Ruudun takaa

Sotshin_tietotekniikkatiimiPenkkiurheilu ei tyypilliseseti ole minun juttuni. Kun mieheni nousee katsomaan formulakisoja aamuyöllä, käännän kylkeä ja jatkan unia. Olympialaiset tekevät kuitenkin poikkeuksen. Pienestä pitäen ne ovat olleet minulle tärkeä TV-tapahtuma. Talviolympialaisten aikana varaan aika telkkarin katsomiseen ja keskityn jännittämään hiihdon sadasosia, mäkihypyn metrejä ja luistelun tuomaripeliä. Kesäolympialaisten aikaan nautin erityisesti yleisurheilun ja telinevoimistelun vauhdikkaista tilanteista.

Paremmat kuin paikan päällä

Väitän, että ruudun takaa saa paremman kuvan vaihtelevista tilanteista kuin  paikan päällä. Ruudusta pääsee katsomaan tunnelmia lähdössä, näkee suorituksen yksityiskohdat ja tunnelman maalissa. Nyt päättyneet Sotshin olympialaiset olivat iloisia yllätyksiä täynnä. Enni Rukajärven hopeamitali lämmitti mieltä, samoin loistava hiihtomenestys, jääkiekon pronssimitalista puhumattakaan. Tunnelmat välittyivät kotikatsomoon, jossa ilotsimme voittajien kanssa, arvostelimme lumilautailun tuomareita ja jännitimme jääkiekon vaihtelevia tilanteita. Sanalla sanoen elimme mukana olympiatunnelmassa niin kuin miljoonat muutkin TV-katsojat.

Menestyksen eväät

Reijo Jylhän valmennettavat menestyivät hiihdossa erinomaisesti. Menestys on monen tekijän summa: harjoittelu, lepo ja oikea ravinto sopivassa suhteessa ovat menestyksen eväät. Aktiiviliikkujana osaan arvostaa olympiamitalin saavuttamiseen vaadittavaa vuosien työtä. Harva menestyy yksin: mitaliin vaaditaan kokonainen joukko tukihenkilöitä ja sponsoreita, jotka mahdollistavat keskittymisen harjoitteluun ja huolehtivat siitä, että urheilija saa tarvitsemansa tuen. Kotikatsomossa harva tulee ajatelleeksi TV-tuotannon kompleksisuutta: ohjaajan tarvitsemaa tilannetajua ja teknisen tiimin kykyä vastata vaihtelevien tilanteiden asettamiin haasteisiin.

Ruudun takaa: Tuhat tuntia olympialaisia

Appelsiinilaisista Jarno Ahokas, Riikka Dahlqvist, Mika Haaranen, Antti Kujamäki, Miikka Kukkonen, Otto Räsänen, Tomi Skoglund, Toni Tanska ja Juha Ylitalo kuuluivat Ylen olympialaisten tukitiimiin. Heidän ansiostaan tekniikka toimi, ja minäkin pääsin kotisohvallani nauttimaan olympiatunnelmasta täysin siemauksin. Kiitos teille!

Ylen_Sotshi-tiimi_Otto-poikineen

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Trendit ja innovaatiot, Yleinen