Sinä valitset, mitä teet

Oletko koskaan miettinyt, millainen maailma ja työelämä mahtaa olla vaikkapa sadan vuoden päästä? Onko kaikki työt automatisoitu niin, että kenenkään ei tarvitse tehdä mitään? Robotit hoitavat työt, tietokoneet valvovat tuotantoprosesseja ja ohjaavat tavaroita raaka-aineista tuotantoprosessin läpi valmistuotteiksi ja loppukäyttäjälle asti? Me ihmiset – niin, mitä me tuolloin teemme? Lepäämme laakereillamme, olemme luovia, teemme vain sitä, mitä huvittaa?

Vielä ei olla siinä, että voisimme kaikki vain olla. Tuskin siihen koskaan päädytäänkään eikä kukaan sellaiseen välttämättä haluakaan. Mutta tätä päivää on jo se, että työntekijä valitsee itse paitsi sen, missä tekee, myös mitä tekee. Näin toteaa TrendIT 2013 -raportti. Ei kaikkialla, ei kaikissa yrityksissä, eikä edes Appelsiinissa, mutta uudenlaisia johtamiskäytäntöjä soveltavissa yrityksissä näin toimitaan. Miltä kuulostaisi yritys ilman pomoja?

 


Yritys ilman pomoja vaatii toki paljon sen kulttuurilta ja toimintamallilta, samoin kuin työntekijöiltä. Yrityksen sisällä projektit kilpailevat ihmisten kiinnostuksesta, ajankäytöstä ja energiasta. Työntekijöiden tavoitteet ohjaavat ihmisiä suuntaamaan energiansa tuottavimpiin ja tehokkaimpiin työtehtäviin, ei pelkästään mukavimpiin. Työntekijöiden on osattava johtaa itseään ja ajatella organisaation kokonaisetua.

Nuoret pelifirmat ovat tyypillisimpiä uuden toimintamallin yrityksiä. Mutta tarkemmin ajatellen moni muukin yritys taitaa toimia epävirallisesti samoin, vaikka organisaatio yhä onkin hierarkkinen ja esimiehiä löytyy useassa kerroksessa. Sillä eikös monelle ole tuttua, että kehitys- tai tavoitekeskustelussa asetetut tavoitteet itse asiassa harvoin toteutuvat? Tilanteet muuttuvat, asiakkaan tarpeet vaihtuvat, ja työntekijä toimii tilanteen mukaan. Seuraavassa kehityskeskustelussa voidaan kuitenkin hyvillä mielin todeta, että tavoitteet on saavutettu.

Pistää miettimään, ovatko kehityskeskustelut tosiaan tarpeen. Ovatko esimiehet tarpeen? Mitkä tehtävät ylipäätään ovat tarpeellisia? Mitä todella tarvitaan, että yritys tuottaa tulosta, asiakas saa tarvitsemansa ja työntekijät viihtyvät työssään?


Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Trendit ja innovaatiot, Yleinen Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>