Lumia: kätevä vilkaisunäyttö käyttöön

Tiesithän, että saat Lumia-näytön lepotilaan kellonajan, viikonpäivän ja päivämäärän? Lisäksi voit valita useita sovelluksia, joiden tiedot haluat nähdä tässä ns. vilkaisunäytössä. Itse olen valinnut nähtäväksi vastaamattomat puhelut, saapuneet sähköpostit sekä tekstiviestit ja WhatsApp-viestit. Lisäksi vilkaisunäytössäni näkyy akun varaustila prosentteina.


Kuva: Nokia Conversations

Vilkaisunäytön käyttöönotto

Ota vilkaisunäyttö käyttöön seuraavasti:

 1. Valitse Asetukset, Järjestelmä-näkymä, Vilkaisunäyttö.
 2. Valitse Vilkaisunäyttö-listasta, miten haluat sen olevan käytössä. Huomaa, että listan alla on valinnan selitys.
 3. Päivämäärä-kohdassa voit laittaa päivämäärän päälle / pois.
 4. Yksityiskohtainen tilailmoitus antaa mahdollisuuden näyttää valitusta sovelluksesta tarkemmat tiedot. Itse olen valinnut tähän kalenterin.
 5. Pikatilavalinnat-kohdassa voit valita, haluatko nähdä puheluiden, viestien jne. lukumäärän.

Huomaa, että vilkaisunäytössä tietoja näyttävät sovellukset valitaan Lukitusnäytön asetukset –linkin kautta.

Yötilan asetukset

Koska normaali vilkaisunäyttö on turhan kirkas aivan pimeässä, on yöksi valittavissa omat asetukset. Voit laittaa vilkaisunäytön päälle / pois, piilottaa sen valitulla ajanjaksolla, tai käyttää sitä valittuun aikaan halutulla värillä.

Ennen käytin vilkaisunäyttöä myös yöllä (kaikki kolme väriä toimivat hyvin), mutta nykyään se on pois päältä. Jos yöllä heräilee ja haluaa kätevästi vilkaista kellonajan, vilkaisunäyttö on mainio yöpöydän apulainen.

Ei kuitenkaan kaikille malleille

Kaikki Lumia-mallit eivät kuitenkaan tue vilkaisunäyttöä, jolloin näyttö on lepotilassa aivan musta. Silloin kellonajan tai saapuneiden viestien tarkistus pitää tehdä virtanäppäintä kerran painamalla.

Kesällä myyntiin tullut Lumia 930 –huippumalli sisältää likimain kaiken, mitä älypuhelimelta voi odottaa – mukaan lukien erinomaisen näytön – mutta vilkaisunäyttöä se ei tue. Asia on aiheuttanut ihmetystä, mutta jotenkin valittu näyttöteknologia ei sallinut vilkaisunäytön toteuttamista. Hieman myöhemmin julkaistu Lumia 830 puolestaan sisältää tuen vilkaisunäytölle.

Vilkaisunäytön toimivuus omassa Lumia-puhelimessa on helppo tarkistaa: jos asetuksista ei löydy Vilkaisunäyttö-asetusta, puhelin ei tue ao. toiminnallisuutta.

Glance Background

Glance Background on Microsoftin julkaisema sovellus, jolla voit tuoda myös grafiikkaa vilkaisunäyttöön. Muutaman vakiovalinnan lisäksi voit tuoda myös omia kuvia ja valita sitten kokonaisuuden, jonka kuvia sovellus vaihtaa vuoron perään.

Oletko asentanut Lumia Cyan –päivityksen?

Lumia Cyan –päivitys on paraikaa jakelussa kaikille WP8-laitteille ja tuo runsaasti uudistuksia ja Lumia-kohtaisia päivityksiä. Puhelin ehdottaa sitä automaattisesti ja se kannattaa ehdottomasti asentaa.

Voit tarkistaa päivitystilanteen seuraavasti:

 1. Valitse Asetukset, Puhelimen päivitys.
 2. Napauta Tarkista päivitysten saatavuus –painiketta.
 3. Seuraa asennuksen ohjeita.
 4. Varmista, että akun varaustila on yli 50% tai laita puhelin lataukseen.

Hiljattain myyntiin tulleissa Lumia 630-, Lumia 635- ja Lumia 930 –malleissa Lumia Cyan –päivitys on jo esiasennettuna ja siten uudet WP 8.1 –ominaisuudet heti käytettävissä.

2.10. myyntiin tulleessa Lumia 830 -mallissa on jo seuraava eli Lumia Denim -päivitys esiasennettuna, joka tulee pikku hiljaa jakeluun myös muille WP8-laitteille. Samoin 16.10 myyntiin tulleessa Lumia 735 -mallissa on Lumia Denim esiasennettuna.

Lumia Denim –päivitys tuo mukanaan seuraavia uudistuksia:

 • Live-kansiot, joiden avulla sovelluksia ja pelejä voi organisoida paremmin aloitusnäytössä. Kansiot tukevat Live Tile –ominaisuutta ja kansiossa olevien ruutujen kokoa voi säätää. Itse pidän isoista ruuduista, jotka näyttävät enemmän tietoja ja joita on helppo käsitellä.
 • Apps Corner –sovellus, jonka avulla voi luoda mukautetun aloitusnäkymän
 • Tekstiviestien yhdistäminen ja edelleen lähetys
 • Herätyskellon säädettävät torkkuajat

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>