivan aluksi oli murhetta valokuvausnäppäimen kanssa mutta se korjaantui ”ronklauksen” jälkeen. Kovin heppoisia ns kiinalaatua ovatten nämä lumian kytkimet….aika ihmejuttu.

 22. Timo Läpinen
  9.6.2014 klo 14:23 Timo Läpinen sanoi:

  Moro Jorde,
  Ikävä kuulla, että näppäimet jumittaa. Tyttärellä tuli juuri vuosi täyteen Lumia 520 -puhelimen kanssa eikä ongelmia ole ollut. Päivitin etukenossa koko perheelle 8.1-version, josta ovatkin tykänneet kovasti. Päivityshän tulee kaikille WP 8 -malleille kesä-/heinäkuun vaihteessa ja tuo todella paljon uutta.
  Puhelimessasi on varmaan takuu vielä voimassa, joten suosittelen sen viemistä huoltoon.

 23. 12.6.2014 klo 17:15 jykä sanoi:

  Lumia 820 lakkasi tottelemasta kosketusnäytön painalluksia. Aluksi kun painoit jotain, heitti näytölle jotain muuta ja sen jälkeen ei reagoi enää ollenkaan näytön painalluksiin. Puhelin sai mahdollisesti kosteutta koko päivän ulkona sateessa olon yhteydessä taskussa.

 24. Timo Läpinen
  13.6.2014 klo 15:24 Timo Läpinen sanoi:

  Moro Jykä,
  Jos tämän artikkelin lääkkeet eivät auta, niin suosittelen viemistä huoltoon.

 25. 15.6.2014 klo 19:26 Ökä poika sanoi:

  Lumia 710 oli 1% akkua jäljellä ja sitten kun se loppui se ei ole käynnistynyt vaikka sitä on yritetty ladata puhelimesta vain loppui akku sitä ennen toimi hyvin mutta ei enää käynnisty:(

 26. 15.6.2014 klo 19:31 Apua! sanoi:

  Lumia 710 oli äsken käytössä noin 2 tuntia sitten siinä oli vain 1% akkua jäljellä ja sitten kun se loppui niin vaikka sitä on yrittänyt ladata se ei käynnisty enää. Kun akkua oli viellä niin se toimi loistavasti. Koitin jo käyntiin pakottamista joten kauanko akkua pitää ladata jotta se käynnistyy.!!

 27. Timo Läpinen
  16.6.2014 klo 10:07 Timo Läpinen sanoi:

  Ökä / Apua,
  Jos akku menee aivan tyhjäksi, latauksen käynnistyminen saattaa kestää puolikin tuntia. Minulla oli aiemmin Lumia 800 ja kun akku meni kokonaan tyhjäksi, latauksen käynnistyminen kesti vartin verran. Lisäksi nollasta lataaminen vaatii verkkovirtaa eikä siis onnistu esim. autolaturilla. Käytä akku irti ja lataa verkkovirralla. Jos tunnin sisään ei tapahdu mitään, suosittelen huoltoon viemistä.

 28. 25.6.2014 klo 20:46 Jorma Vepsäläinen sanoi:

  Kiitos hyvästä sivustosta. Vaimo sairaalassa ja hänen 720 oli jumittunut. Piti viedä laite huoltoon, mutta onneksi löysin netistä tämän sivuston ja pakotetulla uudellenkäynnistyksellä ( – ja virta 10 sek) laite hesäsi eloon. Thanks!!

 29. Timo Läpinen
  26.6.2014 klo 18:54 Timo Läpinen sanoi:

  Terve Jorma,
  Kiva kuulla, että sait Lumia 720:n taas toimintakuntoon. Ja kiitokset kiitoksista!

  Muuten, olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voit nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin. Live Tile kertoo kun uutta sisältöä on saatavilla.

 30. 29.6.2014 klo 17:10 Anni sanoi:

  Hei!

  Osaisitko neuvoa, mikä on vialla lumia 920 puhelimessani.. puhelin on kerran tippunut lattialle minkä seurauksena ylänäyttöön tuli pientä pintasäröä mutta puhelin toimii normaalisti siitä huolimatta. Nyt on kuitenkin tullut seuraavia ongelmia: en pääse tietyn ihmisen viestikeskusteluun; puhelin ei suostu avaamaan keskustelua vaan kun painan sitä puhelin palaa takaisin ”aloitusnäytölle”. Puhelin on muutenkin hidas välillä ja jumittaa.. :s kiitos jos jaksat vastata!

 31. Timo Läpinen
  30.6.2014 klo 10:06 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Anni,

  Kyseessä voi olla laitevika, mutta ensin kokeilisin palauttaa puhelimen tehdasasetuksille tämän artikkelin ohjeiden mukaan (Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille).

  Jos puhelin ei tuolla tokene, se pitänee viedä huoltoon. Hinta-arvio kannattaa pyytää, jotta voi arvioida korjauksen kannattavuutta. Uusia Lumia-malleja tulee markkinoille tasaiseen tahtiin ja eri hintaluokkiin. Esim. Lumia 630 tuli juuri myyntiin ja huippumalli Lumia 930 tulee myyntiin 10.7.

 32. 5.7.2014 klo 22:56 Emmy sanoi:

  Lumia 820 näyttö meni päreiksi ja valitettavasti jouduin ostamaa uuden puhelimen. Tiedostot eivät olleet missään muistikortilla. Samoin puhelinnumerot olisi kiva saada talteen kun eivät näemmä olleet sim-kortilla.
  Yritin saada kuvia tietokoneen kautta (myös windows 8) ja katsoin skydriven, en ollut muistanut laittaa niitä sinnekkään.
  Ongelman tietokoneen kanssa on, että se ei löydä puhelinta koska en pysty ”hyväksymään” tietokonetta puhelimella.
  Onko mitään keinoa millä joku huolto voisi silti saada kuvani talteen?
  Näyttö ja puhelin menevät kyllä päälle, mutta näyttä toimii vain pienellä alueella oikeassa yläkulmassa, joten en saa liu’utettua puhelinta aloituskuvaa pidemmälle.

 33. Timo Läpinen
  8.7.2014 klo 11:06 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Emmy,
  Ikävä kuulla, että Lumia 820 hajosi. Kontaktit pitäisi olla tallessa pilvessä (OneDrive, aiemmin SkyDrive), jos lisäsit Lumia 820 -puhelimeen Microsoft-tilin käyttöönoton yhteydessä. Kontaktit tallentuvat oletuksena Hotmail/Microsoft-tiliin kun luot uuden kontaktin. Itselläni on puhelimessa myös Exchange- ja Gmail-tilit, joten voin kontaktia lisätessä valita, mihin tiliin sen tallennan. Kun otat uuden puhelimen käyttöön ja lisäät siihen Microsoft-tilin, kontaktien pitäisi ”pudota” pilvestä automaattisesti puhelimeen.

  Jos kuvien automaattinen lataus OneDriveen ei ollut päällä, ne pitäisi olla siirrettävissä tietokoneelle datakaapelin avulla. Kytke USB-kaapeli tietokoneeseen ja toinen pää puhelimeen. Käynnistä Resurssienhallinta-sovellus; puhelimesi pitäisi näkyä This PC -kohdan alla. Kopioi sieltä kuvat koneelle.

  Siirrä tietoni -sovellus voi myös tulla kyseeseen tässä tapauksessa. Se löytyy Windows Kaupasta ja sillä voi kopioida vanhasta puhelimesta uuteen yhteystiedot, tekstiviestit ja kuvat. Yhteydenmuodostustapa on Bluetooth.

  Jos et saa kaikkia tietoja talteen näillä ohjeilla, kannattaa olla yhteydessä huoltoon. Heillä saattaa olla muita työkaluja, joilla tiedot saadaan talteen. Muistathan laittaa uudessa Lumiassa varmuuskopioinnin päälle (Asetukset, Varmuuskopiointi). 🙂

 34. 12.7.2014 klo 10:37 Mira sanoi:

  Lumia 720 jumissa, salaman ja hammasrattaan yhdistelmä näkyvissä. Puhelin on täysin jumissa eikä reagoi enää mihinkään – yritimme tehdä nuo kaikki mitä ohjeistit, mutta missä meni vikaan..? Kiitos jo etukäteen neuvoista.

 35. Timo Läpinen
  14.7.2014 klo 20:41 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Mira,
  Jos artikkelin ohjeet eivät auta, voit kokeilla Nokia Software Recovery Toolia: http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
  Huomaa, että kaikki sisältö poistetaan puhelimesta. Jos tämä ei auta, puhelin pitänee viedä huoltoon.

 36. 18.7.2014 klo 6:14 Mp sanoi:

  Moi. Mulla 800 lumia ja se oli yks yö sammunu itekseen ja eka kerran latausta yrittäessä vilahti vaan näyttö, nyt ei oo enää lähteny latautumaan eikä käynnisty, painelipahan mitä tahansa, takuuseen ei mennyt koska poika jo aikasemmin tiputti sen ja siinä pikku halkeama näytössä, mutta tiputtamisen jälkeen puh toimi kuitenkin useamman kk normaalisti.. Lie mitää tehtävissä vai joutaako nakata vesilintuu 😀

 37. Timo Läpinen
  18.7.2014 klo 9:31 Timo Läpinen sanoi:

  Hei,
  Koita tehdä pakotettu uudelleenkäynnistys seuraavasti:
  1) Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10 sekuntia.
  2) Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

  Mikäli tämä ei auta, palauta puhelin tehdasasetuksille seuraavasti (huomaa, että puhelimeen tallennetut sovellusten ja käyttäjän tiedot menetetään):
  1) Sammuta puhelimen virta.
  2) Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki
  3) Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike.
  4) Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen. Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

  Mikäli puhelin ei näillä toimenpiteillä tokene, voit kokeilla Nokia Software Recovery Toolia: http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone

  Huomaa, että kaikki sisältö poistetaan puhelimesta.

  Jos edellä mainitut toimenpiteet eivät auta, puhelin pitänee viedä huoltoon. Hinta-arvio kannattaa pyytää, jotta voi arvioida korjauksen kannattavuutta. Hiljattain julkaistiin Lumia 630, jolla on erinomainen hinta-laatu -suhde. Huippumalli Lumia 930 tuli myyntiin viime viikolla, tässä arvioni siitä: http://windows8yrityksille.fi/lumia-930-ensituntuma/

 38. 29.7.2014 klo 2:48 jesseeem sanoi:

  olin pelaamassa kavereitteni kanssa fudista kunnes puhelimeni tippui taskusta, näytön sivuun tuli halkeama joka jatkuu näytön poikki ja myös peruuta napin kohdalle. kosketusnäyttö toimii halkeaman yläpuolella mutta ei ollenkaan alapuolella missä ne säröt on. voiiko asialle itse tehdä mitään vai pitääkö viedä huoltoon?

 39. Timo Läpinen
  29.7.2014 klo 13:26 Timo Läpinen sanoi:

  Moro Jesse,
  Suosittelen, että viet puhelimen huoltoon.

 40. 11.8.2014 klo 10:53 Annika sanoi:

  Hei!
  Mulla lumia 800 lakkasi toimimasta, siinä oli aika vähän virtaa joten luulin että se sentakia sammui mutta lataaminen ei auta mitään. Kun yrittää käynnistää niin nokia teksti tulee näyttöön ja siihen jää. pakotettu käynnistys ei auttanut. Onko mitenkään mahdollista saada kuvia talteen jos ei ole tehnyt varmuuskopiointia vai onko vain vietävä huoltoon?
  Kiitos jo etukäteen.

 41. Timo Läpinen
  11.8.2014 klo 11:14 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Annika,
  Jos/kun varmuuskopiointi ei ole ollut päällä, kuvat voisi siirtää koneelle USB-kaapelilla, mutta sekin vaatii puhelimen käynnistämistä ja lukitusnäytön avaamista.

  Kokeile vielä pitää puhelinta verkkovirrassa latautumassa ainakin tunnin verran. Mikäli puhelin ei kuitenkaan virkoa, suosittelen huoltoon viemistä. Huollolla saattaa olla työkaluja ja keinoja kuvien pelastamiseen. Kustannusarvio kannattaa pyytää, sillä esim. hiljattain myyntiin tullut Lumia 635 on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen puhelin.

 42. 12.8.2014 klo 16:13 Irene sanoi:

  Moikka!
  Lumia 800 oli sammunut eilen itsekseen. Oli ollut yön laturissa joten akun ei pitänyt olla loppu. Olen yrittänyt ladata, ei tapahdu mitään. Olen yrittänyt käynnistää, ei tapahdu mitään. Onko puhelin nyt täysin käyttökelvoton? Saanko enää kuvia yms. pelastettua mitenkään?

  • Timo Läpinen
   14.8.2014 klo 16:06 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Irene,
   Kokeile Soft Reset -tekniikkaa seuraavasti:
   •Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10 sekuntia.
   •Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.
   Tässä pakotetussa käynnistyksessä puhelimen sisältö (sovellukset, tiedot, asetukset jne.) säilyy täysin ennallaan ja muuttumattomana.

   Mikäli Soft Reset ei toimi, koita käynnistää puhelin uudelleen Hard Reset -tekniikalla. Tässä on tärkeää huomata, että puhelimen kaikki tiedot tyhjennetään. Puhelin palautuu siis tehdasasetuksille ja samaan tilaan, jossa se on uutena ostettaessa.

   •Sammuta puhelimen virta.
   •Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki.
   •Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä:
   – äänenvoimakkuuden lisäyspainike
   – äänenvoimakkuuden pienennyspainike
   – virtanäppäin
   – äänenvoimakkuuden pienennyspainike.
   •Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksille ja käynnistyä uudelleen.
   •Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

   Kuvat voi kopioida tietokoneelle USB-kaapelin avulla, mutta se edellyttää puhelimen käynnistämistä ja näytön lukituksen avaamista.

   Jos valokuvien automaattinen lataus pilveen -asetus on ollut päällä, kuvat pitäisi löytyä osoitteesta OneDrive.com (vaatii kirjautumisen Microsoft-tunnuksella). Kun tuo asetus on päällä, jokainen otettu kuva kopioituu automaattisesti pilveen (OneDrive).

 43. 13.8.2014 klo 18:18 Ville Penttilä sanoi:

  Lumia 520 kyseessä, näyttö lukittu ja salasana laitettu väärin. Yritä uudelleen 12000 min kuluttua. Mitä voi tehdä? Hard resettiä kokeiltu, ei tapahdu mitään. Uusi puhelinko?

  • Timo Läpinen
   14.8.2014 klo 13:05 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Ville,
   Jos näytön salasana on unohtunut, puhelin pitää palauttaa tehdasasetuksille (Hard Reset). Samalla kaikki tiedot poistetaan puhelimesta.

   Mainitset jo koittaneesi Hard Reset -toimenpidettä, mutta teithän seuraavat toimenpiteet:
   •Sammuta puhelimen virta.
   •Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki.
   •Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike.
   •Puhelimen pitäisi nyt palautua tehdasasetuksille ja käynnistyä itsestään uudelleen.
   •Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa.

   Mikäli yllä oleva ei tuota tulosta, voit kokeilla toista tekniikkaa:
   •Varmista, että laturi EI ole kytkettynä puhelimeen.
   •Sammuta puhelimen virta.
   •Paina ja pidä äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta pohjassa, ja liitä puhelin laturiin. Huutomerkin pitäisi ilmestyä ruutuun.
   •Paina seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä:
   – äänenvoimakkuuden lisäyspainike
   – äänenvoimakkuuden pienennyspainike
   – virtapainike
   – äänenvoimakkuuden pienennyspainike

   Puhelimen pitäisi nyt nollautua tehdasasetuksille ja käynnistyä uudelleen.

