Heittäytymisen jalo taito

Viime viikko oli monelle appelsiinilaiselle erittäin merkittävä. Lanseerasimme Elisa Pilven, uudenlaisen tavan ostaa sovelluksia pilvestä ja etämittaussovelluksen helpottamaan terveydenhuollon ammattilaisten arkea. Viritimme myös Appelsiinin innovaatiokonetta kuntoon päivittämällä ideatyökalumme uudelle Sharepoint -alustalle. Mutta mistä ideoita työkaluun? Työ tekijäänsä opettaa, ja toki ideoita syntyy päivittäisen työnteon lomassa asiakkaiden ongelmia ratkoessa. Työ vaatii kuitenkin vastapainoa, kykyä irrottautua tekemisen nopesta syklistä ja katsoa asioita uudesta kulmasta. Appelsiinin kulttuuri rohkaisee kokeilemaan asioita ennakkoluulottomasti, ja moninaisten kerhojen joukosta löytyy jokaiselle jotakin – riippumatta siitä oletko innostunut avaruusaluksista, hyvästä ruuasta tai liikunnasta. Ja väitänkin, että harrastukset tuovat tarvittavaa vastapainoa työlle, ja auttavat näin meitä pysymään innovatiivisina.

Oppia ikä kaikki

Liikuntakerhon alajaosto ”Appelsiinin Anonyymit Triathlonistit” on harjoitellut koko kevään. Aloitimme kohentamalla uintitekniikkaa Kallion Urheilutalolla tiistaiaamuisin valmentaja Marja Päivisen johdolla. Uimataito kehittyi kohisten. Kevään aikana ohjelmaan tulivat pyöräily ja juoksu. Loppukeväästä päätimme haastaa itsemme osallistumalla Vantaan Triathloniin. Mukaan ilmoittautui yhteensä 12 reipasta Appelsiinia, joista seitsemän rohkeni paikalle lauantaiaamuna. Ennen lähtöä hymy oli vielä herkässä, kuten kuvasta näkyy.

2014-06-07 09.08.24

 Itsensä voittamisen jalo taito

Triathlon on kasvattanut suosiotaan viime vuosina huimasti. Ja vaikka kaikki kolme lajia ovat sinänsä yksinkertaisia ja helppoja, niiden suorittaminen peräkkäin vaatii hiukan enemmän kuin sen, että osaa uida, pyöräillä ja juosta. Triathlon vaatii rohkeutta ja sitkeyttä – uinnin jälkeen pyöräilyn alkumetreillä tuntuu siltä, että happi loppuu ja kun siirrytään juoksuun on löydettävä ”juoksujalat” pyöräilyn jälkeen.

Samanlaista jaksamista vaaditaan tämän päivän työelämässä. On jaksettava jatkuvasti tarkkailla omaa jaksamista ja vauhtia: Hyvin mennyt suunnitteluvaihe (uinti) ei vie projektia maaliin. Myös toteutusvaihe (pyöräily) vie energiaa, ja viimeisetkin yksityiskohdat pitää tarkastaa (juoksu) jotta asiat ja projektit saadaan vietyä loppuun asti. Sanalla sanottuna pitää uskaltaa heittäytyä. Siinä me appelsiinilaiset olemme hyviä: Olemmehan töissä asenteen verran paremmassa IT-talossa.

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Yleinen Merkitty: , , , , , , ,