Miten saada ryhtiä pk-yrityksen sovellusten hankintaan

Pk-yritykselle sopiva sovellustarjonta verkossa kasvaa vauhdilla ja sovellusten ostaminen on aina vain helpompaa. Yksittäiset työntekijät – erityisesti tietotyöläiset – etsivät itse suoraan verkosta uusia palveluja ja tapoja myydä, markkinoida, kehittää ja keskustella.

Liiketoiminnan puolella tehdään usein itsenäisiä päätöksiä bisneksessä tarvittavien verkkopalvelujen ostamisesta, ohi it-vastaavan (jos sellaista talossa onkaan).

Ensimmäinen sovellusten ostamisen järkiaskel voisi olla: sopikaa yrityksessänne sovellusten hankintatavat yhdessä, jotta vältytte päällekkäisyyksiltä ja turhalta rahanmenolta. Erilaisille ostotavoille löytyy jokaiselle paikkansa. Jos pk-yrityksesi hallintoresurssit ovat pienet ja ajansäästö on arvokasta, tällöin sovellusten markkinapaikka istuu hyvin.

Toinen sovellusten ostamisen järkiaskel: tutustukaa sovelluksiin ja niiden käyttöehtoihin suoraan sovellustoimittajan sivuilla tai vaihtoehtoisesti sovellusten markkinapaikoissa.

SaaS-toimijoiden omien verkkosivustojen ja markkinapaikkojen kautta hankittujen sovellusten suurimmat eroavaisuudet liittyvät hankintaan, hallintaan ja käyttöön.

Lienee paikallaan avata miten Elisa Pilvi -markkinapaikalta hankittu sovellus eroaa yksittäiseltä verkkosivustolta hankitusta SaaS-sovelluksesta.

 

Pääasialliset erot liittyvät seuraaviin:

  1. Sovellusten käyttö: sovellukset ovat käytössä kirjautumisella. Ei vaadi erillistä kirjautumista yksittäisiin sovelluksiin.
  2. käyttäjien hallinta: hoidetaan suoraan Elisa Pilvessä, selkeä näkymä käyttäjiin ja käyttöoikeuksiin.
  3. tilaus-laskutusprosessi: automatisoitu ja kaikista hankituista sovelluksista tulee yksi koontilasku. Laskutustiedot aina ajan tasalla ja nähtävissä Elisa Pilvessä.
  4. sopimustenhallinta: sopimukset SaaS-sovellushankinnoista löytyvät yhdestä paikasta. Tärkeä osa yrityksen hyvää hallintotapaa.

 

Ajansäästön lisäksi napakasti hallittu sovellusten hankinta vähentää sekä taloudellisia että juridisia riskejäsi.

Toimialastasi riippuen osa yrityksesi sovelluksista voi toki olla niin järeitä, esim. tuotannon tai varastohallinnan prosessien tietojärjestelmät, ettei niiden hankinta ole niin suoraviivaista kuin vaikkapa markkinoinnin sovellusten osto tai vaihto. Näitä et markkinapaikalta ihan vielä löydäkään. SaaS-markkinapaikoilla löytyy tavallisimmin toimistosovelluksia, tietoturvaa sekä myynnin ja markkinoinnin toimintaa tukevia sovelluksia. Ja juuri näillä sovelluksilla parannat yrityksesi tuottavuutta nopeimmin.

Esa Tornikoski

P.S. Käy ihmeessä kokeilemassa https://pilvi.elisa.fi/ Se ei maksa mitään.

Sovellusten_hankinta_uusi_tapa

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa IT-päättäjät, Kehittäjät, Pilvipalvelut, Teknologiat, Työn tuottavuus, Yleinen Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>