 44. 13.8.2014 klo 19:25 Tanja sanoi:

  Hei
  Lumian puhelimeni pimeni täysin takuun umpeuduttua. Ei lataa, ei käynnisty, ei auta buuttaaminen.. Eli se on kuollut. Nyt ostin itselleni uuden humppaluurin, ja kappas.. Ei yhtään yhteystietoa 🙂 Voinko jostain onkia nämä yhteystiedot?
  Kiitos

  • Timo Läpinen
   14.8.2014 klo 9:25 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Tanja,
   Yhteystiedot tallentuvat oletuksena Hotmail/Microsoft-tiliin ja ovat siellä tallessa (OneDrive-pilvitallennustilassa). Kun asennat uuden puhelimen ja lisäät siihen asennusvaiheessa (tai sen jälkeen) Microsoft-tilin, yhteystiedot ”putoavat” pilvestä puhelimeen. Halutessasi voit lisätä myös muita tilejä (esim. Google, Exchange) ja tallentaa yhteystiedot niihin. Kun lisäät ao. tilin puhelimeen, yhteystiedot palautuvat puhelimeen tilin mukana.

 45. 18.8.2014 klo 15:46 Sanna sanoi:

  Moi!
  Äidilläni on Lumia 630 puhelin jonka hän osti noin 1,5kk sitten.
  Hän on monesti yrittänyt ladata kaupasta ilmaisia sovelluksia puhelimeesa,
  mutta puhelin ei suostu asentamaan mitään sovelluksia.
  Näytölle ilmestyy vain teksti, että ladattaessa ilmeni ongelma, yritä myöhemmin uudelleen.
  Hän on kirjautuneena mircosoft-tililleen kun yrittää sovelluksia ladata.
  Hänen miehensä ja minä olemme yrittäneet katsoa ja tutkia, että mikä voisi olla ongelmana, mutta emme keksi syytä tälle.
  Osaisitko auttaa ratkaisemaan tämän ongelman?

  Kiitos jo etukäteen!

 46. Timo Läpinen
  19.8.2014 klo 10:51 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Sanna,
  Ehdotan seuraavaa kokeiltavaksi / tarkistettavaksi:
  – Sammuta puhelin ja käynnistä uudelleen.
  – Onhan puhelimen päivämäärä ja kellonaika oikein (Asetukset, päivämäärä + kellonaika)?
  – Onhan puhelimen alue Suomi (Asetukset, alue)?
  – Ilmeneekö ongelma sekä matkapuhelinverkon datayhteyttä että WLAN/WiFi-yhteyttä käytettäessä? Koita asentaa sovelluksia myös WLANia käyttäen. Huomaa, että Kauppa-sovelluksen asetuksissa on valinta ”Lataa päivitykset vain WLAN-yhteydellä”.
  – Koita poistaa sovellus ja ladata se uudelleen Kaupasta. (siirry sovellusluetteloon, paina pitkään sovelluksen kohdalla ja valitse pikavalikosta Poista)
  – Koita asentaa sovellukset SD-muistikortille (jos hankit sellaisen oston yhteydessä). Asentaminen SD-muistikortille: Asetukset, Tallennusseuranta, Uusien sovellusten tallennussijainti.
  – Jos edellä mainittu ei auta, palauta puhelin tehdasasetuksille (Asetukset, Tietoja, Palauta puhelimen oletusasetukset). Huomaa, että tässä toimenpiteessä puhelimen kaikki tiedot poistetaan. Tarkista ennen palautusta, että varmuuskopiointi on päällä (Asetukset, Varmuuskopiointi). Siten saat asennettua puhelimen uudelleen nopeasti samaan tilaan kuin missä se oli ennen tehdasasetuksille palauttamista. Varmuuskopiointi muistaa myös asennetut (ja ostetut) sovellukset, joten ne asentuvat automaattisesti uudelleen (kun Microsoft-tili on lisätty puhelimeen).
  – Mikäli tämäkään ei auta, ongelma saattaa liittyä Microsoft-tiliin. Siinä tapauksessa voit luoda (ainakin koemielessä) uuden Microsoft-tilin ja kokeilla, jos sitä käyttäen sovellukset asentuvat ok. Huomaa kuitenkin, että uusi Microsoft-tili ei sisällä aiemman tilin tietoja kuten sovellusten ostohistoria, puhelimen varmuuskopio ja pilvitallennustila (OneDrive).

  Eräs käyttäjä oli saanut vastaavan tilanteen ratkaistua näin:
  1.Removed SD card.
  2.Reset the phone.
  3.Configured from scratch step by step.
  4.Configured only Microsoft account. Allowed account to synchronise completely.
  5.Configured wifi.
  6.Once wifi was through, there were 29 downloads auto scheduled. Allowed these downloads to proceed till installation.
  7.Thereafter, selected my desired downloads.

 47. 20.8.2014 klo 21:19 tuomas sanoi:

  Lumia 925 ei reagoinut taskusta otettaessa (normisti näyttäisi kellon). Painoin virtapainiketta kerran herättääkseni puhelimen, jolloin värähti ja teki normaalit käynnistystoimet kuin puhelin olisi ollut sammuksissa. Hetken päästä sain huomata että puhelin oli itsekseen palauttanut alkup. asetukset käyttistä lukuunottamatta. Kaikki viestit ja arvokkaat(!) kuvat poissa eikä tietenkään mitään tietoja ”pilvessä”. Ei paljon naurata, mistä moinen ja voiko kuvia saada enää takaisin?

 48. Timo Läpinen
  21.8.2014 klo 14:53 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Tuomas,
  Kerran itsellä (ehkä vuosi sitten) lenkin aikana kävi niin, että kun pidin puhelinta kädessäni, se oli jotenkin rekisteröinyt ”vääriä” salasanoja annetuksi ja siksi pyysi lenkin päätteeksi koodia puhelimen avaamiseen. Jos koodin antaisi väärin, puhelin alustettaisiin tehdasasetuksille ja kaikki tiedot menetettäisiin. En ole sen jälkeen vastaavaan tilanteeseen törmännyt.

  Jos varmuuskopiointi (Asetukset, Varmuuskopiointi) ei ollut päällä (joka siis kopioi ne OneDriveen), kuvat on valitettavasti menetetty.

  Toki voit kokeilla, jos ne näkyisivät Windows Phone app for desktop -sovelluksella ja olisivat kopioitavissa PC:lle:
  http://www.windowsphone.com/en-US/How-to/wp8/windows-phone-app-for-desktop?signin=true

 49. 22.8.2014 klo 7:11 Mira sanoi:

  Hei, otin juuri Lumia 720 käyttööni ja loin uuden Microsoft-tilin, jotta saisin päivitykset hoidettua. Harmiksi kuitenkin syntymäaika -kohdassa painoin vain enteriä, jolloin siihen tuli eilinen pvm!! Joten ikäni tuon mukaan olisi 1 päivä ja nyt kun yritän päivittää sovelluksia, puhelin pyytää jotain Perhe-osiota ja lupaa vanhemmiltani :))) (olen yli 40v) MIten voin muokata tuon tilini tietoja, tai sitten luoda kokonaan uuden?

  • 22.8.2014 klo 12:30 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Mira,
   Siirry https://account.live.com -sivulle ja kirjaudu sisään. Microsoft-tilin tiedot avautuvat. Napsauta Muokkaa-linkkiä Henkilökohtaiset tiedot -kohdan alla. Vaihda syntymäaika ja paina Tallenna. Tämän jälkeen Microsoft-tili pitäisi toimia oikein puhelimessasi ja sovellusten asentaminen pitäisi sujua normaalisti. Huomaa, että tietojen päivitys saattaa ottaa hetken ja siten vaikutus ei ehkä ole välitön.

 50. 27.8.2014 klo 13:10 KariN sanoi:

  Hei, sain juuri Lumia 520. Työssäni tarvitsen Bluetoothia kuulokkeisiini. Miten saan BT:n kytkeytymään päälle automaattisesti kun vastaan puheluun ? Nyt BT täytyy kytkeä päälle erikseen puheluun vastaamisen jälkeen.

  Ja toinen kysymys. Puhelinvolyymi on täysillä 10/10. Saako sitä vielä nostettua että kuuluisi hyvin kuulokkeista ?

 51. Timo Läpinen
  28.8.2014 klo 16:09 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Kari,
  Kyllä puhelun pitäisi ohjautua kuulokkeisiin, jos Bluetooth on puhelimessa päällä. Jos volyymi on täysillä ja ääni kuuluu vaimeasti, suosittelen huoltoon viemistä. Voivat myös siellä testata ja katsoa, jos vaatii korjausta tai laitteen vaihtoa.

 52. 2.9.2014 klo 12:09 riku sanoi:

  moi

  mites nyt kun lumia 920 malliin vaihdettu lasi 7 kertaa tehty kaikki mahdollinen hard resetit yms. puhelin ei koskaan palaudu tehdas asetuksiin vaan cyan päivitykseen täysin tyhjänä.

  tässä ongelma onse että uuden lasin asennus ohjeissa oli että puhelin pitää olla alkuperäisessä tai amber päivityksessä uudemmilla päivityksillä kosketus näyttö ei toimi aluksi.

  miten pystys ns. tiputtamaan puhelimen päivitystä alemmalle tasolle.

  t.riku

 53. Timo Läpinen
  2.9.2014 klo 16:09 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Riku,
  Voit palauttaa puhelimen WP 8.0 -tasolle Nokia Software Recovery Tool -sovelluksella. Sen jälkeen voit ajaa puuttuvat päivitykset normaaliin tapaan Asetukset, Puhelimen päivitys -toiminnolla.
  Tässä pari linkkiä aiheesta:
  http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987
  http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone

 54. 4.9.2014 klo 15:00 Antero sanoi:

  Hei!
  Lumia 900 putosi veteen (harmi, oma moka). Puhelut kuitenkin toimii molempiin suuntiin, kaikki kokeilemani sovellukset myös ja puhelimen lataus. Ainoat oikuttelevat on näytön alaosan Haku-, aloitus- ja peruutuspainikkeet jotka toimivat vain ajoittain. Puhelin myös käynnistelee/vaihtelee näytöllä omia aikojaan hakuikkunaa, aloitusvalikkoa ja mahd. auki olevia sovelluksia.
  Mahtaako vioittunut osa olla tuo näyttöyksikkö painikkeineen vaiko varsinainen ns. emolevy.
  Purkasin puhelimen jo ”lähes atomeiksi” asti ja kasasin takaisin Youtubesta löytämäni hyvän opasvideon ohjeilla. Myös tehdasasetukset on palautettu, ei vaikutusta.
  Tuon näytön osaisin vaihtaa, mutta mahtaako korjaantua sillä, kannattaako kokeilla ?
  Vai olsiko muuta tehtävissä, huoltoon vienti tuskin kannattaa kun takuuaikakin on ohi.

 55. Timo Läpinen
  4.9.2014 klo 15:10 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Antero,
  Vaikea sanoa, korjaantuuko näytön vaihdolla. Huollossa saattaa tulla kuntoon, mutta kustannus voi olla turhan korkea puhelimen ikään ja uusiin vastaaviin verrattuna. Lumia 635 tuli hiljattain myyntiin, jonka hinta on nyt alle 160 €. Tänään Microsoft julkaisi Berliinissä uudet Lumia 730/735 ja Lumia 830 -mallit, joista 735 asettunee 250 € tuntumaan.

  • 2.6.2015 klo 21:37 Ida sanoi:

   Lumia 635 toimii nykyään normaalisti mutta yksi päivä puhelimen oston jälkeen 635 ilmoitti espanksi haluatko resetoida lumiansi testillä? En ymmärtänyt nii laitoin si… Ja näytössä luki hasta luego… Sitten tuli teksti Nokia ja Microsoft logo syttyy heti ja hammasratakset ilmestyivät ilman resetointia.. Puhelin palautti tehdasasetukset, värähti ja palautti muistin. Mistä tämä johtuu?? T. Ida …

 56. 11.9.2014 klo 7:13 Kristiina sanoi:

  Moikka. Mulla on lumia 1020 ja on toiminut moitteettomasti, kunnes latasin 8.1 päivityksen sen jälkeen on ruvennut jumittamaan. Näytössä näkyy kellon aika mutta se on se kellon aika koska puhelin on jumahtanut, kuten viime yönäkin heräsin noin viiden aikaan ja puhelimen kello näytti 23.47 eikä anna avata näyttöä, eikä mitään muutakaan. Pakotetulla käynnistyksellä saa henkiin, mutta olis kuva tietää mistä tämä johtuu ja saako sitä jollain korjattua. Kun ei meinaan herätys kello toimi tuon jälkeen kun jumittaa, onnneks olin lomalla kun ensimmäisen kerran teki niin osasin varautua toisella kellolla.

  • Timo Läpinen
   11.9.2014 klo 9:42 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Kristiina,
   Palauta puhelin tehdasasetuksille ja katso, poistuuko ongelma. Ohjeet ovat tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”. Muista laittaa varmuuskopiointi päälle ennen toimenpidettä (Asetukset, Varmuuskopiointi). Tarkista myös Varmuuskopiointi / Sovellukset ja asetukset -näytössä, että varmuuskopiointi on hiljattain ajettu. Tee se tarvittaessa manuaalisesti painamalla Varmuuskopioi nyt -painiketta.

   Mikäli tehdasasetuksille palauttaminen ei auta, kokeile Nokia Software Recovery Toolia: http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

   Huomaa, että kaikki sisältö poistetaan puhelimesta.

   Jos edellä mainitut toimenpiteet eivät auta, puhelin pitänee viedä huoltoon. Hinta-arvio kannattaa pyytää, jotta voi arvioida korjauksen kannattavuutta. Tässä arvioni hiljattain myyntiin tulleesta Lumia 930 -huippumallista: http://windows8yrityksille.fi/lumia-930-ensituntuma/

 57. 12.9.2014 klo 8:53 Tapio sanoi:

  Kysymyjkseni oli hävinnyt.. Siis vanhan Lumia (520?) kosketusnäyttö on täysin jumissa. Akun irrottamalla saa sammumaan ja myös virtakytkin/äänenvoimakkuus nappuloista. puhelin pyytää pinkoodia, mutta ei reagoi näppäilyihin. Vasemmassa yläkulmassa on näytössä lukon kuva, joten onko jokin lukitus päällä?

  • Timo Läpinen
   12.9.2014 klo 10:42 Timo Läpinen sanoi:

   Moro Tapio,
   Jos et anna PIN-koodia, puhelin käynnistyy, mutta puhelut ja tekstiviestit eivät toimi; siitä on merkkinä vasemmassa yläkulmassa SIM-kortti, jossa lukon kuva.

   Koita palauttaa puhelin tehdasasetuksille ja katso, poistuuko ongelma. Ohjeet ovat tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”. Muista laittaa varmuuskopiointi päälle ennen toimenpidettä (Asetukset, Varmuuskopiointi), jos mahdollista. Tarkista myös Varmuuskopiointi / Sovellukset ja asetukset -näytössä, että varmuuskopiointi on hiljattain ajettu. Tee se tarvittaessa manuaalisesti painamalla Varmuuskopioi nyt -painiketta.

   Mikäli tehdasasetuksille palauttaminen ei auta, kokeile Nokia Software Recovery Toolia: http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

   Huomaa, että kaikki sisältö poistetaan puhelimesta.

   Jos edellä mainitut toimenpiteet eivät auta, puhelin pitänee viedä huoltoon. Hinta-arvio kannattaa pyytää, jotta voi arvioida korjauksen kannattavuutta.

