Lumia: yhteystietojen lisääminen, varmuuskopiointi ja palautus

Käsittelin Lumian varmuuskopiointia tässä artikkelissa kolmisen kuukautta sitten. Tuohon artikkeliin liittyen ja muutenkin olen saanut kysymyksiä siitä, miten yhteystiedot / kontaktit voi varmuuskopioida? Ja kun ne on varmuuskopioitu, niin miten ne voi palauttaa (uuteen-, laina- tai uudelleen asennettuun) puhelimeen?

Ja kuten eräs lukijamme kirjoitti, ”nuo numerotiedothan ovat pirullisin katoava luonnonvara”. Eli juttu aiheesta lienee enemmän kuin paikallaan.

Tuo aiempi artikkelini ei tosiaan ota kantaa (vaikka ehkä olisi pitänyt) siihen, miten yhteystiedot tulisi varmuuskopioida. Syy tähän on se, että yhteystietojen varmuuskopiointi ei tapahdu Asetukset, Varmuuskopiointi –valinnan kautta vaan perustuu tilin / tilien käyttöön.

Jos haluat varmistaa, että jatkossa yhteystiedot ovat aina tallessa ja palautettavissa, kannattaa jatkaa lukemista. Käyn seuraavassa läpi yhteystietojen lisäämisen, varmuuskopioinnin ja palauttamisen Windows-puhelimeen.

Yhteystietojen lisääminen

Yhteystiedot tallentuvat aina johonkin tiliin. Uudessa tai tehdasasetuksille palautetussa puhelimessa ei ole valmiina yhtään tiliä, joten käyttäjän pitää lisätä tarvittavat tilit puhelimeen.

Windows-puhelimessa Microsoft-tilillä on erityinen rooli ja siksi se kannattaakin lisätä heti asennusvaiheessa. Jos Microsoft-tiliä ei ole, sen voi luoda täällä. Tili on ilmainen ja sisältää samalla 15 Gt ilmaista pilvitallennustilaa kuville, videoille ja muille tiedostoille.

Microsoft-tilin avulla voit mm:

 • tallentaa yhteystiedot puhelimeen, ja samalla myös pilveen, josta ne on palautettavissa samaan/uuteen puhelimeen.
 • asentaa sovelluksia Windows Kaupasta ilman Microsoft-tunnuksen + salasanan syöttämistä.
 • varmuuskopioida kuvat ja videot automaattisesti pilveen (Microsoftin ilmainen OneDrive-pilvitallennustila).
 • varmuuskopioida puhelimen koko sisällön pilveen (OneDrive-pilvitallennustila).

Microsoft-tilin voi lisätä myös asennusvaiheen jälkeen, joten ei hätää mitään, jos se jää käyttöönoton yhteydessä lisäämättä. Huomaa, että Microsoft-tiliin viitataan myös termillä Hotmail.

Microsoft-tilin lisäksi voit tarpeen mukaan lisätä myös muita tilejä. Monet käyttävät useita sähköpostitilejä ja ovat liittyneenä sosiaalisen median yhteisöihin (esim. LinkedIn, Facebook, Twitter). Jokainen käytettävä tili tulee erikseen lisätä puhelimeen. Tilistä riippuen sen mukana voi tulla esim. yhteystietoja, sähköposteja tai kalenterimerkintöjä.

Alla esimerkkikuva Lumia-puhelimeen lisätyistä tileistä (tilien tunnukset piilotettu):

Lisää uusi yhteystieto seuraavasti:

 1. Avaa Ihmiset-sovellus (joko sovellusluettelosta tai aloitusnäytön Ihmiset-ruutua napauttamalla).
 2. Napauta Yhteystiedot-näkymässä alareunan plus (uusi)-painiketta.
 3. Valitse Tallennussijainti-listasta tili, johon haluat yhteystiedon tallentaa. Huomaa, että jatkossa tätä tiliä käytetään oletuksena; siksi on tärkeää aina tarkistaa, mikä tili on valittuna Tallennussijainti-kohdassa.
 4. Lisää muut tiedot ja paina Tallenna-painiketta. Yhteystieto on nyt tallennettu puhelimeen.

Yhteystietojen varmuuskopiointi

Puhelimeen tallennetut yhteystiedot synkronoituvat automaattisesti pilveen ja ovat siten siellä varmuuskopioituna. Esim. Microsoft-tiliin tallennetut yhteystiedot synkronoituvat automaattisesti OneDrive-pilvitallennustilaan, jossa ne ovat tallessa, vaikka puhelimen tyhjentäisi.

