Word: avaa ja muokkaa PDF-tiedostoa

Tärkeää tiedostoa pitäisi muokata, mutta missä on Wordin .docx-tiedosto? PDF kyllä löytyy, mutta alkuperäinen Word-versio puuttuu… Onko tuttu tilanne?

Toki PDF-tiedostosta voi kopioida sisältöä Wordiin, mutta ulkoasu ei välttämättä siirry täysin. Esim. taulukoita ei saa aidosti kopioitua Wordiin.

Mikäli käytössä on uusin Word 2013 -versio, niin ei hätää mitään. Sillä voi avata myös PDF-tiedostoja ja vieläpä niin, että alkuperäinen rakenne säilyy ja on muokattavissa.

PDF-tiedoston avaaminen

Voit avata PDF-tiedoston samoin kuin tavallisen .docx-tiedostonkin:

  1. Avaa Word.
  2. Valitse Tiedosto, Avaa.
  3. Valitse sijainti ja kansio. Paina tarvittaessa Selaa-painiketta.
  4. Valitse PDF-tiedosto ja paina Avaa.
  5. PDF-tiedosto aukeaa Wordiin.

Tiedoston käsitteleminen ja tallentaminen

Tiedostoa voi käsitellä samoin kuin mitä tahansa Word-tiedostoa. Sen voi myös tallentaa kaikkiin Wordin tukemiin tallennusmuotoihin, mukaan lukien .docx ja PDF.

Tiedoston muokattavuus riippuu siitä, millä ohjelmalla se on luotu. Paras muokattavuus saavutetaan sillä, että tiedosto on luotu Wordissa ja tallennettu siitä PDF-muotoon.

Mikäli PDF on luotu jollain muulla ohjelmistolla, sisältö saattaa näkyä Wordissa osittain tai kokonaan kuvina, jolloin sisältöä ei voi paljon muokata.

Vaikka aito ja alkuperäinen Word-tiedosto on paras lähtökohta dokumentaatiolle, nyt on mahdollista työstää myös PDF-tiedostoa. Tämä ominaisuus voi joskus pelastaa päivän.

– Timo

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Word Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>