Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?

Mitä, jos puhelin jumittaa / ei käynnisty, häviää tai varastetaan? Missä tiedot ovat tallessa ja miten helposti ne on palautettavissa? Miten kauan katastrofista kuluu siihen hetkeen kun puhelin on taas käytettävissä, samoilla asetuksilla, sovelluksilla ja tiedoilla?

Tai jos vaihdat puhelinta, niin miten helposti siirrät tiedot nykyisestä uuteen puhelimeen?

Itse sanoisin, että tunnissa kaikki on ennallaan ja käyttö voi jatkua siitä, mihin jäi. Jos oma vastauksesi on paljon enemmän tai edessä jopa tietojen menetys, niin jatka lukemista.

Kerron seuraavassa, miten voit varmuuskopioida Lumia-älypuhelimen automaattisesti ja siten selvitä yllättävästä tilanteesta vähäisin vaurioin, jopa säikähdyksellä.

Lumia Cyan ja parempi varmuuskopiointi

Huomaa, että nämä ohjeet koskevat Windows Phone 8.1 –versiota, joka on paraikaa jakelussa ja saapuu näinä viikkoina kaikille Windows Phone 8 –käyttäjille. Päivitys kulkee Lumia Cyan –nimellä ja ja voit lukea siitä tarkemmin aiemmin julkaisemastani artikkelista ja Microsoftin Ääni-blogista. Päivityksen asennusohjeet löytyvät tästä Ääni-blogin artikkelista.

Lumia Cyan (ja siten myös WP 8.1 –versio) on esiasennettuna Lumia 630-, Lumia 635- ja Lumia 930 –malleissa. Lumia Cyan –päivitys on jo jakelussa Lumia-malleille 625, 925, 1320 ja 1520, ja muillekin siis pian tulossa.

Jakelun tilanteen voit tarkistaa täältä: http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

Puhelin ilmoittaa saatavilla olevasta päivityksestä automaattisesti, mutta voit tarkistaa sen myös itse valitsemalla Asetukset, Puhelimen päivitys, Tarkista päivitysten saatavuus:

Voit tarkistaa puhelimen ohjelmistoversion valitsemalla Asetukset, Lisätietoja. Mikäli Ohjelmistoversion kohdalla lukee Lumia Cyan, puhelimessasi on viimeisin päivitys.

Mitä voin varmuuskopioida pilveen (OneDrive)?

Käytännössä saat talteen koko puhelimen sisällön. Pilveen voit varmuuskopioida:

 • Nimet, puhelinnumerot ja muut kontaktiin tallennetut tiedot (tallentuvat siihen tiliin, joka tallennushetkellä valitaan)
 • Tekstiviestit
 • Käyttäjätilit
 • Puheluhistorian
 • Kuvat ja videot
 • Tiedot asennetuista sovelluksista ja niiden ostotiedoista
 • Sovellusten sisäiset tiedot (esim. pelin pisteet), jos sovellus tukee ao. ominaisuutta
 • Internet Explorer –suosikit
 • Puhelimen sanastoon lisätyt sanat
 • Aloitusnäyttöön kiinnitetyt ruudut, niiden sijainnit ja koot + teemavärin
  (tämä on hieno lisäys, sillä nyt aloitusnäytön asettelu saadaan talteen ja voidaan palauttaa (uudelleen)asennuksessa täsmälleen saman näköiseksi kuin aiemmin)

Varmuuskopioinnin käyttöönotto

Ota varmuuskopiointi käyttöön valitsemalla Asetukset, Varmuuskopiointi.

Sovellukset + asetukset

 • Asetusten varmuuskopiointi sisältää selaimen suosikit, aloitusnäytön asettelun, salasanat ja muutamia muita asetuksia.
 • Sovellusten varmuuskopiointi sisältää asennetut sovellukset ja niiden ostotiedot. Lisäksi ominaisuutta tukevien sovellusten pisteet, muistiinpanot yms. varmuuskopioidaan.
 • Puhelimen nimen alla on tieto viimeisimmästä varmuuskopioinnista.
 • Puhelin käyttää oletuksena varmuuskopiointiin WLAN-yhteyttä ja lykkää varmuuskopiointia kunnes WLAN on käytettävissä.
 • Varmuuskopioinnin voi ajaa myös manuaalisesti napauttamalla Varmuuskopioi nyt –painiketta. Tuolloin käyttäjältä varmistetaan, että varmuuskopiointi voidaan tehdä matkapuhelimen datayhteyden yli. Jos tämä on ok, varmuuskopiointi käynnistyy Jatka-painiketta painamalla.
 • Hallitse varmuuskopioita –painikkeella voit poistaa pilvessä sijaitsevan varmuuskopion, jos olet varma, ettet tarvitse sitä enää.