Vaikka tilit ja niissä olevat tiedot synkronoidaan automaattisesti pilveen, tilin voi halutessaan synkronoida myös manuaalisesti näin:

 1. Valitse Asetukset, Järjestelmä-näkymä, Sähköposti + tilit.
 2. Paina pitkään tilin kohdalla ja valitse pikavalikosta Synkronoi.
 3. Tilin kohdalla näkyy hetken aikaa teksti ”Synkronoidaan”, jonka jälkeen näkymä palautuu normaaliksi. Nyt tili on synkronoitu ja ao. tilin pilvitallennustilassa on sama sisältö kuin puhelimessa.

Yhteystietojen palautus

Yhteystietojen hallinta perustuu tilien käyttöön kuten yllä on kuvattu. Kun lisäät puhelimeen yhteystietojen tallennukseen käytetyn tilin (esim. Microsoft-/Hotmail-tilin), kaikki siihen tiliin tallennetut yhteystiedot ”putoavat” eli synkronoituvat pilvestä puhelimeen. Verkkoyhteyden nopeudesta riippuen operaatio saattaa kestää hetken aikaa.

Mikäli olet tallentanut yhteystietoja useampaan tiliin (esim. Microsoft/Hotmail- ja Exchange-tiliin), on ao. tilit lisättävä puhelimeen, jotta kaikki yhteystiedot olisivat näkyvissä ja käytettävissä. Lisäksi on hyvä huomata, että myös sosiaalisen median tilien (esim. LinkedIn) kautta puhelimessa voi automaattisesti näkyä yhteystietoja.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että puhelimen yhteystietoja ei näe, vaikka puhelimen yhdistää USB-kaapelilla tietokoneeseen. Resurssienhallinnassa (File Explorer) näkyy mm. tiedostot, musiikki, kuvat ja videot, mutta yhteystietoja siellä ei voi tarkastella saati kopioida talteen.

Koska yhteystiedot tallentuvat tiliin ja ovat nähtävissä vain tilin lisäämisen kautta, on supertärkeää muistaa Microsoft-tilin tunnus ja salasana. Pidä se siis aina muistissa tai jossain hyvässä paikassa tallessa.

Voiko yhteystietoja lisätä ilman tiliä?

Vaikka yhteystietojen hallinta perustuu tilien käyttöön, niitä voi lisätä myös ilman tilejä. Siinä tapauksessa yhteystieto tallentuu puhelimen muistiin tilin asemesta ja on normaalisti käytettävissä. Kun puhelimeen lisätään Microsoft-tili, ilman tiliä olevat yhteystiedot siirtyvät automaattisesti sinne.

Oletko asentanut Lumia Cyan –päivityksen?

Lumia Cyan –päivitys on paraikaa jakelussa kaikille WP8-laitteille ja tuo runsaasti uudistuksia ja Lumia-kohtaisia päivityksiä. Puhelin ehdottaa sitä automaattisesti ja se kannattaa ehdottomasti asentaa.

Voit tarkistaa päivitystilanteen seuraavasti:

 1. Valitse Asetukset, Puhelimen päivitys.
 2. Napauta Tarkista päivitysten saatavuus –painiketta.
 3. Seuraa asennuksen ohjeita.
 4. Varmista, että akun varaustila on yli 50% tai laita puhelin lataukseen.

Hiljattain myyntiin tulleissa Lumia 630-, Lumia 635- ja Lumia 930 –malleissa Lumia Cyan –päivitys on jo esiasennettuna ja siten uudet WP 8.1 –ominaisuudet heti käytettävissä.

2.10. myyntiin tulleessa Lumia 830 -mallissa on jo seuraava eli Lumia Denim -päivitys esiasennettuna, joka tulee pikku hiljaa jakeluun myös muille WP8-laitteille. Samoin 16.10 myyntiin tulleessa Lumia 735 -mallissa on Lumia Denim esiasennettuna.

Lumia Denim –päivitys tuo mukanaan seuraavia uudistuksia:

 • Live-kansiot, joiden avulla sovelluksia ja pelejä voi organisoida paremmin aloitusnäytössä. Kansiot tukevat Live Tile –ominaisuutta ja kansiossa olevien ruutujen kokoa voi säätää. Itse pidän isoista ruuduista, jotka näyttävät enemmän tietoja ja joita on helppo käsitellä.
 • Apps Corner –sovellus, jonka avulla voi luoda mukautetun aloitusnäkymän
 • Tekstiviestien yhdistäminen ja edelleen lähetys
 • Herätyskellon säädettävät torkkuajat

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, OldBlog, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,
51 comments on “Lumia: yhteystietojen lisääminen, varmuuskopiointi ja palautus
 1. 2.12.2014 klo 17:39 Taija sanoi:

  Hei!
  Kaikki muut tiedot sain takaisin päivityksen jälkeen, paitsi kalenterimerkinnät. Osaatteko siis neuvoa, että voiko niitä olla missään tallessa? Minulla on käytössä Nokia Lumia 1020, viimeisin päivitys, olen kirjautunut Google-, Microsoft- ja Nokia-tileihin. Sen verran tärkeitä tietoja, joita muualle en ole merkannut, että olisi todella hienoa jos ne jostain löytyisivät vielä.

