Lumia-kimara 4

Lumia-vinkkien sarja jatkuu, tänään asiaa Kohtauspaikasta ja PIN-koodista.

Kohtauspaikan perustaminen

Helpota perheen tai tiimin yhteydenpitoa Kohtauspaikka-toiminnolla. Kohtauspaikassa voit pitää yhteistä kalenteria, lähettää yhteisiä viestejä, jakaa valokuvia ja tehdä muistiinpanoja.

Luo Kohtauspaikka seuraavasti:

 • Avaa Ihmiset-sovellus.
 • Siirry Yhteiset-näkymään pyyhkäisemällä.
 • Napauta alareunan Uusi-painiketta (plus-painike).
 • Valitse Kohtauspaikka.
 • Anna Kohtauspaikalle kuvaava nimi ja paina alareunan Tallenna-painiketta.
 • Kun Kohtauspaikka on perustettu, voit kutsua sinne jäseniä.

Ideana on, että yksi henkilö perustaa Kohtauspaikan ja kutsuu sinne jäseniä. Kun kutsun saaja hyväksyy kutsun, hänelle ilmestyy Kohtauspaikka ja samalla hän näkyy myös muiden Kohtauspaikoissa. Ominaisuuden täysi hyödyntäminen vaatii Windows Phone 8 -puhelimen (esim. kaikki uudemmat Lumiat).

Ainakin kotikäytössä yhteinen kalenteri ja pikaviestit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi; moni arkinen asia on Kohtauspaikalla tullut sovittua nopeasti ja helposti.

PIN-koodin antaminen

Kun puhelimen käynnistää uudelleen, se kysyy luonnollisesti PIN-koodia. Jos sitä ei anna (vaan valitsee peruuta) tai antaa sen väärin, puhelin kuitenkin käynnistyy. Puhelut ja tekstiviestit ovat poissa käytöstä, mutta muuten puhelin toimii normaalisti.

Mikäli sattuu olemaan WLAN-verkon piirissä (esim. kotona), Skypen ja WhatsApp:n kaltaisilla sovelluksilla onnistuu myös puhuminen ja viestittely. Dataliittymää käyttävät viestisovellukset ovatkin varsin suosittuja tällä hetkellä, etenkin nuorison keskuudessa.

Jos kuitenkin haluaa antaa PIN-koodin ja kirjautua matkapuhelinverkkoon, puhelinta ei tarvitse käynnistää uudelleen. Riittää kun napautat aloitusnäytön Puhelin-painiketta (tai valitset sovellusluettelosta Puhelin), jolloin puhelin pyytää syöttämään PIN-koodin.

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,
2 comments on “Lumia-kimara 4
 1. 25.2.2014 klo 9:57 Stina Lindlöf sanoi:

  Kiitos vinkistä 🙂

 2. Timo Läpinen
  25.2.2014 klo 12:02 Timo Läpinen sanoi:

  Ole hyvä, jatkoa seuraa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>