Tekstiviestit

 • Tekstiviestien varmuuskopiointi tallentaa viestit edelliseltä kuukaudelta, edelliseltä vuodelta tai koko käytön ajalta.

Valokuvat + videot

 • Lataa valokuvat tallentaa kuvat puhelimen lisäksi myös pilveen (hyvä laatu tai paras laatu).
 • Lataa videot tallentaa videot puhelimen lisäksi myös pilveen (käyttää parasta laatua ja vaatii WLAN-yhteyden).

Varmuuskopion koko vaihtelee sen mukaan kuinka paljon puhelimeen on tallentanut sovelluksia ja muuta sisältöä. Omassa puhelimessani varmuuskopion koko on 7,58 Mt.

Varmuuskopion palauttaminen puhelimeen

Kun asennat uutta puhelinta tai palautat nykyisen tehdasasetuksille, asennus kysyy, käytetäänkö varmuuskopiota vai asennetaanko ”puhtaalta pöydältä”:

Jos haluat hyödyntää varmuuskopion tiedot, valitse käytettävä varmuuskopio ja paina Seuraava. Huomaa varmuuskopion päivämäärä, jotta tulet valinneeksi oikean varmuuskopion mahdollisesti usean vaihtoehdon joukosta.

Kuvassa olen valinnut Lumia 1020 –mallin, koska se on ollut aktiivikäytössä ja siten paras lähtökohta uudelle puhelimelle.

Lopuksi

Nyt kun tiedot ovat hyvässä tallessa, voit rauhallisin mielin jatkaa puhelimen käyttöä. Jos jotain sattuu, niin tiedot ja asetukset ovat ainakin tallessa ja nopeasti palautettavissa samaan / toiseen puhelimeen.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , , , ,
40 comments on “Lumia: joko varmuuskopioit pilveen?
 1. 12.9.2014 klo 19:20 Raiomo Helander sanoi:

  Varmuuskoipion Palauttaminen puhelimeen on hieman epäselvästi kerrottu.
  Siis stä ei voi tehdä muutoin kuin palauttamalla tehsasasetukset kautta??
  Voitko selventää niin että tyhmenpikin ymmärtää.
  Kiitos Raikku !!

  ps. Miten saan palautettua ostamani levvyt (soittolistat) puhhelimen huollon jälkjälkeen ??

 2. 10.10.2014 klo 23:37 heikki lehmusto sanoi:

  HEI, kiitos, mutta en löytänyt yksinkertaisinta ja yleensä tärkeintä asiaa, puhelinnumeroiden tallennusta varmuuskopioksi, kysyy aina kaikkea muuta, mutta nuo numerotiedothan ovat pirullisin katoava luonnonvara

  Terkut Heikki Lehmusto

  • Timo Läpinen
   13.10.2014 klo 17:20 Timo Läpinen sanoi:

   Hei,
   Windows-puhelimissa kontaktit tallennetaan johonkin tiliin; siksi sitä ei käsitelty varmuuskopioinnin yhteydessä.

   Tyypillisesti käyttäjällä on Microsoft-/Hotmail-tili, jolloin puhelimeen lisättävät kontaktit tallentuvat oletuksena siihen. Microsoft-/Hotmail-tiliin tallennetut kontaktit varmuuskopioituvat automaattisesti OneDrive-pilvitallennustilaan. Kun otat uuden/varapuhelimen käyttöön ja lisäät siihen Microsoft-tilin, ao. tiliin tallennetut kontaktit ”putoavat” automaattisesti pilvestä puhelimeen.

   Puhelimeen voi lisätä myös muita tilejä kuten Exchange ja Gmail. Kontaktit voi halutessaan tallentaa vain Microsoft/Hotmail-tiliin, tai useampaan tiliin. Uutta kontaktia luodessa voi valita vapaasti, mihin tiliin se tallennetaan. Selkeyden vuoksi voi noudattaa yhden tilin kontaktipolitiikkaa eli tallentaa kaikki uudet kontaktit esim. Hotmail-tiliin. Huomaa, että uutta kontaktia tallennettaessa Windows Phone käyttää oletuksena sitä tiliä, jota viimeksi käytit.