  • Timo Läpinen
   3.12.2014 klo 12:49 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Taija,
   Kalenterimerkinnät tallentuvat ao. tiliin kuten Gmail, Facebook tai Exchange. Itse pidän pääosin merkinnät Exchange/Outlookissa (yrityksen sähköposti + kalenteri). Olethan lisännyt yrityksen sähköpostitilin, jos kalenterimerkinnät ovatkin siellä?

   Toinen vaihtoehto on, että lisättyjen tilien kalenterit eivät ole päällä eli merkitty näkyväksi kalenteri-sovelluksessa. Avaa kalenteri ja valitse kolmen pisteen valikosta Asetukset. Tarkista, että tarvittavien kalenterien kohdalla on rasti ruudussa.

 2. 19.1.2015 klo 23:08 Katri sanoi:

  Hei,
  Minulla on Lumia 1020. Minulla on Microsoft tili, mutta siinä oleva s-posti osoite poistuu käytöstä . Minulla on uusi Ms. tili, jossa uusi s-postiosoite. Ongelmani on, että tuo vanha ms. tili on puhelimessani ja nyt haluaisin vaihtaa puhelimeeni tuon uuden ms.-tilin. Tiliä ei pysty vaihtamaan muuten kuin palauttamalla tehdasasetukset. Miten nyt siis saan siirrettyä yhteystietoni, koska en voi varmuuskopioida niitä vanhaan ms. tiliini, jonka juuri aion ottaa pois käytöstä ja tehdasetuksien palautuksen jälkeen otan käyttöön uuden ms. tilini? Miten siis saan siirrettyä yht.tiedot puhelimeen tehdasasetusten palautuksen jälkeen?

 3. Timo Läpinen
  20.1.2015 klo 12:25 Timo Läpinen sanoi:

  Hei Katri,
  Yhteystietojen siirto Microsoft-tunnuksesta toiseen pitäisi onnistua, tässä ohjeet:
  https://expertcentre.nokia.com/en/articles/faqs/Pages/Transfer-contacts-from-one-email-address-to-an-Outlook,-Live,-or-Hotmail-address.aspx
  Eli nykyisen tunnuksen kontaktit tulee ensin tallentaa (Export) .csv-tiedostoksi ja tuoda (Import) sitten uuteen tunnukseen. Jos näillä ohjeilla ei onnistu, neuvon ottamaan yhteyttä Microsoftin asiakastukeen.

 4. 19.2.2015 klo 21:15 Tuomas sanoi:

  Hei, 2 vuotias naperomme käynnisti Cyan päivityksen, joka resetoi puhelimeni täysin tyhjäksi. Varmuuskopiointi ei ollut täysin ajantasalla ja useita valokuvia hävisi tässä yhteydessä. Onko turhaa haaveilla näiden palauttamisen perään vai vieläkö niihin voisi päästä jollain tavalla käsiksi?

  • Timo Läpinen
   21.2.2015 klo 11:33 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Tuomas,
   Jos valokuvien varmuuskopiointi (Asetukset, Varmuuskopiointi, Valokuvat + videot) ei ollut päällä, ne ovat tallentuneet vain puhelimen omaan, paikalliseen muistiin. Kun varmuuskopiointi on päällä, ne tallentuvat automaattisesti myös OneDrive-pilvitallennustilaan (josta ovat katsottavissa puhelimella / tabletilla / tietokoneella).

   Voit varmuuden vuoksi vielä yhdistää puhelimen USB-kaapelilla tietokoneeseen ja katsoa, jos puhelimesta löytyisi valokuvia. Puhelin näkyy yhdistämisen jälkeen Resurssienhallinta-sovelluksessa This PC -kohdan alla.

   Kuvia saattaa löytyä sähköpostista (Sent Items), Viestit-/WhatsApp- tai muista viestintään käytetyistä sovelluksista, jos olet ao. kuvia jakanut.

