Hienosäätöä Office 365-palvelun sisältöön – vaikutus julkisiin kotisivuihin

Tästä se lähtee, ensimmäinen blogikirjoitukseni. Tämä ja tulevat bloggaukseni tulevat käsittelemään ajankohtaisia asioita liittyen Microsoft Office 365:een, eli tutummin Elisa Toimisto 365:een. Seuraan tiiviisti pilvimaailman tapahtumia ja teen mielenkiintoisimmista aiheista nostoja blogiini.

Muutoksia Office 365:n julkiseen kotisivuun

Microsoft on ilmoittanut, että parantaakseen edelleen Office 365 tuotteen sisältöä he ovat päätyneet järjestelemään kehitysresursseja uudelleen. Tämä tarkoittaa sitä, että Elisa Toimisto 365-palvelussa tähän asti saatavilla ollut julkinen kotisivu (Public Web Site) on poistunut uusmyynnistä 31.1.2015 alkaen. Tällä komponentilla on voinut rakentaa yritykselle tai yhteisölle oman kotisivun, eli se on toiminut niin sanottuna kotisivukoneena.

Sain tehtäväkseni viestiä tämän ominaisuuden poistumisesta tässä ensimmäisessä blogissani. Ensimmäinen ajatukseni oli luonnollisesti se, että minullahan on käsissäni viestinnällinen haaste. Pitäisi positiivisesti tuoda esiin seikkoja parantuneesta palvelusta, vaikkakin palvelusta oikeasti poistettiin yksi elementti. Tuotemuutoksen taustaa hetken mietittyäni, päädyin seuraavaan analyysiin taustoista; Kotisivupalvelu on ollut ilmeisen marginaalinen osa laajaa Office 365 paketointia ja kiinnittämällä tämän kehitystiimin resurssin työskentelemään sen eteen, että Office 365:n suosituimmista osista tulee entistäkin parempia, hyödyllisempiä sekä käytettävimpiä, on Microsoftin tekemä muutos palvelun paketointiin fiksu ja perusteltu. Viittasin edellisessä kappaleessa kehitysresurssien fokusointiin ja siihen, että Microsoft panostaa vahvasti Office 365- ja Windows-tuotteiden kehittämiseen. Väitteeni saa katetta, kun seuraa Microsoftin pääkonttorista eli Redmondin suunnalta tulevia viestejä; Tuotetarjoamaan on tipahtamassa tuota pikaa niin Windows 10 kuin Skype For Businesskin. Office 2016 on sekin jo vilahdellut uutisoinnissa, eli isoja ja varsin merkittäviä tuotelanseerauksia on luvassa. Tosin eilen maanantaina 02.02. viestintä Seattlen ja Microsoftin suunnalta on varmasti hyvinkin hiljaista. Hiljaisuus on luonnollinen seuraus eiliselle katkeralle tappiolle Super Bowlissa. Kyllä oli jännittävä loppu ottelulla. Onnittelut mestaruudesta New England Patriotseille. (Paul Allen on vahvasti mukana Seattle SeaHawksien toiminnassa. Allen on Microsoftin toinen perustajajäsen.)

Lyncistä Skype for Business

Keväällä 2015 tulee Microsoftilta merkittävä ohjelmisto- ja pilvipuolen julkistus tai ehkä paremminkin uudistus, kun Lync muuttuu Skype For Business-palveluksi. Tämä ehdottomasti paras yrityskäyttöön tarjottava pikaviesti- ja videoneuvottelupalvelu tulee samalla uudistumaan ja toivottavasti myös ottamaan käytettävyydessä oppia Skypestä, mikä mielestäni toimii kuluttajapuolella jo nyt kuin ”buikki”. Nykyiset Elisa Toimisto 365 asiakkaat ja käyttäjät ovat uudistuksessa erittäin hyvässä asemassa, sillä he saavat uudistuneen palvelun käyttöönsä ilman erillisiä toimenpiteitä – pilvipalvelua parhaimmillaan. Skype for Busineksesta lisää kevään mittaan ilmestyvissä kirjoituksissani.

Huomaathan, että blogini alkuperäinen tarkoitus oli ilmoittaa, että Elisa Toimisto 365 tuotteesta ollut kotisivupalvelu ei ole enää saatavilla. Nykyasiakkailla palvelu säilyy käytössä noin kaksi vuotta ja muutoksen vaikutuksista nykyisille asiakkaille kerrotaan suoraan erikseen.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Palvelut, Toimisto 365 Merkitty: , , , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>