   Jos käytät useita tilejä kontaktien hallintaan, tiedot säilytetään ao. tilissä/palvelussa ja tiedot synkronoidaan sieltä puhelimeen heti tilin lisäämisen jälkeen.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, siinä ei ole valmiina yhtään tiliä; käyttäjän tulee lisätä kaikki käytettävät tilit. Puhelimeen voi kuitenkin tallentaa kontakteja vaikka yhtään tiliä ei ole lisätty. ”Tilittömät” kontaktit siirretään Microsoft/Hotmail-tilille heti kun ao. tili on lisätty puhelimeen.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, asennus ehdottaa Microsoft-tilin lisäämistä; suosittelen lisäämään sen heti asennusvaiheessa, vaikka sen voi lisätä myöhemminkin. Microsoft-tilin avulla voi paitsi tallentaa kontaktit, myös asentaa sovelluksia Windows Kaupasta ja esim. tallentaa tiedostoja OneDrive-pilveen (ilmaista tilaa nyt 15 Gt per käyttäjä).

   • 13.10.2014 klo 18:19 heikki lehmusto sanoi:

    Kiitos selkeästä vastauksesta. Siis kun klikkaan numerot talteen puhelimeen, tallentuvat ne samalla sinne live/ondriveen.
    Sieltähän niitä löytyi kuviakin. Kiitos kun autatte nakkisormia.
    t. Heikki

    • Timo Läpinen
     14.10.2014 klo 12:54 Timo Läpinen sanoi:

     Hei,
     Kiitos positiivisesta palautteesta; mukava kuulla, että olemme onnistuneet.

     Kyllä, kun tallennat yhteystiedot johonkin tiliin (esim. Microsoft/Hotmail), ne tallentuvat puhelimen lisäksi myös pilveen (OneDrive). Sieltä ne latautuvat automaattisesti uuteen puhelimeen kun lisäät siihen ao. tilin.

     • 17.10.2014 klo 11:18 Timo Rantala sanoi:

      Hei,

      selkeitä ohjeita tosiaankin. Hienoa!

      Lisäisin vielä tuohon, että ne Microsoft/Hotmail-tilin yhteystiedot ovat puhelimen lisäksi käytettävissä myös tabletissa ja PC:ssä , jos kirjautuu niihinkin Microsoft-tilillä. Ainakin tabletin kanssa tämä on kätevää.

      Jos ottaa puhelimen varmuuskopioinnin käyttöön lokakuun aikana, saa OneDriveen ylimääräiset 15 Gt tallennustilaa, jolloin se on 30 Gt.

 3. 17.10.2014 klo 23:07 Silja Kahra sanoi:

  Hei

  Kiitos erittäin selkeästä ohjeesta, sen avulla sain puhelimeni varmuuskopion palautettua. Puhelin meni huoltoon eivätkä operaattorin edustajat osanneet neuvoa, miten saan tiedot talteen. Sain huollon ajaksi lainapuhelimen, johon hetki sitten palautin kaikki tietoni tekstiviestejä myöten. Toivottavasti temppu onnistuu myös, kun saan oman puhelimeni huollosta.

  Mahtavaa, kiitos!
  Silja

  • Timo Läpinen
   18.10.2014 klo 14:28 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos Silja positiivisesta palautteesta; kiva kuulla, että olemme onnistuneet.

   Kun saat puhelimesi huollosta, palautuksen pitäisi onnistua myös siihen samoin kuin lainapuhelimeen. Itse asentelen paljon testipuhelimia ja siinä varmuuskopiointi + palautus on aivan loistava ominaisuus. Puhelimen käyttöönotto on nopeaa ja ainoa varsinainen vaiva on kirjautua sovelluksiin/palveluihin, joita on kertynyt matkan varrella yllättävän paljon.

 4. Timo Läpinen
  18.10.2014 klo 14:12 Timo Läpinen sanoi:

  Kiitos Timo positiivisesta palautteesta ja täydentävistä tiedoista.

 5. 19.10.2014 klo 0:42 sanna sanoi:

  Hei,

  lumia 925 hävisi yksi erittäin tärkeä viestiketju. Miten voin sen palauttaa puhelimeeni? Olen onnettoman avuton kaikkien laittaiden käytössä, siksi tehdasasetusten palauttaminen kuulostaa hurjalta; mitä jos jokin menee pieleen ja kaikki katoaa??

  • Timo Läpinen
   19.10.2014 klo 14:27 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Sanna,
   Jos varmuuskopiointi on ollut asianmukaisesti päällä, OneDrive-pilvitallennustilassa pitäisi olla varmuuskopio, joka sisältää myös mainitun viestiketjun. Siten puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille ja asentaminen varmuuskopiota käyttäen pitäisi toimia ok.

