WP 8.1 Update 1 ladattavaksi kehittäjäohjelmaan osallistuville

Microsoft julkaisi eilen Windows Phone 8.1 Update 1 –päivityksen ladattavaksi kehittäjäohjelmaan osallistuville. Kyseessä on esiversio, joka on saatavana ainoastaan käyttäjille, jotka ovat rekisteröityneet Developer Preview –kehittäjäohjelmaan (katso ohjeet liittymisestä).

Päivityksestä puhutaan myös GDR1-nimellä (General Distribution Release), joka on enemmänkin Microsoftin käyttämä sisäinen termi alustan päivityksille. Nyt julkaistu Update 1 tulee yleisesti jakoon kuukauden tai parin sisään. Toinen, Update 2 –nimellä kulkeva päivitys tullee jakoon vielä ennen joulun pyhiä.

Update 1 sisältää mm. seuraavat uudistukset konepellin alla ja päällä:

Live Folders

Voit luoda kansioita aloitusnäyttöön ja siten ryhmitellä samaan aihepiiriin kuuluvia sovellusruutuja. Huomaa kuvassa avattu Communications-kansio ja alempana avaamaton News-kansio.

Ensi alkuun epäilin, josko tarvitsen tätä ominaisuutta lainkaan. Nyt alle päivän käytön jälkeen huomaan sen olevan käyttökelpoinen ja jää luultavasti pysyvään käyttöön.

Katso Live Folders -demo WPCentral-sivustolta.

Valitse useita tekstiviestejä

Tekstiviestejä voi valita useita ja sen jälkeen poistaa tai lähettää ne edelleen.

Hälytyksen torkkuaika

Hälytyksen torkkuajan (siirtoajan) voi määrittää etukäteen (5, 10, 20, 30 min, 1 tunti) ja muuttaa myös puhelimen hälyttäessä.

Windows Kauppa saa Live Tilen

Windows Kaupan ruutu päivittyy aloitusnäytössä 6 tunnin välein ja näyttää tiedot uusimmista sovelluksista ja peleistä. Ruudun koko tulee olla keskikokoinen.

Internet-yhteyden jakaminen Bluetooth-yhteyden yli

Muita uudistuksia

  • Internet Explorerin parempi sivujen muodostus.
  • Nopeampi lataus. Vaatii Snapdragon 800 –piirin, joka löytyy mm. Lumia 930 –mallista.
  • Tuki älykelloille.
  • Tuki uusille resoluutioille.
  • Jotkut käyttäjät ovat raportoineet 500 Mt:n lisäyksestä vapaassa massamuistin määrässä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Teknologiat, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>