 5. 12.3.2015 klo 12:48 Petra sanoi:

  Hei! Koska 820 muisti taas täyttyi, niin oli pakko palauttaa tehdasasetuksille. Samalla asentui Denim – miten saan palautettua luurin niin, että se näyttää samalta kuin ennen tehdasasetuksille palauttamista? On onnistunut aiemminkin… Siis ettei tarvitse koko näytön pikku palasia ulkomuistista koota uudelleen.
  Yhteystiedot kyllä palautuivat, mutta se on laiha lohtu.

 6. 16.3.2015 klo 8:21 juho sanoi:

  Hei.
  Ongelmani on seuraava. Asensin uusimman päivityksen 630 lumiaani ja se veti koko puhelimeni jumiin täysin. Jouduin palauttaan tehdasasetukset jolloin puhelimesta hävisi kaikki tiedot, myös ms-tili. Enkä muista tilin osoitetta ja salasanaa. Voinko mitenkään saada selville tiliäni tai saada yhteystietoja palautettua.

  • Timo Läpinen
   16.3.2015 klo 11:23 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Juho,
   Voit resetoida Microsoft-tilin salasanan täällä:
   https://account.live.com/resetpassword.aspx

   Jos Microsoft-tilin tunnus (sähköpostiosoite) on hukassa, sen voi mahdollisesti löytää vanhoista sähköposteista. Tilin luomisen yhteydessä käyttäjä saa Microsoftilta sähköpostin, jossa on tilin tiedot.

   Microsoft-tilissä on tärkeää huomata, että Lumian monet tiedot tallentuvat nimenomaan siihen Microsoft-tiliin, joka puhelimeen on lisätty. Tällaisia tietoja ovat mm: asennetut/ostetut sovellukset, yhteystiedot/kontaktit ja puhelimen varmuuskopio.

   Uuden Microsoft-tilin voi luoda ja lisätä puhelimeen, mutta silloin siinä ei ole aiemman Microsoft-tilin tietoja.

 7. 28.6.2015 klo 18:32 Veikko sanoi:

  Moi, yritän päivittää Microsoft tiliä ja en keksi mikä palvelimen osoitteen pitäisi olla. Ei hyväksy mitään tarjoamiani vaihtoehtoja esim. login.live.com vaan ilmoittaa, että ”Palvelin, johon yrität muodostaa yhteyden, ei tue Microsoft Exchange ActiveSynciä”.

  Osaisitko auttaa tuon palvelimen osoitteen kanssa?

 8. 1.7.2015 klo 9:43 Arja Hyrskylahti sanoi:

  Hei!
  Miten saan vanhasta puhelimestani siirretyksi kalenteritiedot uuteen puhelimeen, kun kummassakin on eri Mikrosoft-tili? Uusi puhelimeni on Lumia 640LTE ja vanha Lumia 520.

  Terv. Arja

  • Timo Läpinen
   20.7.2015 klo 12:49 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Arja,
   Pahoittelut vastauksen viipymisestä. Kalenteritietojen siirtämiseen tilien välillä ei ole toimintoa tai kätevää tekniikkaa. Kontaktit voisi Export-toiminnolla tallentaa ja tuoda uuteen tiliin, mutta kalenterin osalta tuo ei onnistu.

   Jos käytössä on Exchange-tili ja kalenterimerkinnät on tallennettu sen kalenteriin, niin silloin riittää ao. tilin lisääminen puhelimeen. Mutta siitä ei taida tässä olla kysymys vaan kalenterin tapahtumat on ilmeisesti tallennettu vanhan Microsoft-/Hotmail-tilin kalenteriin.

 9. 9.2.2016 klo 8:16 Sven sanoi:

  Hei!

  Kuinka saan yhteystiedot tallennettua Outlook-tililtä puhelimen muistiin, jotta ne säilyisivät tilin poistamisen jälkeen?

  • Timo Läpinen
   10.2.2016 klo 16:25 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Sven,
   Kun yhteystieto tallennetaan johonkin tiliin (oletuksena on viimeksi käytetty tili), se synkronoituu samalla ao. pilvipalveluun. Kun samaisen tilin lisää myöhemmin uudelleenasennettuun/uuteen puhelimeen, yhteystiedot synkronoituvat pilvipalvelusta puhelimeen automaattisesti.

   Yhteystietoja ei valitettavasti voi siirtää/kopioida Microsoft-tililtä puhelimen muistiin. Oletko poistamassa Outlook-/Microsoft-tiliä, koska haluat käyttää toista Microsoft-tiliä puhelimessa? Huomaathan, että Lumia-puhelimeen pitää lisätä Microsoft-tili, jos haluaa käyttää keskeisiä toimintoja kuten varmuuskopiointia tai haluaa asentaa/päivittää sovelluksia Windows Kaupasta.