   Jos haluat pelata varman päälle, suosittelen varmuuskopion palautusta johonkin testipuhelimeen, jos mahdollista. Siten voisit nähdä, palautuuko varmuuskopio puhelimeen ja onko siinä kaikki tarvittava.

   Valitettavasti varmuuskopiota ei pääse asentamatta tutkimaan ja näkemään, onko siinä esim. tietty viestiketju. Niin ikään varmuuskopiota ei voi osittain palauttaa puhelimeen.

 6. 27.10.2014 klo 19:17 Timppa sanoi:

  Hei,täältä löytyi hyviä vinkkejä Lumia 625 varmuuskopiointiin. Mutta meillä on se ongelma, että loimme puhelimeen aikoinaan Microsoft-tilin, jonka salasanan olemme nyt kadottaneet. Uusimman päivityksen yhteydessä esim. navigointiohjelma edellyttää toimenpiteitä ennenkuin sen saa käyttöön. Mutta kun ei sitä salasanaa nyt löydy mistään.. Uuden Microsoft-tilin voi kaiketi luoda vain palauttamalla puhelimeen ensin tehdasasetukset. Käsitin, että pilveen luodut varmuuskopiot voi palauttaa luomishetken Microsoft-tilitiedoilla. Onko jotain muuta keinoa ottaa varmuuskopiota? Eli mihin ei tarvittaisi nykyistä Microsoft-tiliä.

  • Timo Läpinen
   29.10.2014 klo 14:30 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Timppa,
   Kiva kuulla, että vinkit ovat olleet hyödyllisiä. Voit resetoida Microsoft-tilin salasanan täällä:
   https://account.live.com/resetpassword.aspx

   Jos Microsoft-tilin tunnus (sähköpostiosoite) on hukassa, sen voi mahdollisesti löytää vanhoista sähköposteista. Tilin luomisen yhteydessä käyttäjä saa Microsoftilta sähköpostin, jossa on tilin tiedot.

   Microsoft-tilissä on tärkeää huomata, että Lumian monet tiedot tallentuvat nimenomaan siihen Microsoft-tiliin, joka puhelimeen on lisätty. Tällaisia tietoja ovat mm: asennetut/ostetut sovellukset, yhteystiedot/kontaktit ja puhelimen varmuuskopio.

   Uuden Microsoft-tilin voi luoda ja lisätä puhelimeen, mutta silloin siinä ei ole aiemman Microsoft-tilin tietoja.

 7. 24.11.2014 klo 23:23 Olli sanoi:

  Onko joku saanut Lumia Software Recovery Toolin toimimaan?
  -Asennus meni loppuun ja ikonikin ilmestyi.
  Sitten sanoo että ’There was a problem’, asenna uudestaan, mikä ei auta sen enempää

  • Timo Läpinen
   25.11.2014 klo 15:45 Timo Läpinen sanoi:

   Moro Olli,
   Olen tuota työkalua käyttänyt (tosin aiemmalla Nokia Software Recovery Tool -nimellä, mutta softa lienee sama) ja on toiminut ok. Samoin olen blogiimme saanut kommentteja tyytyväisiltä käyttäjiltä, jotka ovat sen avulla saaneet puhelimensa kuntoon.

 8. 7.12.2014 klo 23:14 hanna sanoi:

  Vaihdoin juuri Lumiasta toiseen. Yhteystiedot ja viestit kaikki kadonneet. Valokuvat on tallella, mutta niihin on vaikea soitella. OneDrive antaa tasan yhtä vaihtoehtoa tallennettuihin tietoihin ja ne ovat valokuvat. Ennen vaihtoa tarkastin, että varmasti on mm. tekstiviestien varmuuskopiointi päällä. Mitähän nyt?

  • Timo Läpinen
   9.12.2014 klo 14:06 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Hanna,
   Jos varmuuskopiointi oli päällä ja asensit uuden Lumian käyttämällä pilvestä (OneDrive) löytyvää varmuuskopiota, kaikki pitäisi olla tallessa. Olen tehnyt operaation lukuisia kertoja ja on aina toiminut moitteettomasti. Lisäsithän puhelimen asennusvaiheessa Microsoft-tilin kun sitä pyydettiin? Ja valitsithan tuoreimman varmuuskopion palautettavaksi, jos niitä oli useampia?

   Huomaathan, että yhteystiedot tallennetaan johonkin tiliin, joka pitää asennuksen jälkeen lisätä puhelimeen; muuten kontaktit eivät näy. Tässä artikkeli yhteystietojen varmuuskopioinnista:
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

   Olen huomannut, että tekstiviestiketjujen palauttaminen saattaa kestää hetken aikaa. Joskus olen epäillyt palautuksen toimivuutta, mutta ovat kuitenkin sieltä ilmestyneet.