 58. 13.9.2014 klo 12:57 Kaitsu sanoi:

  Moi,

  Ongelma Lumia610 kanssa. Virta nappi jäi ns pohjaan… ja nyt en saa puhelinta päälle. Laite on ollut kovassa käytössä ja uusi puhelin on jo tilalle tulossa. Haluaisin kumminkin saada puhelimesta kaikki kuvat ym muut yhteystiedot pois. Onnistuuko?

  Puhelin ei ole päällä kun ajatuksissani irroitin akun..

  Kiitos etukäteen vastauksesta!

  • Timo Läpinen
   15.9.2014 klo 15:27 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Kaitsu,
   Yhteystiedot ovat tallennettuna Hotmail/Microsoft-tilille, josta ne ”putoavat” automaattisesti uuteen puhelimeen asennuksen yhteydessä (kun lisäät Microsoft-tilin). Koska Lumiassa voi käyttää useita tilejä, on mahdollista, että yhteystiedot ovat myös jossain toisessa tilissä kuten Exchange tai Gmail.

   Jos kuvien varmuuskopiointi on ollut päällä, kuvat ovat tallessa OneDrive-pilvitallennustilassa (https://onedrive.live.com/).

   Jos varmuuskopiointi ei ole ollut päällä, kuvat tulisi siirtää tietokoneelle USB-kaapelilla. Tämä kuitenkin vaatii, että puhelin on päällä ja näytön lukitus avattu. Ota tarvittaessa yhteyttä huoltoon, joka saanee puhelimen päälle ja kuvat pelastettua.

 59. 15.9.2014 klo 16:57 Kristiina sanoi:

  ……

 60. 15.9.2014 klo 22:52 Taiska sanoi:

  Hei!

  Minulla on Nokia Lumia 1020. Puhelin toimi alkuun hyvin, ja olin erittäin tyytyväinen, varsinkin kamera on aivan mahtava.

  Päivitin kuitenkin puhelimeen uuden käyttiksen n. kuukausi sitten ja sen jälkeen ongelmat alkoivat. Puhelin uudelleen käynnistää itse itsensä useita kertoja päivässä, toisaalta joskus saattaa mennä päiviä, että näin ei käy. Luulinkin ongelman jo hävinneen, mutta puhelin aloitti saman pelin taas eilen. Välillä pariksi päiväksi pakotettu uudelleenkäynnistys on auttanut vähäksi aikaa, mutta ei tällä kertaa. Puhelin on ostettu tänä keväänä, se ei ole kokenut mitään fyysistä vahinkoa ja päivitykset ovat ajantasalla.

  OneDrive on käytössä, joten mikäli palautan oletusasetukset ja koitan sitä kautta korjata tilannetta, niin pysyykö kuvat yms. OneDrivessä?

  Kiitos jo etukäteen avusta!

  • Timo Läpinen
   16.9.2014 klo 9:25 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Taiska,
   Ehdotan, että palautat puhelimen oletus-/tehdasasetuksille. Varmista kuitenkin ensin, että varmuuskopiointi on päällä (Asetukset, Varmuuskopiointi) ja että se on ajettu hiljattain. Varmuuskopiointi / Sovellukset + Asetukset -kohdassa näet viimeisimmän varmuuskopiointiajankohdan. Voit myös varmuuskopioida manuaalisesti Varmuuskopioi nyt -painikkeella.

   Oman Lumia 930 -puhelimeni varmuuskopion koko on 11,52 Mt, joten sen tekeminen ei kestä kauan ja sen voi tehdä matkapuhelinliittymän datayhteyden ylikin, jos haluaa.

   Jos kuvien automaattinen varmuuskopiointi on ollut päällä (Asetukset, Varmuuskopiointi, Valokuvat + videot), otetut kuvat ovat tallessa OneDrivessa. Kuvat eivät myöskään häviä mihinkään OneDrivesta vaikka puhelimen tyhjentää.

   Jos kuvia ja videoita ei ole varmuuskopioitu, se pitää tehdä ennen oletusasetuksille palauttamista. Kytke puhelin USB-kaapelilla tietokoneeseen ja kopioi tiedostot puhelimesta tietokoneeseen. Huomaa, että puhelimen sisältö ei näy Resurssienhallinnassa ennen kuin avaat puhelimen näytön lukituksen.

   Mikäli oletusasetuksille palauttaminen ei auta, voit kokeilla palauttaa puhelimen WP 8.0 -tasolle Nokia Software Recovery Tool -työkalulla: http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

   Käynnistä tämän jälkeen puhelin normaalisti ja tarkista päivitykset kohdasta Asetukset, Puhelimen päivitys. Puhelin saattaa löytää useita päivityksiä ja lataa ne langattomasti WLANin yli. Kun kaikki päivitykset on asennettu, puhelin pitäisi olla ajan tasalla ja Lumia Cyan -päivitys asennettuna.

 61. 16.9.2014 klo 9:37 Hannu Santala sanoi:

  Laitoin puhelimen lataukseen illalla. Aamulla kun yritin käynnistää puhelinta mitään ei tapahtunut näyttö jäi mustaksi.
  Kun pääsin töihin kuulin vinkin: ”Paina käynnisty nappi yli 30sekuntia niin lähtee toimimaan”. Tätä toimenpide tuotti toivotun tuloksen ja puhelin lähti toimimaan.
  Tällaista ohjetta en ole ennen kokeillut enkä myöskään ohjetta netistä löytänyt.

 62. 2.10.2014 klo 13:04 hr sanoi:

  Olen hieman kyllästynyt tekemään soft resetit Lumia 720:lleni. Muunmuassa eilen puhelin oli sammunut itekseen kolme kertaa, eikä reagoinut mihinkään muuhun kuin soft resetiin.
  Aiemmin ei ollut mitään vastaavaa ongelmaa (myös Lumia720), mutta tällä ”uudella” (käytetty vaihtoluuri) tätä on ilmennyt, mutta en tiedä johtuuko se raudasta vai tästä uudesta Cyan-versiosta?

  • Timo Läpinen
   3.10.2014 klo 11:49 Timo Läpinen sanoi:

   Moikka,
   Ehdotan, että palautat puhelimen oletus-/tehdasasetuksille; ohjeet on tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”. Huomaa, että kaikki omat tiedot poistetaan puhelimesta. Tarkista Asetukset / Varmuuskopiointi -kohdasta, että tiedot on varmuuskopioitu ennen toimenpidettä.

   Nyt kun käytössäsi on Cyan-päivitys, myös aloitusnäyttö varmuuskopioidaan ja siten sitäkään ei tarvitse uudelleen säätää tehdasasetuksille palauttamisen jälkeen. Lisäät vain tilit takaisin ja seuraat sovellusten asentumista (tulevat automaattisesti, sekä ilmaiset että ostetut). Toki voi olla, että joitakin sovelluksia ei enää ole Kaupasta saatavilla ja siinä tapauksessa ao. sovellus ei asennu puhelimelle.

   Mikäli em. ei tuo toivottua tulosta, voit koittaa palauttaa puhelimen tehdasasetuksille ja 8.0-tasolle Nokia Software Recovery Tool -työkalulla:
   http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

   Jos puhelin ei näillä lääkkeillä lähde pelittämään, suosittelen huoltoon viemistä. On ihan mahdollista, että kyseessä on myös rautavika.

 63. 5.10.2014 klo 9:30 NK sanoi:

  Hei,

  Nokia Lumia 800 -puhelimeni meni tänään yllättäen jumiin. Puhelin on ollut suojakotelossa ja olen pudottanut sen vain kerran lattialle. Silloinkin matolle ja tapahtumasta on aikaa kaksi päivää. Päällisin puolin puhelin on normaali ja toiminut tähän aamuun asti normaalisti. Sammutin sen eilen ja laitoin yöksi lataukseen eli akussa ei ole vikaa. Käynnistin pari tuntia sitten ja toimi normaalisti, kunnes huomasin että kamera ei suostu toimimaan. Sammutin puhelimen, mutta sitten alkoivat ongelmat. Puhelin käynnistyy itsestään ja päätyy aina vain siniseen ruutuun (Windows Phone) eikä mene siitä pidemmälle. Olen kokeillut jo täällä annettuja neuvoja, mutta ainoa mitä sain aikaan, oli että uudelleenkäynnistely loppui. Tosin en ole varma, kumpi äänensäätönäppäimistä on se pienennysnäppäin. Huutomerkki-tilaan en ole päässyt. Ei olisi varaa viedä puhelinta huoltoon ja se on ollut minulla vasta pari kuukautta…Irrotettavaa akkua ei ole, vaan akku on kiinteä.

 64. 7.10.2014 klo 18:55 arttu sanoi:

  Mulla jumittu sovelus ja palaa takaisin,koti,haku näpäimet ja eikä ota kosketusta

  • Timo Läpinen
   8.10.2014 klo 12:59 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Arttu,
   Koita tehdä pakotettu uudelleenkäynnistys, ohjeet tämän artikkelin kohdassa ”Käynnistä puhelin uudelleen” ja ”Tee pakotettu uudelleenkäynnistys”.

   Jos puhelin ei näillä lähde toimimaan, palauta puhelin tehdasasetuksille, ohjeet kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”. Muista, että tässä toimenpiteessä’ kaikki käyttäjän tiedot poistetaan puhelimesta.

 65. 7.10.2014 klo 19:20 Ville sanoi:

  Terve..
  Semmonen homma et tilasin uuden lasin puhelimeen, mutta tais tulla joki piraatti eikä toimi 8.1. Palautin recovery ohjelmalla puhelimen, mutta näyttö toimi vähän aikaa, mutta sammutamisen ja uudeleen käynnistämisen jälkeen ei toiminut enää. Eli voiko puhelimen palauttaa jostakin viellä 8.0:ksi?

  • Timo Läpinen
   8.10.2014 klo 13:19 Timo Läpinen sanoi:

   Terve Ville,
   Jos puhelin on päivitetty Lumia Cyan -tasolle (sisältäen WP 8.1 -version), sitä ei voi palauttaa Nokia Software Recovery -työkalulla 8.0-tasolle. Kuvauksesi perusteella kyseessä lienee laitevika, jolloin puhelin pitänee viedä huoltoon.

 66. 7.10.2014 klo 20:08 Kari sanoi:

  Hei.
  Lumia 925, windows phone 8.1
  Automaatti päivitykset ja – varmuus kopioinnit käytössä.

  Ensimmäiset oireet alkoivat joskus kesällä eli kesken puhelun puhelut alkoivat ”katkeilla”… Luulin ongelman liittyvän elisan verkkoon, sijaintiin tai siihen että poskella kosketti kosketusnäyttöä ja aikaan sai jotakin. Siis lakkasi vain puhelu kuulumasta, kuvitelmana oli , että ”linja” katkesi…

  Nyt puhelin kuitenkin alkoi oireilla enemmän siten, että 1/10 soitetusta puhelusta ei tullut hälytys ääntä, eikä kuulunut mitään, vaikka näin jälkikäteen tiedettynä puhelut yhdistyivät normaalisti. Sitten tilanne muuttui 50/50 soitettaessa tai vastatessa luurista ei kuulunut mitään. Nyt luuri kuulumisen suhteen on vallan mykkä. Juuri ennen viimeiseen vaiheeseen menoa puhelimesta kuului krohahtava ääni virta näppäintä painettaessa ja silloin se yleensä saattoi toimia muutaman puhelun. Korvanapilla ja puhelimen kaiutin toiminnalla ääni kuuluu moitteetta. Puhelimen ns. Sisäinen kaiutin lienee rikki, outoa on vain sen yhteys virtapainikkeeseen (siis tuo keskimmäinen painike, jota on kyllä käytetty paljon tämän 7 kk:n aikana, kun näytön ” herääminen” on toiminut paremmin, kuin itse näytöltä.
  Nyt kävi sitten niin, että puhelin pimeni omia aikojaan taskussa, luulin akun loppuneen, mut se oli latingissa. Virtapainikkeesta ei saanut mitään aikaiseksi. Näytöltä vain alareunan 3 merkkiä vilahti valaistuna pari sekunttia, mutta mikään ei auennut.
  Kiitos näiden sivujen ”pakko” käynnistys ohjeiden, sai taas luuriin eloa, toki ääni ei kuulu nytkään.
  Ilmeisesti huoltoon siis luuri, kun takuukin on voimassa? Yrittäjänä tarvin sijais/kakkos puhelimen huollon ajaksi, mihinkäs versioon suosittelette tietojen siirtyvän suoraan pilvestä…?
  Toinen asia vielä noista varmuus kopioinneista pilveen? Joskus tallentaessani tai luodessani uuden yhteystiedon puhelimeeni ( siis kuvittelen sen tallentaneeni puhelimen muistiin tai simmi kortille), niin en saa sitä kaikissa hakemisissa esiin, vaikka tiedän sen jossain olevankin, tämä voi toki liittyä niihinkin numeroihin, jotka oli puhelimen vaihdon yhteydessä kopioitu… Mainitsit tuossa aiemmin tallentamista tileille, en varsinaisesti sellaisia ole lisännyt, tosin luurin mukana tuli joku oma jota en käytä… Eli meneekö joku tallennus tälläiseen tiliin suoraan?
  Jos minulla olisi näitä eri tilejä, niin tallentuvatko numerot näiden tilien mahdolliseen omaan pilveen vai kaikki mahdolliset näistä muista tileistä ja luurista varmuuskopioina puhelimen palveluun?
  Siis teillä voi jossain olla asiaa käsitelty jossain muualla, niin olisko tietoon jokin linkki? Jos asiaa ei ole käsitelty, niin voisiko joku yrittää ”vääntää rautalangasta” kansan tajuisen osion asiasta, siis edes puhelimien osalta!
  Minulla kun on pilvi palveluna vielä elisalta office 365 palvelu, on kasassa sellainen määrä kaikkia ”draiveja” ettei mikään toimi kunnolla eikä selviä mitenkään mitä kannattaisi käyttää tai jos jotain lataat mihin se menee jne. Molemmat yhdistettynä luuriin on se ongelma, vaikka ne sinne sinne ilmestyvätkin, mutta osan käyttö on umpi surkeeta. Ilmeisesti pitäisi luurista poitaaa jotain ominaisuuksia/ohjelmia, jos käyttää niitä pilvestä… Ohjelman toimittaja periaatteessa on sama, mutta valo vuosi on vielä matkaa helppokäyttöisyyteen.
  Lähinnä toivon vastauksen ekaan asiaan puhelimen suhteen, tällä palstalla, kun on on ollut sellaisia vastauksia, joista maallikkokin ymmärtää!
  Muista toivotaan tiedon vientiä eteenpäin, jos ei ole oma kohtaista tietoa valaista kysyjää?
  T.Kari

  • Timo Läpinen
   8.10.2014 klo 13:57 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Kari,
   Kannattaa viedä puhelin huoltoon kun takuukin on vielä voimassa. Koska ykköspuhelin on Lumia 925 ja käytössä Windows Phone 8.1 (Lumia Cyan -päivitys asennettu), varapuhelimenkin tulisi olla WP8-tyyppinen. Muuten varmuuskopio ei palaudu varapuhelimeen odotetulla tavalla. Toimivat Lumia-mallit ovat siis: 520, 530, 620, 625, 630, 635, 720, 820, 830, 930, 1020, 1320 ja 1520.

   Varmuuskopioinneista pilveen ja kontaktien hallinnasta: Windows-puhelimissa kontaktit tallennetaan johonkin tiliin. Tyypillisesti käyttäjällä on Microsoft-tili, jolloin puhelimeen lisättävät kontaktit tallentuvat oletuksena Microsoft-tiliin. Huomaa, että Hotmail-tili on synonyymi Microsoft-tilille; eli kun luot uuden kontaktin ja tallennat sen Hotmail-tilille (yksi valinta kontaktin tietoja tallennettaessa), se tallentuu Microsoft-tiliin.

