Etäpäivän lumoissa

Etätyö tai enemmänkin paikkariippumaton työ mahdollistaa sen, että työtä voi tehdä melkein mistä vain milloin vain. Entiseen työntekemisen malliin ei ole paluuta, ainakaan omalta osaltani. Työtä pitää pystyä tekemään joustavasti ja onneksi nykypäivän tekniikka sen mahdollistaa. Tosin on monia työnkuvia vielä, missä etätyö mahdollisuutta ei ole ja läsnäolo fyysisesti on pakollista.

Työpäiväni ovat todella harvoin samanlaisia, mikä onkin mielestäni ehdottoman tärkeää työn motivoinnin kannalta. Erilainen oli tämäkin päivä.

Aamulla herättyäni otin kahvin matkaan ja ajoin työpaikkani salille. Meillä on Elisa Appelsiinissa Kalliossa käytössämme sali jossa pääsee treenaamaan vaikka lounaalla jos siltä tuntuu. Aamulla meillä oli 15 minuutin pituinen viikoittainen tietoisku, jossa kerrotaan aina polttavista sisäisistä ja ulkoisista aiheista. Kuuntelin infon salilla Lyncin kautta samalla kun venyttelin rankan treenin jälkeen. Lync onkin nykyään yksi tärkeimmistä välineistä mahdollistamaan etätyötä, sen avulla palaverit onnistuvat missä tahansa ja milloin vain.

Seuraava palaveri alkoikin heti infon perään joten laitoin kuulokkeet korviin jälleen ja hyppäsin rattiin ja pidin sen  kotimatkallani. Kotiin päästyäni kello oli 09.30 ja tähän mennessä olin ehtinyt jo osallistua kahteen palaveriin sekä käydä salilla.

Kotiin päästyäni avasin koneeni heti ja aloitin sähköpostin purkamisella. Olen huomannut, että sähköpostin määrä on Lyncin ja muiden viestintävälineiden kuten Yammerin ja intran avulla vähentynyt huomattavasti, mutta valitettavasti sitä edelleenkin tuntuu tulevan huomattavan paljon ja siihen saa päivässä uppoutumaan vaikka kuinka monta tuntia.

Aamupäivälla tein some-päivityksemme Facebookiin ja LinkedIniin sekä katsoin mitä eri kanavissa oli tapahtunut. Tämän jälkeen kirjoitin sisäistä uutiskirjettämme ja laitoin sen kollegoilleni oikoluettavaksi.

Iltapäivällä oli vielä muutama palaveri, jotka pidin tietenkin Lyncin avulla kotikonttorilla. Palaverien jälkeen tuntui siltä, että pieni tauko on paikoillaan joten laitoin lenkkarit jalkaan ja tein pienen happihyppelyn harmaassa Kaivopuistossa.

Lenkin jälkeen mieli oli todella virkeä ja oli aika suunnitella jotain uutta, joten käytin loppupäivän uuden sovelluskauppamme Elisa Pilven– työstämiseen.

Päiväni viestimiset:

4 Lync-puhelua

2 tavallista puhelua

4 Lync-palaveria

12 Lync-keskustelua

78 saapunutta sähköpostia

22 lähetettyä sähköpostia

Paikkariippumaton työ antaa paljon, mutta itseään on osattava myös johtaa. Helposti se, että välineet työntekemiseen on kokoajan käsillä, vie siihen, että on töissä 24 tuntia vuorokaudessa. Välillä on osattava puhdistaa mieli töistä ja antaa myöskin mielen levätä ja luoda uutta.

Energistä alkanutta vuotta!

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Ihmiset

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>