 9. 8.12.2014 klo 17:45 Juhani Heikkilä sanoi:

  Puhelimeni Lumia 820 kävi huollossa muutama viikko sitten, huollossa hävisi kaikki muu paitsi osoitteet. Ennen huoltoa varmuuskopioin mielestäni kaikki, OneDrivestä löytyy vain yksi muistilappu. En tarkistanut OneDriveä ennen huoltoa, mikä meni pieleen. Olen odottanut ihmettä pilvestä, mutta lienee turha toivo.

  • Timo Läpinen
   12.12.2014 klo 11:33 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Juhani,
   Jos varmuuskopiointi oli päällä ja asensit uuden Lumian käyttämällä pilvestä (OneDrive) löytyvää varmuuskopiota, kaikki pitäisi olla tallessa. Lisäsithän puhelimen asennusvaiheessa Microsoft-tilin kun sitä pyydettiin? Ja valitsithan tuoreimman varmuuskopion palautettavaksi, jos niitä oli useampia?

   Huomaathan, että yhteystiedot tallennetaan johonkin tiliin (esim. Microsoft/Hotmail, Exchange) ja kuvat / videot ovat erikseen OneDrivessa. Asennusvaiheessa palautettavassa pilven varmuuskopiossa on sitten kaikki muu kuten mm. tiedot sovelluksista, tekstiviestit, puheluhistoria, näytön ruudut ja niiden asettelu sekä selaimen suosikit.

   • 12.12.2014 klo 19:52 Juhani Heikkilä sanoi:

    Microsoft-tili oli luotu, päivityksiäkin oli ehtinyt tulla, valittavana ei ollut yhtään varmuuskopiota. Ennen huoltoon vientiä laitoin ”varmuuskopioi nyt” kaikille osioille. Vaimon puhelimessa on ollut automaattikopiointi päällä, OneDriven tilanhallinta näyttää vain 18 Mt käytössä ja kuvia on paljon. Wlan on on päällä ja avain tallennettu puhelimeen.
    En myöskään keksi miten OneDriven sisällön voi katsoa tietokoneelta, siirrot ja synkronoinnit kyllä ohjelmassa ovat.

 10. 8.2.2015 klo 15:55 Lasse Lammi sanoi:

  Mulla on uusi puhelin ollut käytössä jonkin aikaa. yhteystiedot ja valokuvat vanhasta tallessa ok. SAin vanhan kuntoon. Haluaisin tekstiviestit vanhasta puhelimesta uuteen. Jos palautan tehdasastetukset uuteen puhelimeen, katoavatko uudet tekstiviesti vai osaako ohjelma synkronoida vanhat viestit uusien jatkoksi.

  • Timo Läpinen
   9.2.2015 klo 12:36 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Lasse,
   Ilmeisesti molemmat puhelimet ovat Lumia-malleja (Windows Phone 8)? Jos käytät kummassakin puhelimessa samaa Microsoft-tiliä ja vanhassa puhelimessa on ollut tekstiviestien varmuuskopiointi päällä, tekstiviestit pitäisi näkyä myös uudessa puhelimessa (synkronointi saattaa kestää hetken aikaa). Tekstiviestit siis varmuuskopioituvat OneDrive-pilveen, josta ne synkronoituvat uuteen puhelimeen kun siihen lisätään (sama) Microsoft-tili. Eli sen lisäksi, että varmuuskopion tiedot ovat OneDrive-pilvessä, ne on myös sidottu käytettyyn Microsoft-tiliin.

   Jos (kaikki) tekstiviestit eivät näy uudessa puhelimessa, se voi johtua seuraavasta:
   – Vanhassa puhelimessa ei ollut tekstiviestien varmuuskopiointi päällä. (Asetukset, Varmuuskopiointi, Tekstiviestit)
   – Vanhassa puhelimessa oli tekstiviestien varmuuskopiointi päällä, mutta varmuuskopioinnin ajanjakso oli jokin muu kuin ”Miltä tahansa päivältä”.
   – Vanhassa puhelimessa on käytössä eri Microsoft-tili kuin uudessa puhelimessa.

   Jos palautat tehdasasetukset uuteen puhelimeen ja asennat sen uudelleen, siihen putoaa pilvestä kaikki tekstiviestit, jotka käytettyyn Microsoft-tiliin on tallennettu nykyisessä / aiemmissa puhelimissa. Eli vanhojen tekstiviestien osalta ratkaisevaa on, onko vanhassa puhelimessa ollut tekstiviestien varmuuskopiointi päällä ja millä ajanjakso-asetuksella.

