Viestinnän vaikeus

”Viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta.” Näin kuuluu viime vuonna edesmenneen viestinnän professorin Osmo A. Wiion viestinnän lakien ensimmäinen pykälä. Ei nyt kuitenkaan pidä vaipua synkkyyteen. Wiion lait ovat peräisin 1970-luvulta, ja tuon jälkeen viestinnän maailma on kehittynyt huimasti. On tietysti hyvä kysymys, onko kehitys ollut parempaan suuntaan. Ainakin viestinnän välineet ovat monipuolistuneet, ja tekniikka oikein käytettynä parantaa tilannetta.

Tekniikka itsessään ei tietenkään auta. Sisältö on nykypäivänä entistä tärkeämpää, koska tietotulva on suunnaton. Töissä hukutaan sähköposteihin, ja tärkeät viestit hautautuvat epäoleellisen sekaan. Sähköposteista eroon pääseminen on kuitenkin sen verran työlästä, että harva viitsii edes yrittää. Se kuitenkin kannattaisi.

Sähköpostille on olemassa monia hyviä vaihtoehtoja. Hyvin suunniteltu ja toteutettu intranet on näistä yksi, mutta se on kuitenkin useimmiten yhdensuuntainen kanava. Projektikohtaiset, aktiiviset työtilat, yrityksen sisäiset somet ja wikit sekä pikaviestimet ovat muita tekniikan tuomia apuja.

Vtt Elisa Juholin ja dosentti Leif Åberg Helsingin yliopistosta ovat lanseeranneet vastuullisen dialogin käsitteen. Viestintä ei ole enää pelkästään yrityksen tiedottajien tai viestintäosaston toimesta tapahtuvaa, vaan some-työkalujen myötä jokainen työntekijä on viestijä yrityksestä ulospäin. Vastuullisen dialogin ydinajatus on, että yrityksen jokaisella työntekijällä on jotain annettavaa ja yhdessä pohtien syntyy parempaa jälkeä.

Dialogia on toki suotavaa vielä nykyaikanakin käydä myös kasvokkain, mutta some-työkalut, kuten Yammer, antavat kaikille mahdollisuuden osallistua keskusteluun. Jotta eri työkaluista saa parhaan hyödyn irti, kannattaa yrityksen luoda selkeät säännöt ja ohjeet, mitä käytetään mihinkin tarkoitukseen.

Katso täältä, miten Yammeria hyödynnetään Appelsiinissa.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Trendit ja innovaatiot, Työn tuottavuus, Yleinen Merkitty: ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>