Azure AD kehittyy kovalla vauhdilla

Azure AD on kovan kehityksen kohteena ja viime päivinä on tullut ulos muutama mielenkiintoinen ominaisuus.

Uusi hakemistosynkronointi – AAD Sync

Odotettu uusi Azure AD Sync mahdollistaa synkronoinnin useasta eri AD-metsästä. Aiemmin monen metsän ympäristöissä ainoa tapa on ollut käyttää FIM:iä (Forefront Identity Manager) objektien synkronoimiseen ja se on vaatinut FIM-serverin lisenssin. AAD Sync mahdollistaa myös attribuutien mäppäyksiä omien tarpeiden mukaan, mikä ei ole ollut mahdollista DirSyncissä. AAD Sync ei vielä tässä vaiheessa tue salasanojen synkronointia paikallisesta AD:sta Azure AD:seen, mutta ominaisuus on listattu roadmapillä. AAD Syncin dokumentaatio löytyy osoitteesta: http://aka.ms/aadsync Eri synkronointivaihtoehtoja on vertailtu http://msdn.microsoft.com/en-us/library/azure/dn757582.aspx sivulla, josta voi valita tapauskohtaisesti parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Azure AD Basic

Microsoftin Enterprise Agreement -asiakkaille tuli Azure AD Premiumin lisäksi mahdollisuus ottaa käyttöön Azure AD Basic. Azure AD Basic tukee jo salasanojen itsepalveluresetointia ja antaa mahdollisuuden mukauttaa kirjautumissivua oman brändin mukaiseksi. Azuresta tulevan vahvan tunnistamisen käyttöönotto ja ryhmien itsepalveluhallinta vaatii edelleen AAD Premium -tilauksen. Azure AD -versioiden vertailu löytyy: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/azure/dn532272.aspx

Ryhmäpohjaista lisenssihallintaa

Näiden, jo valmiiden uudistusten lisäksi, julkiseen testaukseen tuli ryhmäpohjainen lisenssienhallinta. Nyt on mahdollista määrittää ryhmälle lisenssi, jolloin yksittäisten käyttäjien vaivalloisesta lisensoinnista päästään eroon. Ryhmä voidaan myös synkronisoida paikallisesta AD:sta. Preview-versiossa toiminnallisuus on käytettävissä vain Azure AD Basic ja Azure AD Premium -palveluissa. Ei liene väärin olettaa, että tämä ominaisuus tulee myös Office 365 palveluun (Azure AD Free) valmistuessaan.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Pilvipalvelut, Sovelluskehitys, Teknologiat, Yleinen Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>