   Mikäli vanhaa puhelinta ei ole tyhjennetty vaan sen sisältö on ennallaan, tekstiviestit voi saada uuteen puhelimeen seuraavasti:
   – Laita vanhan puhelimen tekstiviestien varmuuskopiointi päälle ja aseta ajanjaksoksi ””Miltä tahansa päivältä”.
   – Aja varmuuskopiointi manuaalisesti valitsemalla Asetukset, Varmuuskopiointi, Sovellukset + asetukset, Varmuuskopioi nyt.

   Tämän jälkeen kaikki tekstiviestit pitäisi olla pilvessä, josta ne synkronoituvat pienellä viiveellä uuteen puhelimeen.

   • 23.3.2015 klo 10:40 Sofia sanoi:

    Siis miten saada tekstiviesti OneDriveen? Varmuuskopiointi päällä mutta mistä pitäisi löytyä ne viestit? Haluaisin selata viestejä läppäriltä.

    • Timo Läpinen
     23.3.2015 klo 13:35 Timo Läpinen sanoi:

     Hei Sofia,
     Jos tekstiviestien varmuuskopiointi on päällä, ne varmuuskopioituvat OneDrive-pilveen. Valitettavasti niitä ei pääse näkemään muuten kuin palauttamalla puhelin tehdasasetuksille ja asentamalla puhelin uudelleen käyttäen pilven varmuuskopiota. Toisin sanoen tekstiviestejä ei voi selata tietokoneella OneDrivesta. Tekstiviestit on nähtävissä vain puhelimella.

 11. 12.6.2015 klo 14:23 Johanna sanoi:

  Moro!

  Miten tuolta Onedrivesta saa siirrettyä kuvat tietokoneelle? Siitä siirtäisin sitten puhelimeen takaisin. Oli puhelin huollossa ja nyt kun sain takasin, niin kerkesin ”asennella kaiken uudestaan” joten tartteisin enää vain kuvat onedrivelta siirrettyä puhelimeen..

  kiitos vastauksesta etukäteen.

  • Timo Läpinen
   15.6.2015 klo 15:00 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Johanna,
   Kuvia ei välttämättä tarvitse kopioida OneDrivesta puhelimeen, koska OneDrive näkyy albumina Valokuvat-sovelluksessa. Jos kuitenkin haluat kopioida ne puhelimeen, toimi seuraavasti:
   – Avaa OneDrive-tallennustila selaimella (onedrive.live.com/).
   – Valitse vasemman reunan navigaatiosta Files ja valitse tietokoneelle ladattava kansio (tai useampia).
   – Napauta yläreunan Download-painiketta. Ikkuna avautuu alareunaan. Valitse Save-painikkeen nuolesta Save As ja valitse kansio, johon haluat ladata kuvat. Kuvat kopioituvat tietokoneelle pakattuna Zip-tiedostona.
   – Pura (Unzip) pakattu Zip-tiedosto johonkin kansioon.
   – Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla. Puhelimen pitäisi näkyä Resurssienhallinta-sovelluksessa This PC -kohdan alla.
   – Kopioi OneDrivesta ladatut ja puretut kuvat puhelimen alta löytyvään Pictures-kansioon tai johonkin sen alikansioista (Saved Pictures, Camera Roll jne.).
   – Kun kopiointi on valmis, voit irrottaa USB-kaapelin.
   Kuvien pitäisi nyt näkyä puhelimen Valokuvat-sovelluksessa.

 12. 15.2.2016 klo 10:55 Lasse sanoi:

  Hei,
  Lumia 925 hajosi ja on nyt korjattu mutta en saa vanhoja puhelinnumeroja takaisin. Kun laitan puhelimen käyntiin ekaa kertaa voin valita kaksi varmuuskopiota mutta kummassakaan ei ole niitä vanhoja numeroita , vain noin 10 numeroa sadoista palautuvat puhelimeen. Mistä ihmeestä löydän ne kontaktit ?

  • Timo Läpinen
   15.2.2016 klo 11:09 Timo Läpinen sanoi:

   Hei,
   Windows-puhelimissa kontaktit tallennetaan johonkin tiliin. Siksi puhelimen uudelleenasennuksen yhteydessä on tärkeää lisätä tili, johon on aiemmin tallentanut kontaktit.