   Microsoft/Hotmail-tiliin tallennetut kontaktit varmuuskopioituvat automaattisesti OneDrive-pilvitallennustilaan. Kun otat uuden/varapuhelimen käyttöön ja lisäät puhelimeen Microsoft-tilin, ao. tiliin tallennetut kontaktit ”putoavat” automaattisesti puhelimeen.

   Puhelimeen voi lisätä myös muita tilejä kuten Exchange ja Gmail. Kontaktit voi halutessaan tallentaa vain Microsoft/Hotmail-tiliin tai useampaan tiliin. Uutta kontaktia luodessa voi valita vapaasti, mihin tiliin se tallennetaan. Selkeyden vuoksi voi noudattaa yhden tilin kontaktipolitiikkaa eli tallentaa kaikki uudet kontaktit Hotmail-tiliin. Huomaa, että uutta kontaktia tallennettaessa Windows Phone käyttää oletuksena sitä tiliä, jota viimeksi käytit.

   Jos käytät useita tilejä kontaktien hallintaan, tiedot säilytetään ao. tilissä/palvelussa ja tiedot synkronoidaan sieltä puhelimeen tilin lisäämisen jälkeen.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, siinä ei ole valmiina yhtään tiliä; käyttäjän tulee lisätä kaikki käytettävät tilit. Puhelimeen voi kuitenkin tallentaa kontakteja vaikka yhtään tiliä ei ole lisätty. ”Tilittömät” kontaktit siirretään Microsoft/Hotmail-tilille heti kun lisäät puhelimeen ao. tilin.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, asennus ehdottaa Microsoft-tilin lisäämistä; suosittelen lisäämään sen heti asennusvaiheessa, vaikka voitkin lisätä sen myöhemmin. Microsoft-tilin avulla voit paitsi tallentaa kontaktit, myös asentaa sovelluksia Windows Kaupasta ja esim. tallentaa tiedostoja OneDrive-pilveen (ilmaista tilaa nyt 15 Gt per käyttäjä).

   Kiitos vielä viestistäsi; käyttäjätilien lisääminen, käyttö ja hallinta voisi olla hyvä blogin aihe.

 67. 14.10.2014 klo 7:09 Timo Mettala sanoi:

  Oli onneksi aamu jolloin ei ollut kohtuuton kiire. Nokia 920 puhelin herätti, mutta kas: hälytystä ei saanutkaan kuitattua pois koska näyttö ei vastannut kosketukseen. Kestää muuten aika kauan ennen kuin hälytys lakkaa soimasta…

  Tabletti käyntiin ja googlaamaan milläs puhelimen saa sammutettua. Päädyin tänne Timon blogiin. Kiitos vinkeistä!

 68. 17.10.2014 klo 17:17 Tanja Heikkinen sanoi:

  Mä sain lahjaksi lumia 900:n tällä viikolla. Itse jos oisin puhelimen ostanut niin en kyllä tota mallia. Heti alkuun huomasin semmoisen ongelman, että kun sen laittaa lataukseen niin akun täyteen lataaminen kestää tuhottoman kauan. En tiiä onko se normaalia, mut ei kyl ikinä aiemmin oo tarvinnu 12 tuntia puhelinta ladata, et tulee akku täyteen.

  Suurin ongelma on kuitenkin se, että kun laitan puhelimen laturiin niin näyttö ei toimi. Onko asialle tehtävissä mitään vai laitanko heti suosiolla huoltoon menemään? Näyttö ei siis reagoi millään tapaa kun puhelin on latauksessa, mut heti kun ottaa laturin irti niin näyttö taas toimii.

  • Timo Läpinen
   18.10.2014 klo 14:18 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Tanja,
   Suosittelen puhelimen viemistä huoltoon.

 69. 21.10.2014 klo 20:53 Jari sanoi:

  Hei, mikäs mahtaa olla kun mielestäni lumia 920sessa oli varmuuskopiointi päällä smsien puolesta.. joudun tekemään laitteelle resetin ja nyt onedrivessa ei ole muuta kun valokuvat tallessa.. ja nyt kun olen ottanut luurin jo uudelleen käyttöön ja varmuuskopio on päällä ei näy onedrivessa muuta kun valokuvat. Outlookissa ei ole viestin viestiä eikä missään muuallakaan Onedriven.. Ennen resetointia sms viestiketjussa oli todella tärkeä viesti ja en ilmeisesti saa sitä mistään kalastettua ? 🙁

  • Timo Läpinen
   23.10.2014 klo 20:59 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Jari,
   Jos varmuuskopiointi on ollut päällä, kaikki tekstiviestit pitäisi olla tallessa. Niitä ei pääse OneDrivessa erikseen näkemään, mutta viestit pitäisi näkyä puhelimessa kun asennuksen yhteydessä palauttaa pilvestä (OneDrive) löytyvän varmuuskopion.

   Varmuuskopiosta on hyvä huomata, että sen sisältöä ei pääse OneDrivessa tarkastelemaan. Sen sisällön näkee vasta kun puhelimen asentaa uudelleen varmuuskopiota käyttäen.

   Kuvat videot ja videot voi myös varmuuskopioida, mutta ne eivät ole osa asennuksessa palautettavaa varmuuskopiota. Ne tallentuvat OneDriveen ja ovat siellä tarkasteltavissa varmuuskopiosta erillisenä sisältönä.

   Itse asensin juuri Lumia 735 -mallin ja palautin asennuksessa pilvestä löytyvän (Lumia 830 -mallin) varmuuskopion. Aluksi näytti, että osa tekstiviesteistä puuttuu, mutta hetken päästä ne näkyivätkin kaikki. Ilmeisesti tietojen palautus pilvestä ei ollut vielä kokonaan tehty ja siksi vain näytti vain osa palautuneen.

   Sähköpostit pitäisi näkyä kun lisää ao. tilin (esim. Exchange, Gmail, Outlook.com) puhelimeen.

 70. 4.11.2014 klo 22:27 jarmo k sanoi:

  Nokia lumia 520:n näyttö ei sammu puhelun aikana. Onko lähestymisanturi rikki, eli onko yleinen vika? Akun irrotus ei auttanut, enkä nyt viitsisi tehdä tehdasresettiä, koska puhelin lataa tuhottoman kauan ohjelmistoja uusiksi. Anturi ei paljo netissä maksa, eikä vaihtokaan ole hirveä homma. Mitetittää vain, vaihdanko sen turhaan, jos niitä ei muilla ole hajonnut.

  Tehdasresetin tein kerran, kun akku ei kestänyt enää kuin 12 tuntia, eikä uusikaan akku kestänyt sen enempää. Mikään asetus tai ohjelman posito ei auttanut akun kestoon. Edes puhelimen päivitys 8–> 8.1 ei lopettanut akun kulutusta. Samat ohjelmat kuitenkin latautuivat resetin jälkeen. Puhelin kuumeni kameran vierestä selvästi ennen resettiä, vaikka mikään ohjelma ei ollut päällä. Samaa ei tapahtunut enää tehdasresetin jälkeen.

  • Timo Läpinen
   5.11.2014 klo 11:04 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Jarmo,
   Anturi voi olla rikki, mutta en osaa sanoa, onko muilla käynyt vastaavaa.

   Olethan katsonut Virransäästö-sovelluksesta, ettei tarpeettoman moni sovellus suorita taustatehtäviä? Itse olen esim. sallinut WhatsAppille ja Facebookille taustatehtävät, mutta monelle muulle en. Näin pyrin optimoimaan sen, että saan ilmoituksia tärkeistä asioista heti, mutta taustatehtäviä ei ole päällä turhaan. Tuosta samasta sovelluksesta näet myös graafisesti, miten paljon kukin sovellus kuluttaa akkua.

 71. 5.11.2014 klo 15:32 Juha sanoi:

  Mulla Lumia 920 putosi lattialle ja pimeni.
  Yritin käynnistää virtanapeista, ravistelin ja koputtelin ei mitään.
  Etsin huoltoliikkeen yhteystiedot ja tein jo lähtöä huoltoon,
  kun googlasin vielä ”Lumia jumittaa”.
  Ja kas päädyin tälle loistavalle sivustolle, josta löytyi pakotettu uudelleenkäynnistys.
  Se oli siinä. Puhelin näyttää toimivan aivan kuten ennenkin.
  Ilmeisesti puhelin putouksen aiheuttamasta tärähdyksestä (liikeanturit) lukittui ?
  Olisiko tällaista ohjelmoitu siihen ?
  Joka tapauksessa suuri kiitos Timolle sivustosta!

  • Timo Läpinen
   6.11.2014 klo 10:00 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Juha,
   Kiitos positiivisesta palautteesta. Kiva kuulla, että olemme onnistuneet ja ongelma ratkesi.

   Vinkki: voit ladata puhelimeen Windows Kaupasta Appelsiini Media -sovelluksen, jolloin vinkit ja artikkelit ovat aina helposti saatavilla. Sovellus ei vaadi rekisteröitymistä ja lataa automaattisesti uudet artikkelit.

  • Timo Läpinen
   6.11.2014 klo 10:02 Timo Läpinen sanoi:

   Liikeantureiden toiminnan logiikasta en osaa sanoa, josko lukittuvat tuossa tilanteessa.

 72. 11.11.2014 klo 16:53 Markus sanoi:

  Tervehdys,

  Nokia 920 Lumiani pimeni mystisesti, kun yritin avata sitä. Salasanan jälkeen kaikki jumiutui, kunnes pimeni. Googlen avulla löysin tämän sivun ja tuon pakotetun uudelleenkäynnistämistaikatempun. Ja taas toimii. Kiitokset avusta!

  • Timo Läpinen
   11.11.2014 klo 17:13 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Markus,
   No problem. Kiva kuulla, että ohjeet toimivat ja Lumia 920 on taas mukana pelissä.

 73. 11.11.2014 klo 19:16 Katariina sanoi:

  Hei,
  Puhelimeni on Nokia Lumia 720, ja kamerani ei ”toimi”. Avaa siis kameran mutta näyttää vain pimeätä, etu- sekä takakamerassa. Tämän takia myöskään esim. 6snap sovellus ei toimi sillä en voi ottaa kuvaa. Mistähän tämä johtuu ja miten saisin korjattua tämän?

 74. 14.11.2014 klo 0:40 Marjo sanoi:

  Kiitos vinkeistä! Täydellisen jumissa ollut Lumia 920 heräsi henkiin neuvoillasi. Tulen jakamaan tätä Appelsiinin ilosanomaa varmasti kaikille tutuille ja tuntemattomillekin.

  • Timo Läpinen
   14.11.2014 klo 11:38 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Marjo,
   No problem. Kiva kuulla, että ohjeet toimivat ja Lumia 920 on taas mukana pelissä.

 75. 14.11.2014 klo 18:13 Ipumaria sanoi:

  Hei, Timo! Lumiani (720) jumiuduttua löysin googlaamalla Appelsiini-blogin ja avun!! Hienoa, että jaat tietämystäsi! Kiitokset nettiin laittamistasi vinkeistä; hyvää syksyä!

  • Timo Läpinen
   15.11.2014 klo 11:20 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että artikkelista oli apua ja Lumia 720 pelittää taas. Kiitos samoin hyvää syksyn jatkoa!

 76. 15.11.2014 klo 19:09 Ossi Lohtander sanoi:

  Moi! Mulla on muutaman kuukauden vanha lumia 620 puhelin. Melko usein käy niin että kun joku soittaa siihen niin soittoääni pirahtaa vaan kerran. Asetukset käyty läpi että soittoäänet yms. kunnossa. Puhelinta sammutettu akkua irrotettu vaan ei vaikutusta. Nuo soittoäänet siis puhelimen ”omia” ei muistikortilla olevia. Mikä tuohon auttaisi?

 77. 18.11.2014 klo 12:05 Pauliina Mattila sanoi:

  Moi, mun runsaan vuoden vanha Lumia 925 menee jumiin noin kerran viikossa. Sinänsä jumituksen saa poistettua äänenvoimakkuus alas + virtanäppäin yhdistelmällä, mutta jumittuminen on todella ärsyttävää, koska se tapahtuu jostain syystä usein keskellä yötä eli hetätykseen ei voi enää luottaa. Onko jotain kikkaa, millä tuosta ongelmasta pääsisi, päivitykset on ajantasalla eli siitä ei voi olla kyse.
  Kiitokset hyvästä sivusta!

 78. 18.11.2014 klo 21:14 Oskari sanoi:

  Itsella on virtanäppäin täysin jumissa ja näyttö on ihan pimeä. Äänet kyllä kuuluu ja muuten toimii mutta ei näe ollenkaan mitään näytösta ja virtanappi jumissa. Ja ongelmana on se että virta pitäisi saada pois päältä, mutta olisiko vinkkia miten sen voi tehdä ilman virtanappia?

  • 18.11.2014 klo 21:15 Oskari sanoi:

   Ja puhelin malli on nokia lumia 1320 ja akkukaan ei tunnu ikinä loppuvan.

   • Timo Läpinen
    19.11.2014 klo 12:29 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Oskari,
    Jos virtanäppäin on jumissa ja näyttö pimeänä, suosittelen laitteen viemistä huoltoon.

 79. 20.11.2014 klo 19:58 sauli sanoi:

  moikka!
  mite tapahtuu jos kesken tehdasasetusten palauksen loppuu akku ja sitten laturissa häikkää että katkoi virtoja useasti kun laittoi päälle niin lopputulos oli että nyt on nokia teksti tiskisä eikä lataa ja toi pakko hommakaan ei tuntus auttavan?? verkonpainoksiko?

  • 20.11.2014 klo 20:00 sauli sanoi:

   ja puhelinha tietty oli se nokia 920 =)

   • Timo Läpinen
    21.11.2014 klo 13:56 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Sauli,
    Jos laitteessa on virtaa / saat sitä ladattua, voisit kokeilla palauttaa puhelimen tehdasasetuksille Nokia Software Recovery Tool -työkalulla:
    http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
    http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

    Mikäli tuo ei onnistu, puhelin pitänee viedä huoltoon.

    • 22.11.2014 klo 15:40 sauli sanoi:

     KIITOKSIA … laitettahan ei voinut ladata koska oli nii jumissa ettei ottanut mitään vastaan eikä tehnyt mitään mistää napista kuin pakkosulkemisen ja sillonki jäi junnaa jumi tilaan… pienen säädön ja usb kikkailun jälkeen kun sai recovery toolssin tunnistaa nii alkoi lyyti kirjoittaan ja puhelin iloisesti taas lataa ja näyttää normaalilta =) hyvää joulun odotusta sinulle ja kaikille muille myös!

     • Timo Läpinen
      22.11.2014 klo 20:38 Timo Läpinen sanoi:

      Ei kestä kiittää. Mukava kuulla, että puhelin lähti pelittämään. Kiitos samoin hyvää joulun odotusta!

 80. 24.11.2014 klo 14:39 Harri Eskelinen sanoi:

  Ostin uuden lumia 530 ja kun pistin kortin ja käynnistin puhelimen, niin näkyy vasemmassa ylänurkassa että olisi kortti lukittu vaikka toimii toisessa puhelimessa. Nimilistassa on jotain outoja ihmisiä ja aina kun käynnistän puhelimen uudelleen tulee viesti joltakin vaikka ei olisi korttiakaan. Eli niinkuin olisi joku esittely päällä tai jotain. Ei mene nettiin eikä näy omat numerot jotka kortilla ylhäällä. Eikä onnistunut nuo oletuksien palautus aloitustilaan. Onko tuolle mitä tehdä vai lähetänkö takasin?

