Uutta: Hyödynnä Office 365 Video-palvelua sisäisessä viestinnässä

Microsoft julkaisi Office 365 Video -palvelun marraskuussa 2014.  Tämä uusi ja keskitetty videopalvelu on Office 365 –palkissa aina käytettävissä, sen yksinkertainen etusivu sisältää muutamia nosto- ja kanavointitoimintoja. Pientä hitautta sisällön ilmestymisessä palveluun on havaittavissa, mutta kun videot on saatu paikalleen, on palvelu jouheva, yksinkertainen ja toimiva. Siitä voi helposti tehdä organisaation oman YouTube -palvelun. 

 

Tässä esittelyartikkelissa:

A) Mikä Office 365 Video on ja miten se toimii?

B) Mihin Office 365 Videota voi käyttää?

C) Miten AreenaIntranet-ratkaisuissa käytetään Office 365 Videota?

 

A) Mikä Office 365 Video on ja miten se toimii?

Office 365 Video -palvelu on osa Microsoftin Office 365 -tuoteperhettä, se on uusi sovellus. Se tuodaan Office 365- ja Elisa Toimisto 365-käyttäjien saataville vaiheittain. Palveluna se on aina läsnä, saat sen auki Office 365 -palkista, sovellukset-painikkeen takaa.   Kun videoita on lisätty, voidaan niistä tärkeimmät nostaa etusivulla paremmin esille. Office 365 Video ohje 1 

 

 

Etusivu on yksinkertainen, tyhjänä etusivu vie loogisesti eteenpäin, se kannustaa luomaan videoille erilaisia kanavia sekä hallinnoimaan asetuksia, mm. käyttöoikeuksia.   Office 365 Video ohje 2 

 

 

Videoita voi lisätä yksittäin, mutta pohjalle tarvitaan aina ns. kanava. Vakiona on jo luotuna yksi kanava, nimeltään ”yhteisöt”.   Kanavalle voidaan antaa oma väri ja nimi. Office 365 Video ohje 3 

 

 

Tyhjä kanava ehdottaa videoiden lataamista sekä mm. käyttöoikeuksien muokkaamista.  Kanavan väri erottuu mukavasti, useamman kanavan ollessa valittavissa, se oikea erottunee nopeasti lyhyenkin käytön jälkeen.   Office 365 Video ohje 4 

 

 

Itse videon katselun käyttöliittymä on yksinkertainen.   Office 365 Video ohje 5 

 

 

Etusivulle voidaan luoda ns. spotlight, eli tärkeiden videoiden nosto. Office 365 Video ohje 6

 

 

 B) Mihin Office 365 Videota voi käyttää?

Office 365 Video voi olla viestintäpäällikön uusi lemmikki. Toki videoita on voinut lisätä tähänkin asti, esim. SharePointin resurssikirjaston ja esikatselu-työkalun avulla, mutta Office 365 Video tuo kenties kaivattua yksinkertaisuutta ja näppäryyttä videoiden julkaisuun.  Palveluun voi lisätä viralliset yritysvideot, myyntivideot, hr-videot, käyttöohjeet jne.

 

Yksi luultava tapa käyttää kanavia on seuraava; Annetaan tukitoiminnoille omat viralliset kanavansa ja annetaan henkilökunnalle oma vapaammin ja epävirallisemmin täytettävä ja käytettävä videokanava.

  • Viralliset kanavat= oikeudet vain tukitoiminnoilla; HR, IT, myynti, johto, jne. Sisältö on tiukemmin hallinnoitua.
  • Epäviralliset = oikeudet kaikilla, sisältö on vähemmän hallinnoitua.

Myös mobiilikäyttö on tuettu, mukaan lukien videoiden lisääminen puhelimesta käsin. Tämä auttaa erilaisten nopeiden videolisäysten mahdollisuuksia: esim. tiedotustilaisuus voidaan jakaa suoraan viestintäkoordinaattorin puhelimesta käsin koko firmalle.

C) Miten AreenaIntranet-ratkaisuissa käytetään Office Videota?

Office 365 Video ohje AreenaIntranet                     AreenaIntranet on helppo ja nopea tapa luoda vaativakin intranet. Esim. Faktia koulutustalo loi muutamassa kuukaudessa sekä intranetin että extranetin.   Videot ovat yksi keino kertoa esim. Faktian sadoille vuosittain uusille käyttäjille miten SharePoint ja intranet/extranet toimivat.

 

Jatkossa Elisa Appelsiini toteuttaa SharePoint -intranetien ja extranetien käyttöohjevideot nimenomaan Office 365 Videon päälle.   Kaikki ohjevideot listataan kanavittain, mutta tärkeimmät (intranetin esittely etc.) voidaan nostaa tärkeimmälle paikalle.

 

Office 365 Video ohje intranet 

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Toimisto 365, Trendit ja innovaatiot, Työn tuottavuus, Yleinen Merkitty: , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>