   Lähtökohtaisesti yhteystietoja tai muita tiliin tallentuvia tietoja ei voi siirtää tilien välillä. Siksi olisikin hyvä, jos voisi käyttää yhtä ja samaa Microsoft-tiliä. Näin varmuuskopiot, sovellusten osto-/asennushistoria, yhteystiedot ja monet muut kulkevat aina mukana, vaikka itse laite saattaa vaihtua.

 10. 2.4.2016 klo 21:32 Martti Mustonen sanoi:

  Heips !
  Onnistuin ”piilottamaan” yhteystiedot upouudesta Lumia 950-puhelimestani. Ihmiset-kohdassa näkyy teksi: Yhteystiedot ovat piilotetut , napauta näytetään kohtaa… en saa niitä näkyviin, vaikka kopioin ne uudelleen vanhasta Lumia 900-puhelimestani ? mikä nyt avuksi ????

 11. 15.7.2016 klo 14:20 Pete sanoi:

  Moi,

  Lumia 950 (ja myös edellinen 930) sählää yhteystietojen linkitysten kanssa yleensä päivityksen jälkeen niin, että jos tiedoissa on vaikka JASKA ja Jaska Jokunen, molemmilla eri kotiosoitteet, sähköpostit jne. ja esim. JAKSA soitta, niin näytössä on Jaska Jokunen. Kun yritän purkaa linkityksiä, yhteystietojen sisällöt jäävät miten sattuu. Ideoita?

  • 15.7.2016 klo 14:21 Pete sanoi:

   -JASKA soittaa- 🙂

 12. 19.7.2016 klo 9:03 Eeva Ilmarila sanoi:

  Yritin epätoivoisesti listä Lumia 550 puhelimeeni yhteystietoja klikkaamalla ihmisiä ja klikkaamalla + -näppäintä. Lensin takaisin aloitusnäyttöön-ei muuta.

  • 26.7.2016 klo 11:52 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Eeva,
   Olethan lisännyt puhelimeen Microsoft-tilin? Yhteystiedot lisätään aina johonkin tiliin, ja tilin puuttuminen saattaa aiheuttaa tuon ongelman.

   Tarkista, onko sovellus- tai käyttöjärjestelmäpäivityksiä saatavilla. Ohjelmistopäivitys saattaa korjata mainitun ongelman. Erityisesti Ihmiset-sovelluksen päivitys (jos saatavilla) on tässä kohtaa tärkeä. Jos päivityksiä ei ole saatavilla tai tilanne ei niillä korjaannu, voit koittaa palauttaa puhelimen tehdas-/oletusasetuksille. Tässä ohjeet:
   http://blog.appelsiini.fi/2014/01/20/lumia-kun-puhelin-jumittaa-tai-ei-kaynnisty-2/

 13. 19.7.2016 klo 9:04 Eeva sanoi:

  Toivoisin, ettei sukunimeni näkyisi.

 14. 5.8.2016 klo 9:14 Antti sanoi:

  Moi, hankin XL puhelimen ja spostina gmail. Avaa kyllä nätisti mutta ” näytettäviä kohteita ei ole”…synkronoi ja ajan tasalla…? Edelleen näytettäviä kohteita ei ole.

  • Timo Läpinen
   8.8.2016 klo 16:09 Timo Läpinen sanoi:

   Moro Antti,
   Olethan tarkistanut sähköpostin synkronointiasetuksista, että sovellus näyttää postit riittävän pitkältä ajanjaksolta? Jos asetus on esim. ”edellisiltä 7 päivältä” eikä postia ole tullut viikkoon, lista on tyhjä.

   Jos em. asetus on ok, niin voit koittaa poistaa sähköpostitilin ja lisätä sen uudelleen.

 15. 28.9.2016 klo 8:26 Kalle sanoi:

  Itsellä Lumia 550.

  Haluaisin varmuuskopioida yhteystiedot omalle tietokoneelle, koska pilvipalveluja tulee ja menee, eli ne voivat loppua milloin vain.
  Varsinkin kun Lumia puhelimien valmistus on lopetettu, voi myös niitä tukevat pilvipalvelut loppua milloin vain.
  Eli miten helposti saan kaikki yhteystiedot omalle koneelle?

  • Timo Läpinen
   28.9.2016 klo 10:00 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Kalle,
   Sanoisin, että huoli Microsoftin pilvipalveluiden ja OneDriven (jossa Microsoft-tili ja kontaktit sijaitsevat) lopettamisesta on turha. Microsoft on satsannut pilvipalveluihin valtavasti ja ne ovat aivan toiminnan ytimessä. Lisäksi pilvipalveluilla on valtava määrä käyttäjiä. Pelkästään Office- ja Windows-käyttäjiä on molempia 1,5 miljardia. Koska Microsoft-tili ja käyttäjäkohtainen OneDrive-pilvitallennustila liittyy kaikkiin Microsoftin palveluihin, Lumian myynnin lopettaminen ei vaikuta niiden olemassaoloon.

