Office Lens: skannaa suoraan PDF-tiedostoksi

Lumian Office Lens –sovellus päivittyi ja osaa nyt skannata suoraan PDF-tiedostoksi. Voit siis kuvata paperiasiakirjoja puhelimella ja jakaa kuvan/tiedoston heti PDF-tiedostona. Edellinen päivityshän toi jo mahdollisuuden tallentaa skannatun kohteen Word- tai PowerPoint-tiedostoksi.

Paperin skannaaminen PDF-tiedostoksi

Muuta paperinen dokumentti PDF-tiedostoksi näin:

 1. Avaa Office Lens.
 2. Ota kuva kohteesta.
 3. Rajaa tarvittaessa kuvaa yläreunan Rajaa-työkalulla.
 4. Tallenna kuva napauttamalla Tallenna-painiketta. Tallenna-ikkuna avautuu.
 5. Muuta tarvittaessa otsikkoa ja OneNote-sijaintia.
 6. Valitse PDF ja napauta alareunan Valmis-painiketta.

Otettu kuva tallentuu OneNoten lisäksi OneDrive-pilvitallennustilaan PDF-tiedostona. Tallennusvaiheen jälkeen avautuu Viimeisimmät-näkymä, josta voi suoraan avata ao. PDF-tiedoston:

PDF-tiedoston voi avata myös OneDriven Viimeisimmät-näkymästä (alla ”testi-PDF”):

Office Lens –sovelluksen päivittäminen

Uusin versio tottelee versionumeroa 1.4.3727.0., jonka voit tarkistaa sovelluksen Tietoja-ikkunasta. Jos käytät sovellusten automaattipäivitystä (tuli Lumia Cyan –päivityksessä), kaikki on luultavasti kunnossa ja Office Lens on päivittynyt uuteen versioon.

Jos sen sijaan käytät manuaalista päivitystapaa, päivityksen asennus saattaa vaatia toimenpiteitä. Voit tarkistaa saatavilla olevat päivitykset näin:

 1. Avaa Kauppa-sovellus.
 2. Valitse kolmen pisteen valikosta Asetukset.
 3. Selaa alaspäin ja napauta Tarkista päivitysten saatavuus –painiketta.
 4. Kuittaa viesti ok-painikkeella.
 5. Palaa Takaisin-painikkeella Kaupan päänäkymään.
 6. Jos ruudun oikeassa yläkulmassa näkyy päivitysten lukumäärä (esim. 2), napauta numeroa, jolloin Lataukset-sivu aukeaa.
 7. Napauta Lataa kaikki –painiketta, jolloin päivitykset asentuvat. Voit myös napauttaa yksittäistä sovellusta ja ladata vain sitä koskevan päivityksen.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>