 81. 29.11.2014 klo 12:06 Riikka sanoi:

  Hei!
  Palautin Lumia 920 varmuuskopion puhelimeen, mutta en saanut kuvia takaisin onedrivesta. Kaikki ovat siellä kyllä hyvässä tallessa, mutta haluaisin ne takaisin puhelimeen josta niitä oli näppärä selailla kuukausittain, kun ne olivat järjestyksessä. Koitin palauttaa muutaman kuvan manuaalisesti, mutta ne eivät menneet aikajärjestykseen vaan ihansekaisin. Lisäksi kuvia, joita haluan puhelimeen takaisin on melko paljon, joten tuo manuaalinen touhu on poissuljettu. Katsoin että asetuksissa oli täppä kohdassa järjestä kuvat ajan ja paikan mukaan. Miten toimin? Piuha kiinni koneen ja puhelimen väliin? Mutta järjestyvätkö kuvat sitten oikein?

  • Timo Läpinen
   3.12.2014 klo 18:44 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Riikka,
   Yksi tapa on käyttää suoraan pilvestä eikä lainkaan pitää kuvia paikallisesti puhelimessa. Tämä toimii silloin hyvin kun automaattinen kuvien varmuuskopiointi on päällä ja verkkoyhteydet on nopeat. Toisaalta verkon puuttuessa tai ollessa hidas kuvia ei voi kunnolla pilvestä selata.

   Voit suht näppärästi kopioida kuvat OneDrive-pilvestä puhelimeen USB-kaapelin avulla. Eli kytke USB-kaapeli puhelimeen ja toinen pää tietokoneeseen. Käynnistä Resurssienhallinta (File Explorer), jolloin näet sekä OneDrive-levyn että puhelimen. Valitse OneDrivesta kuvat ja kopioi ne puhelimeen. Huomaa, että voit Resurssienhallinnassa luoda puhelimeen tarvittaessa uusia kansioita. Kansio näkyy puhelimessa heti kun sinne kopioi sisältöä. Ainakin Kaikki-näkymässä kopioidut kuvat näkyvät minulla aikajärjestyksessä.

   Toinen vaihtoehto on käyttää puhelimen OneDrive-sovellusta seuraavasti (varmista, että uusin versio on käytössä; 4.2 tai uudempi):
   1. Avaa OneDrive-sovellus.
   2. Navigoi kansioon, jossa kopioitavat tiedostot ovat.
   3. Napauta Valitse-painiketta.
   4. Valitse kopioitavat tiedostot.
   5. Napauta Download/Lataa-painiketta.
   6. Valitse puhelimen kansio ja paina OK.
   7. Tiedostot latautuvat/kopioituvat taustalla.

 82. 8.12.2014 klo 16:42 PK sanoi:

  Hei
  Pari vuotta vanhasta Lumia 800sta: Näyttö reagoi kosketukseen noin 15 sekunnin viiveellä silloin kun kysymys on esim Internet Explorerista tai aloitusnäyttöön netistä otetusta sivusta. Applikaatioihin näyttö reagoi välittömästi.. Onkohan tälle mitään omatoimisesti tehtävissä?

 83. 8.12.2014 klo 17:01 Eila sanoi:

  Hei. Lumia 920 ei lähde lentotila pois päältä, mikähän auttaisi? Aiemmin olen saanut hyviä vinkkejä näiden sivujen kautta. Mukavaa joulun odotusta.

  • Timo Läpinen
   12.12.2014 klo 11:15 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Eila,
   Kokeile pakotettua uudelleenkäynnistystä, ohjeet tässä artikkelissa. Kiitos samoin mukavaa joulun odotusta!

 84. 9.12.2014 klo 11:50 Tiina Tuominen sanoi:

  Mitä ei netistä löytyisi! Työpuhelimeni Lumia jumitti, kello pysähtyi, tullutta viestiä ei päässyt lukemaan, mitään ei tapahtunut pyyhkäisemällä ruutua. Virtanappulaa painamalla ei tapahtunut mitään. Sitten löysin täältä ohjeen, joka toimi ; painoin yhtä aikaa virtanappulan kanssa ääninappulaa. Ja kaiken lisäksi ohjesivustolta neuvoja antamasta löytyi tuttu mies 🙂 Kiitos!

  • Timo Läpinen
   9.12.2014 klo 13:56 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos Tiina positiivisesta palautteesta. Mukava kuulla, että olemme onnistuneet ja että puhelimesi on taas kondiksessa.

 85. 10.12.2014 klo 8:07 Rosanna sanoi:

  Mitä on tehtävissä, kun puhelin ei suostu latautumaan? Vika ei ole laturissa. Olen yrittänyt ladata Lumiaani jo kauan ja nyt siitä on akku loppunut. Kun yritän käynnistää, näyttöön tulee vain akku lopussa -kuvake. Luulen, että ongelma on enemmänkin mekaaninen, mutta mikään huoltorumba ei innosta. Puhelin on toiminut moitteetta, paitsi nyt n. viikon ajan se on temppuillut lataushommien kanssa ja ei ole suostunut latautumaan, jos se ei ole tietyssä asennossa jne. Kyseessä Lumia 820.

 86. 11.12.2014 klo 20:42 Mira sanoi:

  Hei. Isäni Lumia 625 näyttö jumittui ja mikään ei auta, sitä ei saa sammutettua millään konstilla. Mikä avuksi?

  • Timo Läpinen
   12.12.2014 klo 9:49 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Mira,
   Kokeilithan tämän artikkelin ohjeita kohdassa ”Tee pakotettu uudelleenkäynnistys”? Jos teet pakotetun uudelleenkäynnistyksen, niin muista painaa äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti ainakin 10 sekuntia, jopa 30 sekuntia.

 87. 13.12.2014 klo 17:06 Markus sanoi:

  Moro
  Lumia 900 meni jumiin kun olin lukemassa WhatsApp viestejä. Ensin WhatApps kaatui ja sitten puhelin ei enää vastannut kosketukseen. Käynnistin sen uudelleen painamalla virtanäppäintä 10 sekuntia se ei auttanut. Puhelin toimii muuten normaalisti. Kello menee eteenpäin, puhelin ilmoittaa uusista viesteistä, yms. mutta kosketus ei enää toimi. En pääse lukitusnäytöstä eteenpäin ainoastaan fyysiset napit toimivat. Olen palauttanut puhelimen myös oletusasetuksiin eikä sekään auttanut. Huoltoon en tätä vie koska saan uuden puhelimen viikon päästä ja takuukin on jo loppunut.
  Kiitos etukäteen!

 88. 20.12.2014 klo 10:59 Nina sanoi:

  Minulla on käytössä Lumia 610 -puhelin ja sähköpostin ( webmail) käytössä on ongelma. Puhelimen netti toimii, mutta s-posti on jäänyt jumiin ja se ei ole saanut päivitettyä itseään vajaaseen viikkoon. En pääse ”Asetukset”-valikossa katsomaan tiliä, sillä se on harmaana ja tilin alla on teksti ” synkronoidaan”. Puhelimen tekstiviestien lähetyksessä oli myös ongelmia ( viestit tulivat perille, mutta eivät vain lähteneet). Puhelimeen vaihdettiin uusi sim-kortti ja nyt ainakin osa tekstiviesteistä tuntuu lähtevän. Osaatko neuvoa, mitä tehdä?

 89. 23.12.2014 klo 1:39 Satu sanoi:

  Ostin lumia 520 luurin pahaksi onnekseni ja ongelma on se, että kamera ottaa kuvia ilman että kosken koko laitteeseen. Myöskin käyttäessäni kosketusnäyttöä känny pistää välittömästi kameran päälle ja sen sijaan että pääsisin räpläämään asetuksia ottaa kamera kuvia joka hipaisulla. Kamera on siis vallannut puhelimeni? Mitä on tapahtunut? Onko tämä normaalia lumialle? Tuossa se nytkin kuvaa itsekseen kun näpyttelen tätä viestiä tabletilla. Voinko tehdä jotain vai kuuluuko tämä palautuksen piiriin?

 90. Timo Läpinen
  23.12.2014 klo 10:17 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Satu,
  Ennen kuin viet puhelimen huoltoon, voisit kokeilla oletus-/tehdasasetuksille palauttamista. Se saattaa korjata tilanteen. Katso ohjeet tämän artikkelin kohdasta ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”.

  Kuvaamasi toiminta ei missään tapauksessa ole normaalia Lumialle. Tyttärelläni oli runsaan vuoden Lumia 520 käytössä ja puhelin pelasi mainiosti. Kerran tai kaksi sovellusten toiminta häiriintyi, mutta oletus-/tehdasasetuksille palauttaminen korjasi tilanteen. Muistathan laittaa automaattisen varmuuskopioinnin päälle:
  http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/
  http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/

 91. 24.12.2014 klo 12:39 Mia Anttonen sanoi:

  heips,
  onko puhelin mennyttä?
  Lumia 925 – Puoli vuotta vanha (takuu loppu viikko sitten, kun saatu korvaavana laitteena Lumia 800lle) Puhelin mennyt itsestään lentotilaan – yritetty poistaa, ei suostu poistumaan. Resetoitu muutamaan otteeseen, ja tehdasasetukset palautettu pari kertaa – silti lentokoneen kuva näkyy heti käytön aloituksessa, eikä tosiaan millään lähde pois päältä.
  t: Mia

  • Timo Läpinen
   25.12.2014 klo 11:10 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Mia,
   Keskustelufoorumeilta löytyy muutamia samanlaisia tapauksia, joissa ongelma on selvinnyt huollon kautta. Muutamassa tapauksessa emolevy/piirilevy oli vaihdettu ja asia korjaantui sillä.

   Joillakin käyttäjillä vastaava tilanne on syntynyt nimenomaan Lumia Cyan -päivityksen jälkeen ja korjauksena on toiminut puhelimen palauttaminen WP 8.0 -tasolle (Lumia Software Recovery -työkalulla). Tuon ratkaisun iso miinus on se, että WP 8.1-versio tuo valtavasti uusia ominaisuuksia ja siten palaamista WP 8.0 -tasolle ei kannata edes harkita.

   Em. viittaa softa-/käyttöjärjestelmävirheeseen, mutta ongelma lienee silti laitepohjainen, joka tulee esiin Lumia Cyan -päivityksen yhteydessä. Suosittelen siis puhelimen viemistä huoltoon. Ja kannattaa mainita, että puhelimen palauduttua sen tulisi toimia moitteettomasti viimeisimpien päivitysten kanssa. Eli Lumia Cyan tai Lumia Denim – riippuen siitä, miten kauan huollossa menee.

   Itse olen käyttänyt runsaasti eri Lumia-malleja kaikilla päivitystasoilla enkä ole tuohon törmännyt. Samoin kavereilla ja kollegoilla on Lumia 925 -malleja, mutta en ole kuullut heiltä tuosta ongelmasta.

 92. 27.12.2014 klo 17:26 Paavo sanoi:

  Poikani puhelin Lumia 620 ei löydä enää verkkoa. Voi satunnaisesti käydä, mutta vain hetkellisesti. Koje ostettu keväällä eli reilun puolen vuoden ikäinen. Mitähän kannattaa koekeilla ennen takuukorjaukseen vientiä?

  • Timo Läpinen
   29.12.2014 klo 11:38 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Paavo,
   Varmista, että puhelimen päivitykset ovat ajan tasalla. Lumia Cyan tuli kesällä jakoon ja uusin Lumia Denim -päivitys on paraikaa jakelussa ja tulee vaiheittain kaikille Lumia-malleille.
   1. Valitse sovellusluettelosta Asetukset.
   2. Valitse Puhelimen päivitys ja napauta Tarkista päivitysten saatavuus -painiketta.
   3. Seuraa näytön ohjeita.

   Mikäli puhelin on päivitetty tai päivitys ei ratkaise ongelmaa, voit koittaa palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille. Ohjeet löytyvät tämän artikkelin kohdasta ”Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille”. Huomaa, että tehdasasetuksille palauttaminen poistaa puhelimesta kaikki käyttäjän tiedot. Siksi on tärkeää, että varmuuskopiointi on päällä:
   http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

 93. 28.12.2014 klo 17:48 Jakke sanoi:

  Mikä avuksi kun tyttärelläni on limia 520, ja lentotila jää päälle? Eli se on päällä kokoajan ja jos sen napauttaa pois päältä se itsekseen meneekin takaisin päälle.

  • Timo Läpinen
   29.12.2014 klo 9:29 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Jakke,
   Keskustelufoorumeilta löytyy muutamia samanlaisia tapauksia, joissa ongelma oli selvinnyt huollon kautta. Muutamassa tapauksessa emolevy/piirilevy oli vaihdettu ja asia korjaantui sillä.

   Joillakin käyttäjillä vastaava tilanne on syntynyt nimenomaan Lumia Cyan -päivityksen jälkeen ja korjauksena on toiminut puhelimen palauttaminen WP 8.0 -tasolle (Lumia Software Recovery -työkalulla). Tuon ratkaisun iso miinus on se, että WP 8.1-versio tuo valtavasti uusia ominaisuuksia ja siten palaaminen WP 8.0 -tasolle on iso askel taaksepäin käytettävyydessä.

   Em. viittaa softa-/käyttöjärjestelmävirheeseen, mutta ongelma lienee silti laitepohjainen, joka tulee esiin Lumia Cyan -päivityksen yhteydessä. Suosittelen siis puhelimen viemistä huoltoon. Ja kannattaa mainita, että puhelimen palauduttua sen tulisi toimia moitteettomasti viimeisimpien päivitysten kanssa. Eli Lumia Cyan tai Lumia Denim – riippuen siitä, miten kauan huollossa menee.

   Itse olen käyttänyt runsaasti eri Lumia-malleja kaikilla päivitystasoilla enkä ole tuohon törmännyt. Muutamilla tutuilla on Lumia 520 -malli, mutta en ole kuullut heiltä tuosta ongelmasta.

 94. 30.12.2014 klo 23:21 Terry sanoi:

  Hei.
  Mitä tehdä, kun kännykkä (lumia 925) ei käynnisty vielä sittenkään, kun kokeillut tuota volyyminappi + käynnistysnappi -keinoa jo noin kymmenisen kertaa? Ei siis reagoi yhtään mihinkään. Akku on varmasti täynnä, eikä muita ongelmia ole ollut.

  • Timo Läpinen
   31.12.2014 klo 12:07 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Terry,
   Olethan kokeilut pitää pelkkää virtapainiketta pohjassa yli 10 sekuntia, jopa 30 sekuntia? Mikäli puhelin ei näin käynnisty, kokeile vielä uudelleen tuota äänenvoimakkuus + virtapainike -yhdistelmää. Päivitin ohjeen ao. toimenpiteen osalta ja ohje on siis seuraava (huomaa, että oletusasetuksille palauttaminen poistaa kaikki käyttäjän tiedot):

   •Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki. Vinkki: paina ensin äänenvoimakkuuden pienennyspainike pohjaan ja paina sitten samaan aikaan virtapainiketta niin kauan, että huutomerkki ilmestyy (valmistajan logo saattaa näkyä hetken aikaa ennen huutomerkkiä). Huutomerkki ilmestyy 5-15 s kuluessa.

   •Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike. (Huom! jos et huutomerkin ilmestyttyä tee mitään 5-10 s aikana, puhelin käynnistyy normaalisti eikä palaudu oletusasetuksille)
   •Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen.

