Nenäpäivän kulisseissa

Kari Toivonen 7.11.2014

Olen ollut mukana kaikki nämä show-tapahtumat, jotka alkoivat vuonna 2007. Lähinnä työhöni on kuulunut valmistella olosuhteet ns. julkkisvastaajille, jotka ovat kirjanneet studioon tulevat lahjoituspuhelut. Alkuvuosina studiolla oli noin 15 vastaajapistettä, joissa julkimot vastasivat puheluihin ja kirjasivat lahjoitukset läppärillä olevaan excel-taulukkoon (paikallisesti). Sitten todettiin, että näin saatiin kerättyä liian vähän lahjoituksia. Tämän jälkeen vastaajat sijoitettiin auditorioon ja näin saatiin jo yli 40 yhtaikaista vastaajaa läppäreineen ja tallennus tehtiin palvelimelle. Näin mentiin pari vuotta.

Auditoriossa yritettiin pärjätä aluksi wlan-yhteydellä, mutta koska ko. yhteydet pätkivät aina välillä, tämä asetti omat haasteensa saada kaikki lahjoitukset tallennettua. Varmistuksena oli aina myös koneessa oleva paikallinen taulukko. Näistä lahjoituksista lähetin sitten yhteenvedon aina illan show’n päättymisen jälkeen. Näiden muutamien harjoitteluvuosien jälkeen on sitten käytetty julkkisvastaajien lisäksi ammattilaisvastaajia ulkopuolella lähetyksen. Tästä virrasta varsinaisesti koostuu tuo puheluista tuleva lahjoitusmäärä. Tänä päivänä hoidellaan läppärit vastaajille studioon ja asennus lavasteisiin. Läppärit yhdistetään Lanilla verkkoon ja varana on myös mahdollisuus Wlan-käyttöön. Lisäksi Nenäpäivä-säätiön henkilöt sijoittuvat yhteen tilaan Mediapoliksessa, mihin heille luodaan työskentely-ympäristö lahjoitusten määrän seurantaan.

Lähetyksen aikana ollaan sitten taustapiruna eli linssiluteena taustalla, opastamassa ja auttamassa mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämisessä.

Mukanaolo tällaisessa projektissa on sinänsä ihan hauskaa ja jopa kiinnostavaakin. Työ sinänsä tässäkin tapahtumassa on vuosien mittaan muuttunut aikalailla rutiininomaiseksi. Olenhan itse ollut yleläisenä ja myöhemmin Ylen asiakkuuden parissa jo 18 vuotta. Eli kaikki tämä härdelli tämänkin projektin ympärillä on melko tuttua.

Mutta kyllä täällä h-hetken lähestyessä alkaa pyöriä porukkaa normaalia enemmän. Ja studioilla treenataan jo täyttä häkää. Kun siis tilaisuus sujuu hyvin illalla, tiedätte kuka taustalla on häärännyt.

Nenäterveisin,

Kari

 

Nenäpäivä_20141107

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset, Yleinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>