Lumia-kimara 3

Lumia-vinkkien sarja jatkuu, nyt vinkkejä kirjoittamisesta, ruudun tallentamisesta ja näytön hallinnasta.

Korjaa tekstiä / siirrä kursoria

Jos sähköpostia tai tekstiviestiä kirjoittaessa huomaa matkan varrella kirjoitusvirheen, tekstiä ei tarvitse poistaa ja palata taaksepäin. Tee sen sijaan seuraavasti:

  1. Pidä sormea tekstin päällä kunnes kursori ilmestyy.
  2. Pidä sormi edelleen pohjassa ja siirrä kursori haluttuun kohtaan.
  3. Korjaa teksti.

Huomaa, että tekstiä voi vierittää sormi pohjassa, jos viesti on pitkä. Silloin ruudulla näkyy pieni alaspäin osoittava nuoli.

Muistiinpanojen tekeminen OneNotella

Muistiinpanojen tekemiseen ei tarvitse ladata erillistä sovellusta vaan voit käyttää esiasennettua OneNote-sovellusta. OneNote on monipuolinen ja joustava sovellus erilaisen tiedon keräämiseen ja organisointiin. OneNote koostuu muistikirjoista (notebook), osista (section), sivuista ja alisivuista.

Avaa OneNote-sovellus, navigoi halutulle sivulle ja valitse kolmen pisteen valikosta ”Kiinnitä aloitusnäyttöön”. Kun tulee tarve tehdä nopeita muistiinpanoja, napauta aloitusnäytön ruutua: OneNoten sivu avautuu ja voit kirjata muistiinpanot. Jos ao. OneNote-muistikirja sijaitsee pilvessä (esim. SkyDrive), voit kirjata/hyödyntää muistiinpanoja myös muilta laitteilta.

Ruutukaappauksen ottaminen

Kun haluat tallentaa näytön kuvan / ottaa ruutukaappauksen, paina lukitusnäppäintä ja Windows-näppäintä samaan aikaan. Kuva tallentuu Valokuvat-sovelluksen Näyttökuvat-albumiin. Sieltä kuvan voi edelleen jakaa eri sovelluksiin ja palveluihin. Esimerkiksi tämän artikkelin kaikki kuvat on otettu ruutukaappauksina.

WLAN-verkkojen ilmoitus

Mikäli WLAN-verkkojen haku on päällä (Asetukset, WLAN, Käytössä), puhelimen yläreunaan tulee aika ajoin ilmoitus WLAN-verkkojen löytymisestä. Jos haluat liittyä verkkoon, napauta ilmoitusta ja valitse verkko. Jos et haluat käyttää WLAN-verkkoa, voit poistaa ilmoituksen vetämällä sen oikealle.

Näytön kääntymisen lukitus

Kun puhelinta kallistaa, näyttö kääntyy automaattisesti. Usein tämä on toivottava ominaisuus, mutta ei aina; välillä on kiva heittää pitkälleen ja lukea uutisia ja viestejä ilman, että näyttö kääntyy itsekseen.

Jos haluat estää näytön kääntymisen, toimi seuraavasti:

  1. Valitse Asetukset, Näytön kääntyminen.
  2. Ota valinta pois päältä painamalla valitsinta.

Tämä ominaisuus vaatii Lumia Black -päivityksen, jonka jakelu on paraikaa meneillään. Päivityksen saatavuuden eri Lumia-malleille voi tarkistaa täältä:

http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

Puhelimen päivitystason voi tarkistaa valitsemalla Asetukset, Lisätietoja. Jos puhelin on päivitetty Lumia Black –tasolle, tilanne näyttää tältä:

Päivitysten saatavuuden voi tarkistaa valitsemalla Asetukset, Puhelimen päivitys, Tarkista päivitysten saatavuus.

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>