   Tyypillisesti käyttäjällä on Microsoft-/Hotmail-tili, jolloin puhelimeen lisättävät kontaktit tallentuvat oletuksena siihen. Microsoft-/Hotmail-tiliin tallennetut kontaktit varmuuskopioituvat automaattisesti OneDrive-pilvitallennustilaan. Kun otat uuden/varapuhelimen käyttöön (tai alustat ja uudelleenasennat nykyisen puhelimen) ja lisäät siihen Microsoft-tilin, ao. tiliin tallennetut kontaktit ”putoavat” automaattisesti pilvestä puhelimeen.

   Puhelimeen voi lisätä myös muita tilejä kuten Exchange tai Gmail. Kontaktit voi halutessaan tallentaa vain Microsoft/Hotmail-tiliin, tai useampaan tiliin. Uutta kontaktia luodessa voi valita vapaasti, mihin tiliin se tallennetaan. Selkeyden vuoksi voi noudattaa yhden tilin kontaktipolitiikkaa ja tallentaa kaikki uudet kontaktit esim. Microsoft-/Hotmail-tiliin. Huomaa, että uutta kontaktia tallennettaessa Windows Phone käyttää oletuksena sitä tiliä, jota viimeksi käytit.

   Jos käytät useita tilejä kontaktien hallintaan, tiedot säilytetään ao. tilissä/palvelussa ja tiedot synkronoidaan sieltä puhelimeen heti tilin lisäämisen jälkeen.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, siinä ei ole valmiina yhtään tiliä; käyttäjän tulee lisätä kaikki käytettävät tilit. Puhelimeen voi kuitenkin tallentaa kontakteja vaikka yhtään tiliä ei ole lisätty. ”Tilittömät” kontaktit siirretään Microsoft-/Hotmail-tilille heti kun ao. tili on lisätty puhelimeen.

   Kun otat uuden puhelimen käyttöön, asennus ehdottaa Microsoft-tilin lisäämistä; suosittelen lisäämään sen heti asennusvaiheessa, vaikka sen voi lisätä myöhemminkin. Microsoft-tilin avulla voi paitsi tallentaa kontaktit, myös asentaa sovelluksia Windows Kaupasta ja esim. tallentaa tiedostoja OneDrive-pilveen (ilmaista tilaa 15 Gt per käyttäjä).

 13. 25.4.2016 klo 23:41 Sanna Hannula sanoi:

  Hei,
  Minulla oli Lumia 620 ja otin käyttöön Lumia 1020:n…..kysyin neuvoa mm Elisan liikkeistä, miten siirtäisin puhelinnumerot ja tekstiviestit vanhasta uuteen. Kuvat oli onedrivessa joten niistä ei tarvinnut huolehtia. Puhelimessa on tekstarien varmuuskopiointi käytössä ja tein varmuuskopioinnin vielä manuaalisestikin. Mutta ainakaan mistään pilvestä en tekstareita löydä? Saati sitten että ne olisi uudessa puhelimessa. Minut pistettiin hankkimaan Elisan pilvilinna tähän yhteyteen. Eli onko nyt jokin konsti saada nuo tekstarit siirtymään? Tässä uudessa en myöskään saa Elisa Viihdettä Kaupasta (että saisin tallennettua ohjelmia), että siihenkin kaivataan samalla apua.

  • Timo Läpinen
   26.4.2016 klo 11:12 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Sanna,
   Jos varmuuskopiointi on päällä, tekstarit ja kontaktit (puhelinnumerot) tallentuvat OneDrive-pilvitallennustilaan. Varmuuskopioidut tiedot on sidottu siihen Microsoft-tiliin, jota käytit vanhassa puhelimessa (Lumia 620). Kun lisäät uuteen puhelimeen (Lumia 1020) saman Microsoft-tilin, tekstiviestit ja kontaktit pitäisi ilmestyä siihen automaattisesti. Huomaa, että tietojen synkronoinnissa (pilvestä puhelimeen) saattaa mennä tovi. Vaikka tekstarit ja monet muut tiedot ovat OneDrivessa varmuuskopioituna, niitä ei pääse siellä näkemään/tarkastelemaan. Ainoa tapa nähdä ne on palauttaa puhelin oletusasetuksille ja asentaa se uudelleen pilven varmuuskopiota käyttäen. Tai jos kyseessä on uusi puhelin, asennuksessa tulee käyttää pilven varmuuskopiota.

   Elisa Viihde -sovelluksesta: voitko vielä tarkentaa tilannetta? Löytyykö sovellus puhelimen Kaupasta? Saatko asennettua sen ja käynnistyykö se normaalisti? Onnistuuko sovellukseen kirjautuminen?

