Lumian uusi langaton latausalusta: hehkuvaa latausta ja muistutuksia

Microsoft toi hiljattain markkinoille uuden sukupolven langattoman latausalustan, joka tottelee mallimerkintää DT-903. Alustan design ja värimaailma on uusi, minkä lisäksi siinä on uutta, säädettävää toiminnallisuutta.

Olen käyttänyt ensimmäisen sukupolven latausalustoja heti kun niitä tuli saataville. Kuten aiemmin totesin, siitä ei mielellään luovu kun siihen tottuu. Seuraavassa parin viikon käyttökokemuksia uudesta DT-903 –alustasta. Hintaa tällä oheislaitteella on Verkkokaupassa 69,90 €.


Kuva: Microsoft

Latausalustan käyttöönotto ja peruskäyttö

Latausalustan käyttöönotto on suoraviivaista: töpseli seinään ja alusta on valmis lataamaan. Kun asetat puhelimen alustan päälle, lataus käynnistyy välittömästi. Kun lataus on valmis ja akun varaustila 100%, alusta lopettaa lataamisen.

Jos jätät puhelimen alustalle pidemmäksi aikaa, lataus käynnistyy uudelleen varaustilan laskettua joitakin prosenttiyksiköitä.

Huomaa, että puhelimen pitää tukea langatonta latausta joko sisäänrakennetusti tai langattoman latauksen kuoria käyttäen. Mm. seuraavat Lumiat tukevat langatonta latausta:

Alusta hehkuu: on aika ladata

Kun akun varaustila laskee alle 30%, latausalusta alkaa hehkua sen merkiksi, että olisi aika laittaa puhelin lataukseen. Pari kertaa olenkin havahtunut siihen, että alusta hehkuu ja siten puhelin on tullut laitettua ajoissa lataukseen.

Jos haluat hyödyntää alustan muistutuksia (lataustarpeesta muistuttaminen, menneet tapahtumat), puhelin ja alusta on liitettävä pariksi Bluetooth-yhteyttä käyttäen. Voit tehdä sen joko Asetukset, Bluetooth –valinnan kautta, tai parittaa laitteet NFC-toimintoa käyttäen.

Jos puhelimesi tukee NFC-ominaisuutta, voit napauttaa alustan alaosaa kevyesti (siinä merkintä nfc), jonka jälkeen puhelin pyytää vahvistuksen pariksi liittämisestä.

Alusta muistuttaa saapuneista puheluista ja viesteistä

Kun alusta ja puhelin on paritettu Bluetooth-yhteydellä, alusta voi muistuttaa myös saapuneista puheluista ja viesteistä. Muistutus on helppo huomata, sillä alusta hehkuu sykkien:


Kuva: Microsoft

Välillä kotiin tullessa huomaan latausalustan hehkuvan. Se on merkki sitä, että kotimatkalla on saapunut puheluita, viestejä tai sähköposteja, joihin en ole reagoinut. Käytän ajaessa Lumian ajotilaa (Asetukset, Ajotila), joka päästää puhelut läpi, mutta vastaa automaattisesti tekstiviesteihin:

Latausalustan hehkun ja toiminnallisuuden säätäminen

Voit säätää alustan toiminnallisuutta Laitekeskuksesta:

 1. Valitse sovellusluettelosta Asetukset.
 2. Valitse Laitekeskus.
 3. Valitse Laitteet-näkymästä Nokia DT-903.
 4. Yleiskatsaus-näkymässä näkyy, että alusta on yhdistetty puhelimeen.
 5. Asetukset-näkymässä voit säätää valon kirkkautta. Oletuksena se on suuri, mutta voit himmentää sitä tarvittaessa.
 6. Voit myös laittaa akun latausilmoitukset päälle/pois (kun varaustaso alle 30%) ja määrittää sovellukset, joilta haluat ilmoituksia. Yötila-valinnalla voit määrittää ajanjakson, jolloin alusta ei näytä hehkuvaa valoa. Näytön alaosassa on painikkeet, joilla voit testata ilmoituksia ja hehkua.

Keskeiset mitat ja ominaisuudet

 • Langattoman latauksen standardi: Qi
 • Bluetooth: Bluetooth 4.0
 • NFC-tekniikka: laiteparin muodostus
 • Ledimerkkivalot: latausmerkkivalo, akun alhaisen varaustason ilmaisin, menneen tapahtuman (esim. puhelu, tekstiviesti, WhatsApp-viesti, sähköposti) ilmaisin.
 • Mitat: leveys 76 mm, korkeus 159 mm, paksuus 8,9 mm, johdon pituus 150 cm
 • Saatavilla olevat värit: vihreä, oranssi, valkoinen

Lopuksi

Kun latausalustaa kokeilee kerran, siitä ei halua enää luopua. Itsekin epäilin aikoinaan sen tarpeellisuutta, mutta en enää. Nyt kun uudessa versiossa on myös toiminnallisuutta, se on entistä hyödyllisempi. Lisäksi on todettava, että latausvaiheen ja muistutusten hehku on aika viileä juttu. Varsinkin iltahämärissä.

Mitä olet mieltä uudesta latausalustasta? Oletko jo hankkinut tai onko menossa hankintaan? Vai onko perinteinen töpseli seinään ja piuha kiinni -malli ihan riittävä?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>