 95. 31.12.2014 klo 16:47 Riikka sanoi:

  Moi! Minulla on Nokia Lumia 720, jonka näyttö on vaihdettu. Eilen puhelimeni käynnisti yhtäkkiä itsensä uudestaan ja jumittui pin-koodi kohtaan, eli näyttö ei reagoi kosketukseen. Olen yrittänyt monta kertaa käynnistää sitä uudelleen, mutta ei ole onnistunut. Myöskään pakotettu uudelleen käynnistys ei toimi, sillä puhelimeni äänenpienennyspainike ei toimi… Joten apua, mitä voin enää tehdä? :/

 96. 9.1.2015 klo 11:44 Rihtniemi Leena sanoi:

  Pari kuukautta sitten Lumia 1020 ei ottanut käskyjä vastaan, jouduin tekemään pakotetun uudelleenkäynnistyksen ja palauttamaan tehdasasetuksille (kiitos antamiesi ohjeitten). Nyt otin reissussa kuvia ja huomasin ettei ottamani kuvat tallennu. Tämän jälkeen puhelin meni taas tilttiin, ei ottanut vastaan käskyjä. Onneksi sain sen uudelleen toimintaan pakotetulla uudelleenkäynnistyksellä, olisi ollut orpo olo ilman puhelinta. Kun sain puhelimen jälleen toimimaan, ei kuvia vieläkään näkynyt, vasta seuraavana päivänä tallentumattomat kuvat olivat nähtävissä. Tässä välissä olin ottanut käyttöön One Drive -palvelun eli kuvien tallennuksen myös pilveen. Olen pari kertaa myös jäänyt vaille herätystä, kun puhelin on ollut asetettuun herätysaikaan hälyyttämättä. Onko puhelimeni syytä vielä huoltoon, onko ”normaalia” että puhelin näin jumittaa eikä sen toimintaan voi luottaa.

  • Timo Läpinen
   9.1.2015 klo 11:57 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Leena,
   Kuvaamasi toiminta ei ole normaalia vaan kuvat pitäisi tallentua välittömästi puhelimen omaan muistiin tai SD-muistikortille, jos sellainen on olemassa ja olet asetuksissa niin määritellyt. Jos olet asetuksissa ottanut käyttöön automaattisen kuvien varmuuskopioinnin, kuvien pitäisi myös kopioitua OneDrive-pilvitallennustilaan (josta ovat katsottavissa myös muilla laitteilla).

   Välillä tulee vastaan tapauksia, joissa puhelin ei ole herättänyt vaikka herätys oli oikein asetettu. Itse olen käyttänyt lukuisia Lumia-malleja ja herätykset ovat aina toimineet.

   Puhelimen jumittaminen tai herätysten toimimattomuus ei sinänsä ole normaalia. Toki jumittamista tai sovellusten toimimattomuutta joskus esiintyy ja silloin tehdasasetuksille palauttaminen yleensä auttaa. Mikäli ongelmat jatkuvat, puhelin kannattaa viedä huoltoon. Ennen huoltoon viemistä kannattaa tarkistaa, että varmuuskopiointi on päällä; siten korjatun tai uuden puhelimen käyttöönotto sujuu helposti ja nopeasti. Tässä pari artikkelia aiheesta:
   http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

   • 11.1.2015 klo 1:09 Rihtniemi Leena sanoi:

    Kiitos, Timo! Laitan huoltoon, onneksi on takuuta vielä hyvin jäljellä. 🙂

 97. 9.1.2015 klo 14:11 Jukka Rimpioja sanoi:

  Hei.
  Minun 1020 sammui ihan yllättäen ja en saa sitä käynnistymään edes pakottamalla. Kun pidän vol- ja käynnistys näppäimiä pohjassa, vilkkuu windows näppäimen valo n.12s välein. Samalla jos puhelin on kytkettynä tietokoneeseen, kuuluu tietokoneesta ääni ja se yrittää asentaa ohjelmistoa sille laitteelle. Muuten puhelin on mykkänä ja mitään ei tapahdu. Olisko mitää konsteja herättää sitä henkiin kotikonstein? Puhelimesssa olis takuu, mutta kun näytössä on pieni särö, pitäs se ensin korjata ja hinta on melkein uuden puhelimen hinta.

 98. 13.1.2015 klo 19:09 Karoliina sanoi:

  Vajaa kaksi vuotta vanha Lumia 620 sammuilee itsestään useita kertoja päivässä. Myös käynnistyy itsestään, näytössä lukee Nokia ja pyytää pin-koodin. Hetken pelittää ja sammuu taas… Mitään tehtävissä?

 99. 23.1.2015 klo 20:37 Mikko Hyryläinen sanoi:

  Minulla on nokia Lumia 520, Nyt kun yritän käynnistää sitä näyttöön ilemstyy vain sininen pohja jossa on tämä merkki 🙁 , Mikä avuksi?

  • Timo Läpinen
   26.1.2015 klo 9:53 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Mikko,
   Tuossa tilanteessa voi koittaa palauttaa puhelimen tehdasasetuksille, jonka jälkeen puhelimen pitäisi käynnistyä normaalisti. Huomaa, että puhelimessa olevat käyttäjän tiedot menetetään. Jos varmuuskopiointi on ollut päällä, tiedot voidaan palauttaa uudelleenasennuksessa.

   Toimi näin:
   • Sammuta puhelimen virta.
   • Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki. Vinkki: paina ensin äänenvoimakkuuden pienennyspainike pohjaan ja paina sitten samaan aikaan virtapainiketta niin kauan, että huutomerkki ilmestyy (valmistajan logo saattaa näkyä hetken aikaa ennen huutomerkkiä). Huutomerkki ilmestyy 5-15 s kuluessa.

   • Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike. (Huom! jos et huutomerkin ilmestyttyä tee mitään 5-10 s aikana, puhelin käynnistyy normaalisti eikä palaudu oletusasetuksille)
   • Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen.

 100. 27.1.2015 klo 13:16 pirjo sanoi:

  moi tyttäreni lumia 720 on usein jumittanut mutta siihen on auttanut pakotettu sammutus tai jos on odottanut että akku loppuu mutta tällä kertaa puhelin sammui itsestään ennen kuin alkoi jumittaa (vaikka akkua oli melkein täydet) joten nyt se ei ole päällä eikä sitä saa laitettua päälle millään eikä se reagoi mitenkään vaikka laittaisi lataamaan. mitä tulisi tehdä?

  • Timo Läpinen
   27.1.2015 klo 15:02 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Pirjo,
   Ehdotan, että teet pakotetun uudelleenkäynnistyksen seuraavasti:
   • Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10-30 sekuntia.
   • Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

   Mikäli jumittaminen tai epänormaali toiminta jatkuu, suosittelen puhelimen palauttamista tehdasasetuksille. Ohjeet tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletus-/tehdasasetuksille”.

 101. 27.1.2015 klo 22:53 Emmi sanoi:

  Hei!
  Mulla on mallina 625 ja se aluksi ei ladannut itseään , vein sen huoltoon ja eilen sen sieltä saatuani se on sammuillut . Välillä pysyy minuutin pari ja välillä sammuu taas heti vaikka akkua on 100% . Mitä voisin asialle tehdä, koska uudellen käynnistykset ei parin minuutin välein ole kovin mukavaa?

  • Timo Läpinen
   28.1.2015 klo 15:29 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Emmi,
   Puhelimen voisi koittaa palauttaa tehdasasetuksille (artikkelin kohta ”Puhelimen palauttaminen oletus-/tehdasasetuksille”) ja katsoa, jos auttaa tilanteeseen. Toisaalta, jos on ollut huollossa eikä ole tullut kuntoon, niin palauttaisin uudelleen tarkistettavaksi/korjattavaksi. Oireet viittaavat mahdolliseen laitevikaan.

 102. 2.2.2015 klo 14:54 John sanoi:

  Moi,
  Puhelin on 1020, ongelmana on kun käytän Bluetoothia puhelimessa esim. Handsfreetä niin puhelun loputtua niin hetken päästä puhelin on käynnistänyt itsensä uudelleen.. Ja tämä toistuu joka kerta, mikä avuksi? Kaikki päivitykset ovat ajan tasalla, resetointia kokeiltu, mutta mikään ei auta, menee kohta vaihtoon jos ei ala toimimaan!

  • Timo Läpinen
   3.2.2015 klo 14:47 Timo Läpinen sanoi:

   Moi John,
   Jos oletus-/tehdasasetuksille palauttaminen ei auta, niin puhelin kannattaa viedä huoltoon. Syynä voi olla rautavika.

 103. 2.2.2015 klo 18:32 Markku sanoi:

  Apua!
  735:ssa lukitusnäyttö laajenee itsestään taskussa tai taskusta pois ottaessani, siten että en en saa näyttöön kokonaan numeronäppäimiä antaakseni puhelimeni salasanan. Osa numeroista jää pimentoon eikä vieritys toimi. Ongelmasta pääsen toki eroon sulkemalla puhelimen ja käynnistämällä uudelleen, mutta onko asiaan jokin muukin ratkaisu?

  • Timo Läpinen
   3.2.2015 klo 14:43 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Markku,
   Asetuksissa on Suurennuslasi-toiminto, joka on ilmeisesti päällä. Suurennuslasi-toiminnolla voi zoomata aloitusnäyttöä siten, että kaksoisnapauttaa ruutua kahdella sormella. Samalla eleellä ruudun voi palauttaa normaalitilaan. Ilmeisesti näin on tapahtunut vahingossa. Tuo asetus kannattaa ottaa pois päältä, jos sitä tarvitse. Se löytyy kohdasta Asetukset, Aputoiminnot, Suurennuslasi.

 104. 3.2.2015 klo 5:17 Rauni Haapamäki sanoi:

  Kiitos käynnistysohjeista: tein pakotetun uudelleenkäynnistyksen täällä Uudessa Seelannissa! <3

  • Timo Läpinen
   3.2.2015 klo 11:22 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Rauni,
   Ole hyvä; mukava kuulla, että pystyimme olemaan avuksi. Hyvää kevään jatkoa!

 105. 10.2.2015 klo 9:16 Tuija sanoi:

  Hei, auttaako tehdasasetusten palautus gmail-tilin synkronointiongelmaankin? Liitin oman gmail-tilini uuteen lumia 1020:en 2 kuukautta sitten. Nyt tili on ollut tilassa ”synkronoidaan” jo yli kuukauden päivät. Eli asetuksissa siinä kohdassa, missä on sähköposti + tilit ja sitten avautuu lista liitetyistä tileistä (outlook, gmail…) gmail-tili on jäätynyt harmaaksi ja sen alla lukee jatkuvasti se synkronoidaan. Tiliä ei tietysti voi edes poistaa, kun se on harmaana passiivisena, eikä sen painamisesta tapahdu mitään. En voi myöskään tehdä uudestaan gmail-tiliä puhelimeen, kun se tunnistaa että se on jo tehty. Olen sammuttanut ja käynnistänyt puhelinta uudestaan ja kokeilin myös poistaa tietokoneelta käsin windows phonen lisäyksen tiliin (jossain turva-asetuksissa sai poistettua tiliin lisättyjä laitteita). Ei auttanut enkä voi lukea gmail sähköpostia puhelimella.

 106. 18.2.2015 klo 15:56 Maukka sanoi:

  Moi. Lumia 900 on kummallinen latausongelma sillä puhelin latautuu tietokoneen usb-johdolla mutta tavallisella laturilla ei. Olen kokeillut useammalla verkkolaturilla mutta sama lopputulos ja toisella puhelimella toimii lataus, joten en usko, että laturissa olisi vikaa. En ymmärrä miksi tosiaan tietokoneen kautta lataa. Osaatko neuvoa mitä tehdä??Kiitos

  • Timo Läpinen
   21.2.2015 klo 11:11 Timo Läpinen sanoi:

   Terve Maukka,
   Tuo kuulostaa softaongelmalta. Ehdotan, että palautat puhelimen tehdasasetuksille, ohjeet tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletus-/tehdasasetuksille”.

   Voit myös tarvittaessa kokeilla palauttaa puhelimen tehdasasetuksille Lumia Software Recovery Tool -sovelluksella. Tässä pari linkkiä aiheesta:
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987
   http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   Huomaa, että kummassakin operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

   • 24.2.2015 klo 10:05 Maukka sanoi:

    Moi ja kiitos vastauksesta. Ongelma on vielä siinä, että tietokone ei tunnista puhelinta mutta ottaa latausta vastaan. Jos yrittäisin tehdä täydellisen hard restin, niin miten se onnistuu.

    • Timo Läpinen
     24.2.2015 klo 10:47 Timo Läpinen sanoi:

     Hei,
     Jos tehdasasetuksille palauttaminen ei onnistu (tavalla tai toisella), puhelin pitänee viedä huoltoon. Toisaalta kun takuu ei liene enää voimassa, kannattaa harkita uuden ostamista vanhan korjaamisen sijasta. Lumia-mallisto on tätä nykyä aika laaja ja etenkin keskiluokkaan on tulossa pian uusia malleja (532 ja 435).

 107. 20.2.2015 klo 15:48 Rosmiitta sanoi:

  Minun Lumia 530 sekosi, kun käytettiin toista sim-korttia puhelimen sisässä. Ei aukea, ei edes pakotettu uudelleenavaus toimi, näyttää vaan surunaamaa sinisellä ja pohjalla ja siinä se. Pakotetussa uudelleenavauksesa hetken vilahtaa huutomerkki, mutta sitten tulee taas Nokian logo ja sen jälkeen surunaama. Mitä tehdä ja mistä tämä johtuu?

  • Timo Läpinen
   21.2.2015 klo 11:03 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Rosmiitta,
   SIM-kortin vaihdon ei pitäisi aiheuttaa mitään sekoamista. Ehdotan, että kokeilet palauttaa puhelimen tehdasasetuksille; ohjeet tämän artikkelin kohdassa ”Puhelimen palauttaminen oletus-/tehdasasetuksille”.

 108. 22.2.2015 klo 14:45 Antti sanoi:

  Hei!

  Mitä tehdä kun Lumia 920 käynnistämisen jälkeen heittää ruudulle tuollaisen tekstin?

  ”Windows Boot manager

  Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

  1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
  2. Choose your language settings, and then click ” Next,”
  3. Click ”Repair your computer”

  If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

  Status: 0xc000000f

  Info: A required device isn’t connected or can’t be accessed. ”

  Onko mitään tehtävissä? Kuvat ja videot ovat ilmeisesti menetettyjä, sillä en usko varmuuskopioinnin olleen päällä tms. Puhelinta ei voi käyttää ollenkaan.

  • 25.2.2015 klo 11:10 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Antti,
   Kokeile käynnistää puhelin seuraavasti: pidä virta- ja äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta alhaalla 10 sekunnin ajan. Puhelimen pitäisi väristä ja käynnistyä. Mikäli puhelin ei reagoi, ota SIM-kortti pois ja tee samat toimenpiteet uudelleen.

   Mikäli edellä mainittu ei auta, puhelin pitänee palauttaa tehdas-/oletusasetuksille. Huomaa, että samalla kaikki käyttäjän tiedot poistetaan puhelimesta. Eli jos varmuuskopiointi ei ole ollut päällä, mm. kuvat ja videot menetetään.

   Tehdas-/oletusasetuksille palauttaminen:
   • Sammuta puhelimen virta.
   • Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki. Vinkki: paina ensin äänenvoimakkuuden pienennyspainike pohjaan ja paina sitten samaan aikaan virtapainiketta niin kauan, että huutomerkki ilmestyy (valmistajan logo saattaa näkyä hetken aikaa ennen huutomerkkiä). Huutomerkki ilmestyy 5-15 s kuluessa.

   • Palauta sitten puhelimen tehdasasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike. (Huom! jos et huutomerkin ilmestyttyä tee mitään 5-10 s aikana, puhelin käynnistyy normaalisti eikä palaudu tehdasasetuksille)
   • Puhelimen pitäisi nyt palautua tehdasasetuksille ja käynnistyä itsestään uudelleen.

