Lumia & WP 8.1: uudistunut kalenteri

Lumia Cyan –päivityksen myötä kalenteri uudistuu merkittävästi. Mukaan tulee paljon odotettu viikkonäkymä ja käyttöliittymä on muutenkin laitettu uuteen kuosiin.

Päivänäkymä

Päivänäkymässä tapahtumat näkyvät selkeästi ryhmiteltynä tunnin aikajaolla (ei säädettävissä). Päivien selaaminen eteen / taakse sujuu kätevästi pyyhkäisemällä. Tehtävät on sijoitettu kolmen pisteen valikkoon, kuten myös asetukset.

Voit vaihtaa näkymää sovelluspalkin painikkeesta:

Viikkonäkymä

Uusi viikkonäkymä on mielestäni hyvä. Viisituumaisella Lumia 930 –mallilla lukeminen onnistuu vaivatta ja Lumia 1020 –mallin 4,5-tuumaisellakin ihan kohtuullisesti.

Päivän tapahtumat voi avata ja sulkea päivää napauttamalla. Tapahtumat avautuvat samaan näyttöön, mikä tekee käytöstä selkeää ja miellyttävää. Koko viikon esittäminen pienellä ruudulla on haasteellista, mutta toteutus on varsin onnistunut.

Käytän pääosin viikkonäkymää, koska siinä näen viikon kokonaiskuvan ja toisaalta voin nopeasti vilkaista yksittäisen päivän tapahtumia. Viikkonäkymässä on myös varsin nopeaa selata muutama kuukausikin eteenpäin sopivia tapaamisaikoja etsiessä.

Tässä viikkonäkymä vakiona ja lauantaipäivä avattuna:

Kuukausinäkymä

Kuukausinäkymä kertoo vihreällä viivoituksella, onko päivässä tapahtumia. Kuluva päivä on merkitty teemavärin mukaisella kolmiolla. Päivän sisällön voi avata napauttamalla seuraavasti:

Jotkut ovat toivoneet kuukausinäkymään zoomausta, mutta sitä ei ainakaan vielä ole saatavilla.

Säätila kalenterissa

Viikko- ja päivänäkymä näyttää nyt myös säätilan, mikä on pieni, mutta hyödyllinen ominaisuus. Nyt voi menoja suunnitellessa heti nähdä, millaista säätä on luvassa.

Säätiedot voi kalenterissa laittaa päälle/pois näin:

  1. Avaa kalenteri.
  2. Valitse kolmeen pisteen valikosta Asetukset.
  3. Siirry sivun loppuun ja valitse Käytä sijaintiani säätietojen

Missä on Haku?

Äkkiseltään näyttäisi siltä, että Haku puuttuu edelleen kalenterista. Näin ei kuitenkaan ole vaan Haku löytyy eri paikasta: Lumia Cyan –päivityksen yhteydessä alareunan Haku-painike (Windows-painikkeen vieressä) uudistuu ja haun voi kohdistaa koko puhelimeen näin:

Uusi Haku löytää puhelimesta ainakin ihmisiä, tekstiviestejä, sähköposteja ja kalenterimerkintöjä. Huomaa, että voit pyyhkäisemällä vaihtaa näkymää ja hakukohdetta.

Toivomuslistalla

Kalenteri uudistui merkittävästi, mutta viikkonumerot puuttuvat edelleen. Niihin viitataan aika ajoin ja siten niiden näkyminen kalenterissa olisi toivottavaa. Niitä on paljon pyydetty myös foorumeilla ja Microsoftin User Voice –sivustolla.

Aloitusnäytön kalenteriruutu näyttää nyt vain seuraavan tapahtuman, vaikka ruutuun mahtuisi useampikin tapahtuma. Asetuksissa saisi olla valinta, kuinka monta tapahtumaa haluan nähdä kalenteriruudussa.

Lumia Cyan –päivityksen saatavuus

Lumia Cyan –päivitys on paraikaa jakelussa (katso päivitystilanne per malli) ja tuo Windows Phone 8.1 –version lisäksi myös Lumia-kohtaisia päivityksiä. Hiljattain myyntiin tulleissa Lumia 630-, Lumia 635- ja Lumia 930 –malleissa Lumia Cyan –päivitys on jo esiasennettuna ja siten uudet WP 8.1 –ominaisuudet heti käytettävissä.

Kannattaa pysyä kanavalla, sillä Lumia Cyan tarjoaa paljon muutakin mielenkiintoista, mm. Word Flow –pyyhkäisynäppäimistön ja Project My Screen (näytä toisessa näytössä) –ominaisuuden. Lisää uutuuksista taas ensi viikolla!

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>