Word: näin asemoit kuvat helposti

Word 2013 -versiossa kuvien lisääminen otti aimo askeleen eteenpäin. Kuvien asemointihan on perinteisesti ollut hieman haastavaa ja aikaa vievää. Nyt uusi käyttöliittymä ja apuviivat helpottavat kuvien lisäämistä huomattavasti.

Kuvan lisääminen

Lisää kuva Wordin asiakirjaan näin:

  1. Valitse Lisää-välilehti ja napsauta Kuvat-painiketta.
  2. Valitse kuvatiedosto ja napsauta Lisää-painiketta.

Word lisää kuvan kohtaan, jossa kursori sillä hetkellä sijaitsee. Oletuksena teksti ei siis kierrä kuvaa vaan kuva sijaitsee samassa tasossa tekstin kanssa:

Kuvan tiukka ilme muuten kuuluu perheemme nuorimmaiselle, Myylle. Erittäin herttainen neiti ja kovin perso kaikille herkuille. J

Kuvan voi siirtää hiirellä raahaamalla mihin tahansa kohtaan tekstiä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että samalle riville tekstin kanssa sijoitettuna kuva kasvattaa huomattavasti rivikorkeutta. Näin ollen oletusasetuksilla kuva onkin yleensä parasta sijoittaa omalle rivilleen.

Kuvan sijoittaminen ja tekstin kiertäminen

Voit sijoittaa kuvan vapaasti mihin tahansa kohtaan seuraavasti:

  1. Valitse kuva aktiiviseksi ja napsauta sen viereen ilmestyvää Asetteluasetukset-painiketta (uutta Word 2013 -versiossa). Huomaa, miten ”Tekstin tasossa” on oletuksena valittuna:
  2. Kun haluat sijoittaa kuvan vapaasti ja ottaa käyttöön tekstin rivityksen, valitse jokin muu asetteluasetus samasta ikkunasta.
  3. Tässä olen valinnut ”Neliö”-asetuksen, jolloin teksti kiertää kuvaa neliön muotoisesti:

Apuviivojen käyttö kuvan asemoinnissa

Word 2013 -versiossa mukaan on tullut uusi apulainen: vihreät apuviivat. Kun siirrät kuvaa ja se on vasemman, oikean, ylä- tai alamarginaalin kohdalla, Word näyttää vihreän apuviivan. Päästä silloin irti ja homma on valmis.

Lisäksi Word näyttää viivan kun kuva on asiakirjan keskikohdassa. Tässä olen sijoittamassa kuvaa vasempaan yläkulmaan, joka onnistuu helposti apuviivojen avulla:

Tiesitkö, että PowerPointissa ja Visiossa on saman tyyppiset apuviivat, jotka auttavat nopeasti asemoimaan elementit juuri oikeisiin kohtiin?

Ne antavat myös vinkkiä siitä, milloin elementtien keskinäinen väli on sama kuin viereisissä kohteissa. Palaan näihin tarkemmin tuonnempana.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone -puhelin? Jos on, niin olethan ladannut Appelsiini Media -sovelluksen, jolla voit kätevästi lukea viikon vinkit ja Appelsiinin blogiartikkelit? Samalla puhelimeesi muodostuu kätevä vinkkipankki, josta voit jakaa hyviä ohjeita myös kaverille.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Word Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>