Lumia: nopeammin oikealle nettisivulle

Lumia Cyan –päivitys toi lukuisia uudistuksia nettiselaamiseen: sivut löytyvät nyt nopeammin, ne latautuvat nopeammin ja niiden käyttö on turvallisempaa.

Kerron seuraavassa, miten voit osoitepalkkia käyttäen avata halutun nettisivun todella nopeasti. Kolmen pisteen valikosta löytyvät Suosikit ja Viimeisimmät voi pitkälti unohtaa, koska osoitepalkin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Osoitepalkin käyttö

Avaa nettisivu osoitepalkkia käyttäen näin:

  1. Avaa selain (siirry sovellusluetteloon ja napauta Internet Explorer –sovellusta).
  2. Napauta selaimen osoitepalkkia.
  3. Kirjoita kirjain tai kaksi, jolloin selain tarjoaa käyttäjähistoriasta ao. kirjaimella alkavia, viimeksi käytettyjä sivuja:
  4. Jos osoitepalkki tarjoaa suoraan oikean sivun (esim. yllä blog.appelsiini.fi), paina Enter (oikean alakulman painike, jossa nuoli oikealle).
  5. Tai jos selaimen tarjoamasta listasta löytyy oikea sivu, napauta ao. sivua.

Käytän puhelimella paljon nettiä ja tällä tekniikalla löytyy valtaosa sivuista. Uskallan veikata, ettet palaa enää entiseen kun olet tätä kokeillut. Niin kätevä se on.

Mikäli osoite ei kirjaimella tai parilla löydy, voi samaisesta osoitepalkista käynnistää hakukoneen ja edetä sitä kautta kohteeseen.

Kolmen pisteen valikosta löytyvät Viimeisimmät-lista on toki siinä hyvä, että sen kautta voi palata ajassa taaksepäin ja löytää luettu sivu, jonka osoite oli täysin unohtunut. Suosikkeja käytän nykyään aika harvoin.

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>