 109. 2.3.2015 klo 18:50 Anni sanoi:

  Kuuntelin musiikkia Lumia 925 puhelimellani ja yhtäkkiä huomasin että en saa näyttöä enää auki. Eli siis musiikki kyllä kuuluu ja äänenvoimakkuuttakin pystyn säätelemään mutta näyttö pysyy mustana.. Ei suostu sammumaan edes pakottamalla. Onko huollon paikka vai voisiko kotikonstein saada laitteen toimimaan?

  • Timo Läpinen
   3.3.2015 klo 9:19 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Anni,
   Oletko kokeillut pakotettua uudelleen käynnistämistä seuraavasti:
   • Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10-20 sekuntia.
   • Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

   Mikäli em. ei toimi, ota SIM-kortti pois ja koita uudelleen em. toimenpiteet. Mikäli ei edelleenkään toimi, anna akun mennä tyhjäksi ja kytke puhelin laturiin.

 110. 13.3.2015 klo 15:03 Kielo sanoi:

  Lumia 520 lentotilaa ei saa pois, ja äänenvoimakkuusnäppäimet ovat lähteneet irti. Mitä pitäisi tehdä?

  • Timo Läpinen
   13.3.2015 klo 17:15 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Kielo,
   Suosittelen puhelimen huoltoon viemistä. Vaihtoehtona voi miettiä uuden puhelimen hankkimista; vastaavassa hintaluokassa ovat mm. Lumia 535, Lumia 532 ja Lumia 435.

 111. 20.3.2015 klo 14:06 jussi sanoi:

  Terve!
  Mikä on kun en saa Lumia 1020 -puhelimesta lentokonetilaa pois päältä? Puhelin toimii muuten normaalisti, mutta soittaa ei voi eikä myöskään tekstiviestit tule läpi. Eikä tietenkään nettikään toimi. Pakotettu uudelleenkäynnistys aiheutti vain sen, että päivämääräksi muuttui joku marraskuun päivä ja kellonaikakin on väärä…

 112. 3.4.2015 klo 10:40 Sami Katajisto sanoi:

  Mitä tehdä, kun mun Nokia lumia 520-puhelin nayttää erroria. Se toimi normaalisti vähän aika sitten ja… PUF, siihen tuli joku error-juttu. Auttakaa joku, mitä tehdä!

 113. 4.4.2015 klo 18:57 Meli sanoi:

  Miten poistan Microsoft-tilin Lumia 920:sta. Kun painan tilinkohdalla niin tulee vain vaihtoehto synkronoi. En voi palauttaa tehdasasetuksia koska silloin työnantajankin tili häviää puhelimesta. Lisäkis vaikka olen poistanut esimerkiksi käyttäjätilin kuvan läppäristä niin se ei häviä puhelimista ja lisäksi kaikki puhelinnumerot siirtyvät molempiin Lumiapuhelimiini 625 ja 920 vaikka toisen on tarkoitus olla vain työkäytössä ja toisen pelkästään yksityiskäytössä.

  • Timo Läpinen
   7.4.2015 klo 11:31 Timo Läpinen sanoi:

   Hei,
   Microsoft-tiliä ei voi poistaa, sillä Lumia-puhelimessa pitää olla Microsoft-tili. Tuon tilin avulla voit mm. varmuuskopioida, tallentaa kontaktit ja hankkia sovelluksia Windows Kaupasta. Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliä, palauta puhelin tehdasasetuksille ja asenna puhelin uudelleen toista Microsoft-tiliä käyttäen. Muista tarkistaa ensin, että varmuuskopiointi on päällä:
   http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

   Kontaktit / puhelinnumerot tallentuvat johonkin tiliin. Usein se on Microsoft-tili, mutta se voi olla myös jokin muu puhelimeen lisätty tili. Koska numerot tallentuvat tiliin, ne näkyvät puhelimessa, jos lisäät siihen ao. tilin. Kaksois-SIM -puhelimissa voi määrittää, että numerot näkyvät vain tiettyä SIM-korttia käyttäen.

 114. 6.4.2015 klo 11:45 Jenni Vehkaoja sanoi:

  Hei. Otin äitin vanhan Nokia Lumia 720 puhelimen itelle käyttöön. Äitillä toiminu moitteettomasti. MUTTA. Puhelimesta oli akku loppu ja laitoin laturiin ja lähti lattaamaan normaalisti ja meni päällekki sen jälkeen. Mutta kun otin oman sim-kortin pois ja käytin vanhassa puhelimessa ja olin ottamassa taas tätä lumiaa käyttöön niin ei enään anna mitään elonmerkkejä. Ei lähe lattaamaan eikä päälle. Oon kokkeillu kaikkia näitä pakollisia uuelleenkäynnistyksiä mutta ei mittään.

  Voiko tolle tehä ennään mittään? heitänkö pois (ei oo ennää vakkuutus voimassa) vai vienkö huoltoon (joka maksaaa……?) =(

 115. 1.6.2015 klo 11:13 Mikko sanoi:

  Moro,
  Tytön Lumia 920 meni täysin lukkoon kun päivitin siihen uutta ohjelmistoa.
  Ainoa elon merkki on rattaiden kuvat. Ei onnistu millään näppäin yhdistelmällä saada elon merkkiä. Kaikkia näppäimiä kun pitää pohjassa värähtää pari kertaa ja taas rattaat pyörivät 24h odotuskaan ei auttanut. Millä saisin siihen uuden ohjelmiston kokonaan, luulen että se on ainoa vaihtoehto. Onnistuuko kotikonstein vai vain merkkihuollossa?

  yst. terv. Mikko

  • Timo Läpinen
   1.6.2015 klo 12:50 Timo Läpinen sanoi:

   Terve Mikko,
   Voit kokeilla puhelimen palauttamista alkutilaan Windows Phone Recovery Tool -työkalulla. Tässä pari linkkiä aiheesta:
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987
   http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

  • 13.6.2015 klo 23:23 Mikko sanoi:

   Ei auttanut mikään. Huoltolandia Turusta palautti käyttöjärjestelmän 65€… Nyt toimii hyvin. Eilen tosin serkun 820 luuri kilahti aivan samoin merkein. Kun piti hakea uusi päivitys jäi jumiin ja on nyt toista vuorokautta rattaita pyöritellyt. Mikä ihme näitä Lumioita vaivaa?????
   Yst terv Mikko

   • Timo Läpinen
    16.6.2015 klo 10:49 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Mikko,
    Vaikea sanoa, miksi 820-malli meni tuohon tilaan. Itselläni on ollut käytössä/testissä Lumia 820 ja suurin osa Lumia-malleista eikä tuollaista ole käynyt. Toki muutamia kertoja sovellukset ovat temppuilleet ja puhelin jumittanut, mutta silloin tilanne on korjaantunut oletusasetuksille palauttamisella.

    Massamuistin käyttö ja vapaa tila kannattaa tarkistaa ennen päivityksiä. Osa ongelmista johtuu siitä, että päivityksille/sovelluksille ei ole riittävästi vapaata tilaa (puhelimen muistissa tai SD-kortilla) ja siksi tapahtuu outoja asioita.

 116. 4.6.2015 klo 10:22 Ida sanoi:

  Moi Timo! Veljellä on Nokia Lumia 720 ja puhelin jumissa täydellisesti. Kun yrittää esim. Käynnistää, puhelin värisee mutta ei avaa lukitusnäyttöä. Salasana hukassa, yritetty 1122, 1234, 0000, 4321, eikä aukea. Hard reset kokeiltu, hammasratakset pyörii. Varmaan jo 3 päivää pyörinyt siinä… Alkaa rasittaa. Mikä neuvoksi!

  • Timo Läpinen
   4.6.2015 klo 10:44 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Ida!
   Kokeile vielä pakotettua uudelleenkäynnistystä seuraavasti:
   – Sammuta puhelimesta virta, jos mahdollista.
   – Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10-20 sekuntia.
   – Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti.

   Jos em. ei onnistu, kokeile palauttaa puhelin oletusasetuksille seuraavasti:
   – Sammuta puhelimen virta.
   – Käynnistä puhelin uudelleen painamalla äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näkyviin tulee huutomerkki. Vinkki: paina ensin äänenvoimakkuuden pienennyspainike pohjaan ja paina sitten samaan aikaan virtapainiketta niin kauan, että huutomerkki ilmestyy (valmistajan logo saattaa näkyä hetken aikaa ennen huutomerkkiä). Huutomerkki ilmestyy 5-15 s kuluessa.

   – Palauta sitten puhelimen oletusasetukset painamalla seuraavia painikkeita tässä järjestyksessä: äänenvoimakkuuden lisäyspainike, äänenvoimakkuuden pienennyspainike, virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden pienennyspainike. (Huom! jos et huutomerkin ilmestyttyä tee mitään 5-10 s aikana, puhelin käynnistyy normaalisti eikä palaudu oletusasetuksille)
   – Puhelimen pitäisi nyt palautua oletusasetuksiin ja käynnistyä itsestään uudelleen.
   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

   Mikäli tämäkään ei auta, voit koittaa palauttaa puhelimen oletusasetuksille tietokoneen avulla. Tässä pari artikkelia aiheesta:
   http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987
   http://www.wpcentral.com/how-recover-bricked-lumia-windows-phone
   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

   • 6.6.2015 klo 19:05 Ida sanoi:

    Kiitos Timo! Oletusasetuksille palautin kun koheli veli ei tajua sitä 🙂 Nyt toimii moitteettomasti, melkein paremmin kuin oma 635… Kiiz!

    • Timo Läpinen
     8.6.2015 klo 10:45 Timo Läpinen sanoi:

     Hei Ida!
     Kiva kuulla, että nyt pelittää hienosti. Hyvää kesää! 🙂

 117. 6.6.2015 klo 19:15 arttu sanoi:

  Minulla on vajaa vuoden vanha Nokia Lumia 625. Olen kokeillut pakotettua uudelleen käynnistystä ja yrittänyt palauttaa oletusasetuksia mutta näyttöön tulee sininen ruudukko ja se sammuu sekä käynnistyy ihan itsestään. Olen ottanut akun pois ja laittanut sen takaisin eikä tapahtu silti mitään. Mitä neuvoksi?

 118. 9.6.2015 klo 22:52 Roope sanoi:

  Osaisitkohan kertoa että mikä auttais ku Lumia 920 on lentotilassa eikä lähde pois, vaan välkyttää lentotilakuvaketta ja puhelinverkon kuvaketta jos yritän laittaa lentotilan pois. Puhelinkin asennettiin uudelleen.

  • Timo Läpinen
   10.6.2015 klo 10:12 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Roope,
   Keskustelufoorumeilta löytyy muutamia samanlaisia tapauksia, joissa ongelma on selvinnyt huollon kautta. Muutamassa tapauksessa emolevy/piirilevy oli vaihdettu ja asia korjaantui sillä.

   Joillakin käyttäjillä vastaava tilanne on syntynyt nimenomaan Lumia Cyan -päivityksen jälkeen ja korjauksena on toiminut puhelimen palauttaminen WP 8.0 -tasolle (Lumia Software Recovery -työkalulla). Tuon ratkaisun iso miinus on se, että WP 8.1-versio tuo paljon uusia ominaisuuksia ja siten palaamista WP 8.0 -tasolle ei kannata edes harkita.

   Em. viittaa softa-/käyttöjärjestelmävirheeseen, mutta ongelma lienee silti laitepohjainen, joka tulee esiin Lumia Cyan -päivityksen yhteydessä. Suosittelen siis puhelimen viemistä huoltoon. Ja kannattaa mainita, että puhelimen tulisi toimia moitteettomasti viimeisimmän päivityksen kanssa, joka on Lumia Denim.

 119. 13.6.2015 klo 21:41 Tiina sanoi:

  Hei! Omistan nokia lumia 625, jnka kanssa ongelmat alkoivat, kun Sd-kortin kanssa alkoi tulla ongelmia ja kuvat hävisivät. Käytössäni on nyt eri puhelin, mutta haluaisin nokian takaisin. Eli puhelin ei toimi. Jos laitan samsungistani netin jakoon ja yritän toimisiko esim googleen meneminen edes wifin avulla, niin nokia sanoo että ongelma datayhteydessä tms. Laitoin siihen myös sim-korttini takaisin ja yritin ladata esim whatsappia takaisin, puhelin sanoo että ongelma microsoft tilissä. Se ei myös avaa sähköpostia, jos painan gmailin kuvaketta, puhelimen nöyttö menee mustaksi ja pian palaa alkunäyttöön. Laitoin sen äsken lataukseen. Nyt se ei tee mitään muuta kuin värähtää->nokian teksti->sammuu. Tekee saman radan koko ajan. Olen yrittänyt sammuttaa ja tuota hätäkäynnistystä jne. Software recorvery? Sovellusta en ole uskaltanut koittaa, koska en pääse varmuuskopioimaan tiedostojani, kun tuo ei toimi. Onko mitään muuta tehtävissä kuin huolto?

 120. 15.6.2015 klo 12:59 Leon sanoi:

  Minulla on uusi Lumia 920. Olen ladannut Kaupasta ilmaisia pelejä, muutaman pelin sain ladattua, mutta useampi on tilassa ”odottaa” Olleet jo yli viikon verran. Mitä voin tehdä jotta pelit lautautuvat puhelimeeni?

  • Timo Läpinen
   16.6.2015 klo 14:05 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Leon,
   Koita sammuttaa ja käynnistää puhelin uudelleen. Varmista, että Wlan-yhteys on käytettävissä. Jos Lataukset-sivun Yritä uudelleen -painikkeen käyttö ei auta, poista pelit ja asenna uudelleen. Huomaa, että voit menettää pelin asetukset/pisteet.

 121. 19.6.2015 klo 16:24 Sanna sanoi:

  Moi! Minulla on Lumia 620 protected edition. Eilen illalla puhelimen kamera vielä toimi ja nyt ykskaks ei. Olen sammuttanut puhelimen, ottanut akunkin pois, mutta ei auta. Puhelimen kameranappia käynnistäessä kamera tavallaan lähtee päälle, mutta pomppaa samantien takaisin aloitusnäyttöön. Missähän voisi olla vika? Kiitos paljon!

  • Timo Läpinen
   22.6.2015 klo 12:54 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Sanna,
   Joskus puhelin pitää palauttaa oletusasetuksille (tehdasasetuksille), jotta se toimisi oikein. Huomaa kuitenkin ennen tämän vaihtoehdon käyttöä, että puhelimen kaikki tiedot tyhjennetään. Puhelin siis palautuu samaan tilaan, jossa se on uutena ostettaessa.

   Tarkista ennen operaatiota, että varmuuskopiointi on päällä. Tässä pari artikkelia aiheesta:
   Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?
   http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/
   Lumia: yhteystietojen lisääminen, varmuuskopiointi ja palautus
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

   Huomaa, että varmuuskopion palauttaminen puhelimeen edellyttää Microsoft-tilin lisäämistä asennusvaiheessa. Varmista ennen operaatiota, että Microsoft-tilin tunnus ja salasana ovat tiedossa.

   Puhelimen palauttaminen oletusasetuksille:
   – Pyyhkäise vasemmalle ja siirry sovellusluetteloon. Valitse Asetukset.
   – Napauta Tietoja ja sitten Palauta puhelimen oletusasetukset -painiketta.
   – Näyttöön tulee kaksi varoitusta. Jos olet aivan varma siitä, että haluat palauttaa puhelimen oletusasetuksille, napauta Kyllä ja sitten uudelleen Kyllä.
   – Huomaa, että toimenpide voi kestää jonkin aikaa (n. 10-30 min).