   Koska kontaktit on tallennettu Microsoft-tiliin (tai johonkin muuhun tiliin), ne eivät näy Tiedostonhallinnassa, jos puhelimen liittää tietokoneeseen. Voit kuitenkin tarkastella (Microsoft-tiliin liitettyjä) kontakteja Outlook.com-sivustolla:
   1) Siirry selaimella https://people.live.com/ -osoitteeseen. Voit myös siirtyä Outlook.com -osoitteeseen ja valita vasemman yläkulman painikkeesta People.
   2) Valitse kaikki kontaktit napauttamalla All-painiketta, tai valitse vain osa kontakteista.
   3) Valitse Manage, Export for Outlook.com and other services.
   4) OutlookContacts.csv-tiedosto ladataan Downloads-kansioon, josta voit avata sen.

   Tiedoston voi avata Excelillä ja purkaa/muotoilla rivit Text to Columns -toiminnolla luettavampaan muotoon.

 16. 10.10.2016 klo 11:31 ossi niemelä sanoi:

  minulla on nokia lumia 920.

 17. 10.10.2016 klo 11:33 ossi niemelä sanoi:

  oho… minulla siis on nokia lumia 920 ja näytössä osio ”ihmiset” kaikki kuvat katosivat, samoin yhteystiedoista eikä kuvaa näy myöskään kun joku soittaa. onkohan nyt joku asetus pielessä.

 18. 21.10.2016 klo 10:49 Liisa sanoi:

  Hei! OneDrivessani on tila loppumassa. Minulla on toinenkin hotmail-osoite, jonka tili on lähes tyhjä. Tahtoisin siis määrittää valokuvat tallentumaan sinne, mutta onko se mahdollista ja jos on niin miten?

  • Timo Läpinen
   21.10.2016 klo 12:08 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Liisa,
   On tosiaan mahdollista luoda useita Microsoft-/Hotmail-tilejä, joissa kussakin tulee ilmaista OneDrive-pilvitallennustilaa 5 Gt. Windows Phone- / Lumia-puhelimen käytössä on kuitenkin huomattava, että kerrallaan voi olla käytössä vain yksi Microsoft-tili. Jos käyttää useita Microsoft-tilejä, voi päätyä tilanteeseen, että varmuuskopioita ja media-sisältöä on eri tileillä. Ja näin ollen puhelimen käytössä voi syntyä yllättäviä tilanteita.

   Itse olen lähtenyt siitä, että käytössä on vain yksi Microsoft-tili. Tallennustilan riittävyys on ratkenut sitä kautta, että ostin perheelle Office 365 -tilauksen (99 euroa/vuosi). Sen mukana tulee 5 kpl käyttöoikeuksia ja kukin käyttäjä saa 1 Tt (1000 Gt) tallennustilaa.

   Jos haluat kuitenkin käyttää tuota toista Hotmail-tiliä valokuvien varmuuskopiointiin, puhelin on asennettava uudelleen, otettava tuo toinen Microsoft-/Hotmail-tili käyttöön, ja laitettava valokuvien varmuuskopiointi päälle.

   • 24.10.2016 klo 15:43 Liisa sanoi:

    Okei. Ehkä siis vain karsin valokuvia, kun uuden puhelimen osto on edessä kuitenkin kohta. Kiitos paljon vastauksesta! 🙂

    • Timo Läpinen
     24.10.2016 klo 15:46 Timo Läpinen sanoi:

     Ei kestä kiittää. Oli ilo olla avuksi. 🙂

 19. 25.10.2016 klo 17:35 Marko sanoi:

  Mihin on kadonnut soittajan facebook kuva kun puhelu tulee? Samoin aloitusnäytön ”ihmiset” ruudusta on kuvat kadonneet? Kyseessä on Lumia 640 XL LTE

 20. 2.11.2016 klo 11:18 Juha sanoi:

  Hei,
  Lumia 925:ssa ei varmuuskopiointi onnistu. Joka kerta tulee virheilmoitus OneDriveen ei saada yhteyttä varmuuskopion tallentamiseksi. Päivitä puhelin ja yritä sitten uudelleen(olen kokeillut useita kertoja). Puhelimessa on windows 8.1 Update, ohjelmistoversio Lumia Denim. Yhteystiedot ja kalenteri päivittyvät kyllä OneDriveen… Onko jotain tehtävissä?

