EuroSkills 2014, osa 2

Tässä toinen bloggaus käynnissä olevista ammattitaidon euroopanmestaruuskisoista. Kaksi kisa päivää on jo takana ja vielä kolmas kevyempi päivä edessä. Muutamia haasteita lukuun ottamatta laitteet ovat toimineet ja järjestelyt ihan toimivat, vaikka ranskalaisia ovatkin. Kilpailupaikkana toimii heikosti ilmastuitu tapahtumahalli Lille Grand Palais, jossa jääkarhuihin tottunut suomalainen hikoilee enemmän kuin kesähelteillä. Sää Lillessä muuten on ollut oikein miellyttävä. Päivisin on noin 20 astetta lämmintä, oikein mukava T-paitakeli.

Semmoinen jännä juttu ollaan huomattu, että kilpailupäivän jälkeen ei huvita yhtään lähteä kaupungille katselemaan vaan mennään hotellille puhumaan niitä näitä ja katsomaan dubattua televisiota. Tähän voi vaikuttaa myös se, että suurin osa ranskalaisista on melko töykeitä, ellei kieltä hallitse. Todella harvat puhuu englantia ja ne jotka puhuu, alkaa vasta opettettelemaan sitä.

Fiilikset kilpailusta

Fiilikset on tässä vaiheessa hieman ristiriitaiset. Ensimmäinen päivä meni kokonaisuudessaan ihan hyvin ja ajateltiin että hommat pelaa, mutta tänään aamulla kuultiin, että tuomareiden mielestä pari hommaa ei toiminutkaan. Toisen päivän tehtävä jäi hieman kesken open sourcen osalta mutta toivottavasti Ciscosta ja Windowsista saadaan hyvät pisteet.

Tehtävät ovat paperilla katsottuina olleet melko simppeleitä ja asiat ollu hanskassa, mutta kun sitä alkaa kisatilanteessa hermostuneena tekemään, jossa on tiukka deadline, asiat eivät sitten aina mene niin kuin ne pitäisi. Samaan aikaan muut kilpailijat hehkuttavat että kaikki toimii. Sitten jossain vaiheessa helpottuu olo, kun kuulee, että kaikilla muilla on jatkuvia ongelmia kellon kanssa: aina kun käynnistää palvelimet uudestaan, resetoituu aika. Tämähän tietenkin johtuu siitä, että kukaan muu ei vaivautunut muuttamaan ESXi:n hostin kellonaikaa biosista 😉

Kisapäivän aikana on kaksi kahvitaukoa ja yksi lounastauko. Siinä sitten voidaan rupatella kanssa kilpailijoiden kanssa. Porukkaa on ihan molemmista päistä, etenkin slovenialaiset ovat ihan huipputyyppejä. Sitten on niitäkin, jotka on ylimielisen itsevarmoja, ehkä ihan syystäkin. Ovathan he panostaneet näihin kilpailuihin enemmän kuin muut kilpailijat yhteensä.

Päivän päätteeksi meillä on joukkueenjohtajan pitämä puolen tunnin iltatuokio, käydään päivän tapahtumia läpi ja voi kertoa jos joku on mennyt pieleen tai mennyt hyvin. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen muutamilla oli mennyt huonosti, joillakin hyvin, mutta suurimmalla osalla suomalaisesti ”ihan ok”. Toisen päivän jälkeen oli enää pari hehkuttajaa ja entistä enemmän ”mikään ei toimi” ”tuomarit vetää kotiin päin” kommentteja.

Kolmas päivä vielä edessä, jonka suurimpina kujeina on langallinen 802.1X Windowsin Network Policy Serverillä sekä Linuxin freeradiuksella. Lisäksi VPN-ratkaisuihin käytetään Ciscon ASA –palomuuria ja sillä pitäisi vääntää site-to-site tunnelia sertifikaateilla sekä remote access vpn etätyöntekijöille. Hommat on testattu pariin kertaan läpi. Toivotaan että toimii.

Tässä tarinat tällä kertaa. Kisojen jälkeen sitten vielä kolmas postaus.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Teknologiat, Yleinen Merkitty: , ,