   Kun puhelin on palautettu oletusasetuksille, asenna se uudelleen kuten uusi puhelin. Kun asennus kysyy varmuuskopion palautusta, valitse listasta tuore varmuuskopio (tarkistithan varmuuskopioinnin päällä olon ja ajantasaisuuden?). Kun valitset asennuksessa varmuuskopion käytön, puhelin palautuu täysin samaan tilaan kuin missä se oli varmuuskopion ottamisen hetkellä. Mukaan lukien aloitusnäytön ruutujen asettelu. Salasanat toki täytyy antaa uudelleen eri tilejä tai palveluita käytettäessä.

 122. 21.6.2015 klo 16:53 Ida sanoi:

  Moi, mikä neuvoksi kun serkkuni Sophian lumia 900 akku 4% latauksessa ja neljään prosenttiin tyssää. Kolme päivää ja nyt 5%… Miksi lataus kestää näin kauan? T. Ida ja Sophia.

  • Timo Läpinen
   22.6.2015 klo 12:33 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Ida,
   Puhelinmallista päätellen puhelimella lienee jo ikää ja siksi akku voi olla tiensä päässä. Kokeile kuitenkin sammuttaa puhelin ja laittaa uudelleen lataukseen. Kokeile myös toisella laturilla, jos mahdollista. Huomaa, että akun ollessa tyhjä tai lataustila hyvin alhainen, puhelimen latautuminen saattaa vaatia verkkovirran käyttöä.

   Jos em. ei tuota tulosta, kokeile pakotettua uudelleenkäynnistystä seuraavasti:
   – Paina äänenvoimakkuuden pienentämispainiketta ja virtanäppäintä samanaikaisesti 10-20 sekuntia.
   – Puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen normaalisti. Kokeile puhelimen lataamista uudelleen.

 123. 25.6.2015 klo 15:28 Jonna sanoi:

  Siis apua!!Ostin lumia 800 käytettynä,laitoin sen tietokoneeseen zuneen kiinni että päivittää sen ja multa hävis näppäimistö.Ei auta sammuttamiset,eikä tehdasasetusten palauttaminen..Mitä mä nyt teen?

 124. 30.6.2015 klo 15:01 Pirjo sanoi:

  Kiitos vinkistä; miten käynnistää Lumia 1020 kun jumittaa, toimi!!!! Se jossa painetaan äänenvoimakkuuden näppäintä ja virtanäppäintä, 19 sek. puhelin reagoi.

  • Timo Läpinen
   1.7.2015 klo 9:44 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos Pirjo kommentista. Mukava kuulla, että nyt pelaa. Hyvää kesää! 🙂

 125. 2.6.2016 klo 16:23 Eija sanoi:

  Hyvä neuvo tuo virtanappi ja äänenvoimakkuus, vanha 820 lähti taas käyntiin! Kiitos!

  • Timo Läpinen
   3.6.2016 klo 10:45 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos Eija palautteesta! Mukava kuulla, että Lumia 820 lähti taas käyntiin. Hyvää kesää!

 126. 4.6.2016 klo 17:09 Janne sanoi:

  Laitoin Lumia 1020 -puhelimen latautumaan auton laturiin. Puhelin alkoi lataamaan (ja samaan aikaan näytöllä näkyi ilmoitus saapuneesta viestistä erääseen yleiseen viestipalveluun). Puhelimen näyttö kuitenkin ”jäätyi” tähän, eikä reagoinut virtanäppäimeen. Yritin soft käynnisystä ja puhelin sammuikin – käynnistymättä enää. Nyt ei käynnisty millään näppäinkikalla, mitä olen netistä löytänyt, ei softilla eikä hardilla. On siis aivan pimeä, ei värinää, ei valoa. Mikä avuksi?

 127. 5.6.2016 klo 12:30 Markku2003 sanoi:

  Heippa,
  Mikähän mahtaa olla vialle 1520 kun yrtin päivittää win 10 kännyyn ja ilmoitti ettei päivitys onnistunut vaikka useimpia yrityksiä…. eli 8.1 mennään ja nyt kun rupesin kuvaamaan, niin kamera toimii, mutta video ei suostu lähtemään pelittämään. Olen pistänyt takaisin tehdasasetuksille, mutta ongelma jatkuu ja video ”jumissa”…mistä apu löytyisi????
  Kiitollinen neuvoista!!!

 128. 10.6.2016 klo 16:50 Heta sanoi:

  Hei!
  Minulla on Nokia Lumia 520, joka on nyt ollut parisen vuotta käytössä. Nyt on kuitenkin ilmennyt ongelma eli kännykkäni sammuu koko ajan itsestään, mutta se myös käynnistää itsensä heti uudelleen. Kun sitten kännykkä on taas päällä ja avaan puhelimen lukituksen menee noin 5-20 sekuntia ja puhelin sammuu taas itsestään. Olen siis yrittänyt jo akun irrottamista puhelimesta ja akku ei myöskään ole tyhjä. Olisiko jotain keinoa. millä puhelin toimisi taas normaalisti, koska tällä hetkellä en siis voi käyttää sitä ollenkaan?

  • Timo Läpinen
   17.6.2016 klo 11:35 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Heta,
   Pahoittelut vastauksen viipymisestä. Ehdotan, että palautat puhelimen oletus-/tehdasasetuksille ja asennat sen uudelleen (Asetukset, Tietoja, Palauta puhelimen oletusasetukset). Huomaa, että asennusvaiheessa voit valita aloittamisen puhtaalta pöydältä tai voit palauttaa OneDrive-pilvestä viimeisimmän varmuuskopion. Tarkistathan ennen operaatiota, että varmuuskopiointi on päällä (ohjeet tässä artikkelissa).

   Mikäli edellinen ei onnistu tai ei tuo toivottua tulosta, voit myös koittaa palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille Windows Phone Recovery Tool -työkalulla. Tässä linkki työkaluun:
   http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-device-recovery-tool-faq

   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

 129. 22.6.2016 klo 17:38 Jomppe sanoi:

  Hei!

  Minulla on nokia lumia 520. Tässä takuu jo loppunut. Mitä voin tehdä minulla näkyy aina kun säädän ääniä pienemmälle tai suuremmalle että kuulokkeet olisivat kytketty. Jos joku soittaa minulle ja vastaan siihen niin minun pitää painaa kaiutin näppäintä jotta kuulen jotain. Onko sinulla mitään vinkkejä mitä voisin tehdä asian eteen. Toivottavasti saisin tämän asian korjautumaan. Muuten joudun ostamaan uuden puhelimen, koska vika on todella ärsyttävä.

  • Timo Läpinen
   23.6.2016 klo 10:11 Timo Läpinen sanoi:

   Moro Jomppe,
   Ehdotan, että palautat puhelimen oletus-/tehdasasetuksille ja asennat sen uudelleen (Asetukset, Tietoja, Palauta puhelimen oletusasetukset). Tuon tyyppiset ongelmat korjautuvat usein puhelimen uudelleenasentamisella.

   Huomaa, että asennusvaiheessa voit valita aloittamisen puhtaalta pöydältä tai voit palauttaa OneDrive-pilvestä viimeisimmän varmuuskopion. Tarkistathan ennen operaatiota, että varmuuskopiointi on päällä. Varmuuskopioinnin ohjeet ja hyödyt on mainittu tässä artikkelissa (huomaa ”Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?” -linkki).

   Mikäli edellinen ei onnistu tai ei tuo toivottua tulosta, voit myös koittaa palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille Windows Phone Recovery Tool -työkalulla. Tässä linkki työkaluun:
   http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-device-recovery-tool-faq

   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset.

 130. 30.6.2016 klo 18:17 Jere sanoi:

  Miten saa Lumia 830 takaisin Kamera-sovelluksen? Nyt puhelimessa Lumia Camera.

 131. 13.7.2016 klo 9:18 Joona sanoi:

  Lumia 925 ei ota virtaa vastaan. Eilen loppui akkui, ja nyt ei yhtäkkiä reagoi yhteenkään laturiin ja kännykkä pysyy sammuneena. Ei toimi myöskään soft tai hard reset.
  Lopullinen simahtaminen?

 132. 29.7.2016 klo 23:10 Mika sanoi:

  Hei,

  Lumia 620-puhelimessa ilmeni seuraava ongelma puhelimen siirtyessä minulta tyttärelleni. Loimme tyttärelleni Microsoft-tilin ja kun aloimme asentamaan hänelle applikaatioita, niin tämä ei onnistunut vaan tuli aina seuraava ilmoitus, jossa pyydettiin ottamaan ”oma-perhe”-toiminto käyttöön. Tämän käyttö on tuttua ja toiminut aiemmin, mutta ei tällä kertaa. Tätä ongelmaa koitimme ratkoa yhdessä Microsoftin viestailu tuenkin avulla. Heiltä saimme tiedon Device recovery toolista.

  Olemme koittaneet tätä useaan otteeseen. Puhelimen näyttö on punainen ja siinä lukee Nokia ja kaikki etenee mukavasti, kunne päivityksessä on kohta ”Tarkistetaan varkaudeneston tilaa”. Tämän jälkeen tulee aina ilmoitus ”Toiminto epäonnistui. Ohjelmiston asentaminen epäonnistui. Käynnistä puhelin uudelleen ja yritä asentaa ohjelmisto uudelleen. … ”
  Tätä on yritetty useaan otteeseen, mutta aina sama juttu. Onkohan 620 menetetty tapaus?

 133. Timo Läpinen
  2.8.2016 klo 13:58 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Mika,
  Onko siis niin, että olet ladannut Windows Device Recovery Tool -työkalun tietokoneelle, kytkenyt tietokoneen USB-kaapelilla puhelimeen, ja alustanut tuolla työkalulla puhelimen..? Tässä vielä linkki työkaluun:
  https://support.microsoft.com/en-us/help/12379/windows-10-mobile-device-recovery-tool-faq

  Ja sitten puhelimen asennusvaiheessa lisäät siihen tyttären Microsoft-tilin ja homma keskeytyy varkaudenestotilan tarkistamiseen..? Koititko asentaa puhelimen ns. puhtaalta pöydältä vai käytitkö OneDrive-pilvestä löytyvää (tyttären) varmuuskopiota? Toisaalta, jos tyttärellä on juuri luotu Microsoft-tili, niin silloin varmuuskopiota ei varmaan ole olemassa…

 134. 5.8.2016 klo 14:01 Mauno sanoi:

  Puhelimesta ei näy puheluhistoria, muuta kuin silloin kun en ehdi vastaamaan(silloin näkyy kaikki)? Jos vastaan en näe soittajan numeroa enkä muutakaan puhelin on Nokia 1020 Lumia.

  • Timo Läpinen
   10.8.2016 klo 15:50 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Mauno,
   Puheluhistoria tosiaan näyttää soitetut, vastatut ja vastaamattomat puhelut. Jossain vaiheessa päivitysten myötä tuli myös ominaisuus, jossa useampi puhelu yhden henkilön kanssa niputetaan yhteen ja näytetään ao. nimen alla (numero sulkeissa näyttää puheluiden määrän).

   Mikäli puheluhistoria ei näy oikein eikä puhelimen uudelleenkäynnistäminen auta, voit koittaa palauttaa puhelimen tehdasasetuksille tämän artikkelin ohjeilla. Jos päädyt palauttamaan tehdasasetuksille, niin muistathan tarkistaa ensin varmuuskopioinnin asetukset ja viimeisimmän varmuuskopion päivämäärän.

 135. 10.8.2016 klo 9:31 Marjo Koski-Vähälä sanoi:

  Lumia 2010 lakkasi toimimasta ihan noin vaan. Olin vähän aiemmin puhunut sillä, olin laittanut aamuksi herätykset jne. Puhelin oli latauksessa ja sitten kun aloin nukkumaan lähtiessä käynnistämään puhelinta, niin se olikin ”kuollut” eli ei minkäänlaista elonmerkkiä. Eikä siihen auta mikään. Ei edes uudelleen käyntiin pakottaminen. Saanko puhelintani heräämään enää ollenkaan??

  • Timo Läpinen
   17.8.2016 klo 9:26 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Marjo,
   Pahoittelen vastauksen viivettä. Voit koittaa palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille Windows Phone Recovery Tool -työkalulla. Tässä linkki työkaluun:
   http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-device-recovery-tool-faq

   Huomaa, että operaatiossa puhelimesta poistetaan kaikki käyttäjän tiedot ja asetukset. Mikäli palautus ei onnistu etkä saa puhelinta toimintakuntoon, suosittelen huoltoon viemistä.

 136. 28.9.2016 klo 13:06 Pirjo Silvo-Kivinen sanoi:

  Minulla on uusi Lumia 650. Mistä asetuksesta löytää: Internetin jakaminen?
  Lumia 620 sellainen oli

  • Timo Läpinen
   28.9.2016 klo 13:13 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Pirjo,
   Lumia 650 käyttää Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmää ja siinä valikot / nimeäminen on hieman muuttunut. Internet-yhteyden jakaminen löytyy seuraavasti:
   1) Valitse sovelluslistasta Asetukset.
   2) Valitse Verkko ja Internet.
   3) Valitse Mobiilitukiasema.

   • 28.9.2016 klo 13:17 Pirjo Silvo-Kivinen sanoi:

    paljon kiitoksia.

 137. 28.9.2016 klo 13:13 Pirjo Silvo-Kivinen sanoi:

  Lumia 650. Yritän kaupasta siirtää Iltasanomia. ilmoittaa että on asennettu, ei vaan löydy mistään?
  Voiko johtua järjestelmästä. Tiedot siirrettiin ed puhelimesta Lumia 620 ja siinä taisi olla Windows 8 ja nyt on 10

  • Timo Läpinen
   28.9.2016 klo 13:18 Timo Läpinen sanoi:

   Hei,
   Onko niin, että katsoit sovelluslistasta, mutta sovellusta ei sieltä löydy..? Kannattaa käynnistää puhelin uudelleen, jos et sitä vielä kokeillut. Mikäli ongelma edelleen jatkuu, puhelin pitänee palauttaa tehdasasetuksille.

 138. 29.9.2016 klo 17:23 Pirjo Silvo-Kivinen sanoi:

  katsottu, käynnistetty uudelleen! Ei auta. en uskalla palauttaa tehdasasetuksia. Nyt hävisi kuvat Ihmiset osiosta ??? mitä nyt

  • 22.10.2016 klo 22:42 Tuomas sanoi:

   Sorry, mutta tuo vaikuttaa olevan ominaisuus, minulla on samoin eli WP8.1:stä tuomisen jälkeen sovellus ”on asennettu”, mutta sitä ei vain löydy mistään. Ei muuta kuin hyvää kärvistelyn jatkoa… 😉

 139. 3.10.2016 klo 17:59 Pirjo Silvo-Kivinen sanoi:

  Mistähän johtuu kun iltalehden teksti on jättikokoista, vaikea lukee? Asetuksissa on normaali koko??

 140. 11.10.2016 klo 11:08 ossi niemelä sanoi:

  Minulla on nokia lumia 920 ja näytön tiilikivestä ”ihmiset” kaikki kuvat katosivat, samoin yhteystiedoista eikä kuvaa näy myöskään kun joku soittaa. onkohan nyt joku asetus pielessä.

  • Timo Läpinen
   11.10.2016 klo 12:33 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Ossi,
   Tarkista, että Ihmiset-sovelluksen asetuksissa (kolmen pisteen valikko, Asetukset) kaikki on kunnossa. Eli tarvittavat tilit on lisätty ja Yhteystietojen suodatuksessa tarvittavien tilien tiedot näytetään. Mikäli asetuksissa kaikki on ok, voit koittaa poistaa ja lisätä tilit uudelleen.

   Mikäli yhteystiedot eivät edelleenkään näy oikein, voit koittaa palauttaa puhelimen oletus-/tehdasasetuksille. Varmista ennen palautusta, että varmuuskopiointi on käytössä (ja ajettu hiljattain), jotta voit asentaa puhelimen uudelleen varmuuskopiota käyttäen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>