  • 10.11.2016 klo 10:37 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Juha,
   Onhan verkkoyhteys riittävän nopea? Automaattinen varmuuskopiointi käyttää WiFi-yhteyttä, mutta manuaalisesti käynnistettynä varmuuskopioinnissa voi käyttää myös matkapuhelinverkon datayhteyttä. Tosin silloin toimenpiteestä saaattaa aiheutua kustannuksia, josta sovellus huomauttaakin.

   Muutamilla muilla käyttäjillä on ollut sama ongelma ja seuraavat toimenpiteet ovat saattaneet auttaa:
   – Vaihda lukitusnäytön kuva vakiokuvaksi (korkea resoluutio ja suuri koko voi olla ongelma)
   – Ota sovellusten kopiointi pois päältä
   – Avaa OneDrive-sovellus, jotta voit nähdä, että kirjautuminen ja pilvipalvelun käyttö toimii
   – Siirry Asetuksissa kohtaan Sähköposti + tilit. Paina pitkään tilin nimen päällä ja valitse avautuvasta valikosta Synkronoi. Jos synkronointi onnistuu, niin silloin puhelin ainakin saa yhteyden OneDriveen ja pystyy kommunikoimaan sen kanssa.

   • 15.11.2016 klo 20:35 Juha sanoi:

    Moi Timo,

    Varmuuskopiointi onnistui, kun otin sovellusten kopioinnin pois päältä. 🙂
    Mitä kaikkea nyt siis jäi kopioimatta?
    Tarkoittaako se myöskin esim. sitä, että jos kirjoitan puhelimen One Noteen sovellukseen muistiinpanoja, niin ne eivät enää varmuuskopioidu?

    • Timo Läpinen
     16.11.2016 klo 10:45 Timo Läpinen sanoi:

     Moi Juha,
     Sovellusten varmuuskopioinnissa otetaan talteen sovelluksen tiedot ja mahdolliset sovelluksessa tehdyt asetukset. Varmuuskopiointi pyrkii myös säilyttämään sovelluksen sisäisiä tietoja (esim. pelin pisteet / tulokset). Kun sovellukset on varmuuskopioitu ja päätät palauttaa varmuuskopioinnin (uudelleen)asennuksen yhteydessä, Windows Phone osaa ladata juuri oikeat sovellukset (ja niiden asetukset) automaattisesti Windows Kaupasta.

     Sovellusten varmuuskopiointi ei kuitenkaan vaikuta OneNote-muistinpanojen säilyvyteen. OneNote käyttää muistinpanojen tallentamiseen muistikirjoja/tiedostoja, jotka säilyvät OneDrivessa joka tapauksessa. Asia on helppo tarkistaa myös jollain toisella laitteella (esim. PC, kannettava): kirjaudu OneDriveen (https://onedrive.live.com/) ja tarkastele tehtyjä OneNote-muistiinpanoja.

     • 17.11.2016 klo 10:47 Juha sanoi:

      Kiitos avustasi kysymykseeni. 🙂
      Seuraava on, että miten onnistuisin lataamaan soittoääniä samaiseen Lumia 925 puhelimeen kannettavaltani?
      Kun yhdistän puhelimen johdolla kannettavaani, niin se alkaa kyllä lataamaan sitä, mutta löydä puhelintani omasta tietokoneesta. Tarvitaanko tähän joku ohjelma, vai pitäisikö se onnistua suoraan johdolla kytkemällä?

     • 20.11.2016 klo 19:40 Juha sanoi:

      Nyt ei varmuuskopiointi onnistu ollenkaan, ei vaikka sovellusten kopiointikin on pois päältä. 🙁
      Mikään muukaan noista neuvoistasi ei auttanut. Varmuuskopiointi onnistui kaksi kertaa…
      Onko mitään muita neuvoja ongelman ratkaisemiseksi?

 21. Timo Läpinen
  17.11.2016 klo 13:23 Timo Läpinen sanoi:

  Ole hyvä 🙂
  Voit tosiaan kopioida soittoääniä tietokoneelta Lumia-puhelimeen. Kun yhdistät puhelimen tietokoneeseen USB-johdolla, puhelin pitäisi näkyä tiedostohallinnan (File Explorer) This PC -kohdan alla (Windows 10 -kone). Puhelimen alta löytyy Phone-kansio ja sen alta edelleen Ringtones-kansio. Kun kopioit musiikkitiedostoja (testasin .wma- ja .mp3-tiedostoilla) tietokoneelta puhelimen Ringtones-kansioon, ne pitäisi näkyä puhelimessa Asetukset, Soittoäänet + äänet, Soittoääni -kohdassa.

