Office: Pikatyökalurivin muokkaaminen

Viime viikolla kirjoitin Officen käyttöliittymän toimintaperiaatteista ja elementtien hallinnasta. Tällä viikolla jatkan tarinaa Pikatyökalurivin (Quick Access Toolbar) muokkaamisella. Viikon päästä kerron, miten voit muokata Nauhaa ja lisätä sinne uusia välilehtiä, ryhmiä ja painikkeita.

Pikatyökalurivin käyttö

Pikatyökaluriville voi kerätä usein käytetyt toiminnot, jotta niiden käyttö on nopeaa. Pikatyökalurivihän on aina näkyvissä kun Nauhassa sen sijaan pitää valitse ensin oikea välilehti ja sitten ao. komento. Painikkeita mahtuu Pikatyökaluriville periaatteessa rajattomasti, mutta kannattaa pysyä kohtuudessa; itse en ainakaan hetken päästä muista niiden merkityksiä, jos niitä rupeaa olemaan kymmeniä.

Pikatyökalurivin säännöt ja rajoitukset

Pikatyökalurivillä on seuraavat ominaisuudet:

 • Painikkeita voi lisätä rajattomasti. Kun tila loppuu, Office lisää tuplanuolipainikkeen, jota napsauttamalla voi nähdä loput painikkeet.
 • Painikkeiden järjestyksen voi vapaasti valita Tiedosto, Asetukset, Pikatyökalurivi -ikkunassa.
 • Käytössä on vain yksi rivi; painikkeita ei voi siis laittaa kahdelle tai useammalle riville.
 • Painikkeita ei voi nimetä vapaasti. Painikkeissa näkyy se sama työkaluvihje, joka normaalisti muutenkin näkyy Nauhan painikkeessa.

Oma työkalurivini Wordissa näyttää nyt tältä:

Pikatyökalurivin muokkaaminen Asetukset-ikkunassa

Voit muokata Pikatyökaluriviä seuraavasti:

 1. Valitse Tiedosto, Asetukset, Pikatyökalurivi.
 2. Valitse komennot, jotka haluat nähdä vasemman puoleisessa listassa. Huomaa Kaikki komennot -vaihtoehto, joka listaa kaikki sovelluksen komennot.
 3. Valitse komento ja paina Lisää-painiketta, jolloin painike lisätään Pikatyökaluriville.
 4. Siirrä komento haluttuun kohtaan oikean reunan nuolipainikkeilla.
 5. Paina OK.

Nauhan toimintojen lisääminen Pikatyökaluriville

Huomaa, että voit myös lisätä toimintoja suoraan Nauhasta Pikatyökaluriville. Siten monet painikkeet ja galleriat voi nopeasti lisätä Pikatyökaluriville ilman Asetukset-ikkunaa. Toisaalta kaikki sovelluksen toiminnot eivät ole Nauhassa ja siten jonkin harvinaisemman toiminnon lisääminen voi vaatia Asetukset-ikkunan käyttöä.

Lisää toiminto Nauhasta Pikatyökaluriville seuraavasti:

 1. Valitse välilehti, jonka toiminnon haluat lisätä Pikatyökaluriville.
 2. Napsauta toimintoa hiiren oikealla ja valitse Lisää Pikatyökaluriville.

Kun haluat poistaa painikkeen, toimi kuten edellä, mutta valitse Poista Pikatyökaluriviltä.

Joko olet ottanut Pikatyökalurivin aktiiviseen käyttöön? Muistathan, että voit lisätä siihen myös gallerioita kuten Tyylit tai Fontti.

Pikatyökalurivin muutokset voi myös tallentaa ja ottaa käyttöön vaikka toisessa koneessa. Siitä ja Nauhan muokkaamisesta kirjoitan ensi viikon vinkissä. Tapaamisiin!

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Excel, OldBlog, Outlook, PowerPoint, Viikon Vinkki, Vinkit, Word Merkitty: , , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>