   • 26.4.2016 klo 18:52 Sanna Hannula sanoi:

    moi,

    soitin pvällä taas omaguruun, hän löysi tiedon, että pitää nykyään olla windows 8.1 tai 10, jotta elisa viihde löytyy Kaupasta. Samoin löysi netistä että 1020:aan on 8.1 päivitys. Tänään sen päivitin (vaikka luulin tehneeni sen eilen, mutta jotain mokasin kun kasi ei muuttunut mihinkään) ja elisa viihde on nyt taas myös uudessa puhelimessa. Kuten myös se 8.1-päivitys.

    Tuo 1020 on ollut mulla ennenkin käytössä mutta jonkun aikaa kaapin hyllyllä. Nyt on näköjään tekstaritkin ilmestyneet! Molemmat puhelimet on olleet yhteydessä samaan microsoft-tiliin. Näköjään aika auttoi siihen. 😀

    Eli ongelmat ratkenneet. 🙂

    • Timo Läpinen
     27.4.2016 klo 10:01 Timo Läpinen sanoi:

     Moi Sanna,
     Kiva kuulla, että ongelmat ratkenneet ja puhelin toimii oikein. En tosiaan huomannut kysyä, että olitko asentanut puhelimeen päivitykset, joita ajan saatossa on tullut useita (isompia ja pienempiä). Mutta hienoa, että nyt hommat pelittää. 🙂

     • 28.4.2016 klo 9:36 Sanna Hannula sanoi:

      Moi taas,

      Näköjään koko ajan tulee vastaan jotain uutta. 🙁 Whatsapp kysyi velä asentaessa, että palautetaanko varmuuskopion 205 viesti, vastaan kyllä ja sinne ei kuitenkaan viestihistoria palaudu? Ei sitä ainakaan näy ”yhtenä listana” kuten vanhassa versiossa näkyi.

      Isompi asia on että herätyksessä on vain värinä!? Vaikka menen valitsemaan herätykseen ääntä, niin ihan minkä tahansa niistä ottaa niin siinä on vain värinä. Herätykseen ei myöskään voi kuunnella äänivaihtoehtoja, on mykkä. Kaikissa asetuksissa minulla pitäisi olla päällä äänet.

      Arvasin, että puhelimen vaihdossa on hirveä homma. Toivottavasti tätä ei tarvitse tehdä pitkään aikaan uudestaan!

      Sanna

 14. 28.4.2016 klo 11:11 Sanna Hannula sanoi:

  On sitten ihan soittoäänikin pelkkä värinä vaikka asetusten mukaan ei pitäisi näin olla!

 15. 29.6.2016 klo 11:59 Matti sanoi:

  Moi, olen vaihtanut Lumia 800 sarjan puhelimen Huawei 8 puhelimeen. Kuinka saan txt viestit Lumia puhelimestani nykyiseen Huawei puhelimeen? Osaakohan kukaan auttaa? Vanhassa Lumiassani oli varmuuskopionti päällä Sovelluksissa+asetuksissa, txt viesteissä sekä valokuvat+ videot.

 16. 7.9.2016 klo 15:47 lenni sanoi:

  en diedä kuuluuko tää tänne mutta osaatko auttaa kun olen unohtanut salasanani.!

 17. 23.11.2016 klo 17:18 Reijo sanoi:

  Hei,

  Mikähän on kysessä, että Lumia 625:n kalenterin vanhat tiedot ovat alkaneet hävitä näkyvistä puhelimen kalenterista? Nyt 22.11.2016 näen niitä 27.09.2016 saakka. OneDrivesta kaikki kalenterimerkinnät kyllä löytyvät kesäkuusta 2014 alkaen, kun otin puhelimen käyttöön.

  Windows Phone 8.1 Update
  Käyttöjärjestelmäversio: 8.10.14219.341

  Asetukset/varmuuskopioiti/sovellukset + asetukset = varmuuskopiointi käytössä (sekä asetusten että sovellusten). Windows Phone: Varmuuskopioitu noin kuukausi sitten

  varmuuskopioi nyt => Asetusten varmuuskopioinnissa ilmeni ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.

  • 2.12.2016 klo 14:10 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Reijo,
   Windows Phone 8.1 / Windows 10 Mobile näyttää yksittäisiä kalenteritapahtumia taaksepäin vain 2 viimeisen viikon ajalta. Poikkeuksen muodostaa toistuvat tapahtumat, joissa on tapahtumia viimeisen kahden viikon ajalta ja tulevaisuudessa. Kaikki yksittäiset tulevat tapahtumat näkyvät kalenterissa ilman aikarajaa.

   Tässä Microsoftin tukiartikkeli aiheesta:
   https://support.microsoft.com/en-us/help/11689/windows-phone-sync-your-windows-phone
   (Sync your calendars)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>