  • 17.11.2016 klo 14:21 Juha sanoi:

   Mulla on vaan se ongelma, että kun kytken puhelimen usb-johdolla, niin sitä ei löydy sieltä(oma tietokone).
   Lukitusnäyttö on avattuna. Käyttöjärjestelmä on windows 8. Mitä vika mahdollisuuksia tässä voisi olla?

   • Timo Läpinen
    17.11.2016 klo 14:24 Timo Läpinen sanoi:

    Moi,
    Tässä artikkeli aiheesta:
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2749484

   • 20.11.2016 klo 19:38 Juha sanoi:

    Soittoäänien siirto onnistui sen jälkeen, kun hommasin alkuperäisen datakaapelin. 🙂
    Kiitos neuvostasi. 🙂

    • Timo Läpinen
     21.11.2016 klo 10:16 Timo Läpinen sanoi:

     Moi Juha,
     Nyt kun varmuuskopiointi ei toimi, ehdotan puhelimen palauttamista tehdas-/oletusasetuksille, ja sitten uudelleenasennusta. Huomaa, että puhelin tyhjennetään käyttäjän tiedoista kokonaan. Jos viimeisin varmuuskopio on suht tuore, pääset uudelleenasennuksessa samaan tai lähes samaan tilaan kuin ennen palautusta.

     • 21.11.2016 klo 13:33 Juha sanoi:

      Moi Timo,
      Vaikka puhelin ilmoittaa, että varmuuskopiointi ei onnistu, onedriveen ei saada yhteyttä…
      Niin siitä huolimatta onedriveen päivittyy uusin varmuuskopio.
      Testasin juuri äsken.
      En tarkastanut sitä aiemmin onedrivesta, koska puhelin ilmoitti ettei saada yhteyttä…
      Merkillistä…

 22. 17.11.2016 klo 20:13 Eero Oinonen sanoi:

  Lumia 925 puhelimeni Microsoft tili ei ole päivittynyt kuukauteen. Päivitysyrityksessä tulee virhekoodi 80C805E2

 23. 24.11.2016 klo 13:59 JiiPee sanoi:

  Hei,
  Minulla on Nokia 820. (Lumia Denim). Käytän sekä Hotmail- että työpaikan Outlook:ia. Puhelimen kalenterissa on lakannut näkymästä vahat merkinnät. Ainoastaan kuluva kuukausi sekä tulevat kuukaudet näkyy. Tiedot näkyvät kuitenkin Outlookissa. Aikaisemmin historia on näkynyt, mutta jokun päivityksen jälkeen ne ovat poistuneet. Missähän mahtaa olla vika?

  • 2.12.2016 klo 14:24 Timo Läpinen sanoi:

   Hei JiiPee,
   Windows Phone 8.1 ja Windows 10 Mobile näyttävät yksittäisiä kalenteritapahtumia taaksepäin vain 2 viimeisen viikon ajalta. Poikkeuksen muodostaa toistuvat tapahtumat, joissa on tapahtumia viimeisen kahden viikon ajalta ja tulevaisuudessa. Kaikki yksittäiset tulevat tapahtumat näkyvät kalenterissa ilman aikarajaa. Tässä Microsoftin tukiartikkeli aiheesta:
   https://support.microsoft.com/en-us/help/11689/windows-phone-sync-your-windows-phone
   (Sync your calendars)

 24. 7.12.2016 klo 15:50 satu kataja sanoi:

  Ostin ystävältäni Lumia 720:n. Microsoft tili on siis vielä puhelimessa hänen nimissään. Miten sen saa vaihdettua, jotta voisin käytää omaa tiliäni?

  • Timo Läpinen
   8.12.2016 klo 11:31 Timo Läpinen sanoi:

   Moikka Satu,
   Microsoft-tilin vaihtaminen tapahtuu siten, että puhelin palautetaan tehdas-/oletusasetuksille, puhelin asennetaan uudelleen, ja asennuksen yhteydessä kirjaudutaan omalle Microsoft-tilille. Kun puhelin on asennettu ja siihen on lisätty oma Microsoft-tili, käyttäjä voi käyttää eri Microsoft-palveluja, kuten Windows Kauppaa, pilvitallennustilaa ja automaattista varmuuskopiointia. Asennuksen ja tilin lisäämisen jälkeen puhelimeen synkronoituu myös Microsoft-tiliin lisätyt kontaktit.

   Tässä linkki toiseen artikkeliini, jossa ohjeet tehdasasetuksille palauttamiseen:
   http://hub.elisa.fi/lumia-kun-puhelin-jumittaa-tai-ei-kaynnisty-2/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>