Officen parhaat oikopolut, osa 1

Tämä artikkeli aloittaa sarjan, jossa esittelen Officen parhaat pikakomennot ja oikotiet. Niitä kysytään paljon, joten tässä tulee sarjan ensimmäinen.

Jotta päästään heti kunnon vauhtiin, ensimmäinen olkoon oma All Time Favorite: Alt+Shift+nuolinäppäin.

Siirrä kappaleita ja bullet-listan rivejä salamannopeasti

Kun Wordissa / PowerPointissa / Outlookissa pitää siirtää tekstiä, se hoituu Leikkaa/Liimaa-tekniikalla, eikö vain? Totta, mutta sen voi tehdä vielä nopeammin ja turvallisemmin Alt+Shift+nuolinäppäin –tekniikalla.

Toimi näin:

  1. Siirrä kursori kappaleeseen, jota haluat nostaa ylös-/alaspäin. (myös yksittäinen rivi on kappale)
  2. Paina Alt+Shift+nuoli ylös/alas. Kappale nousee tai laskee yhden kappaleen verran.
  3. Paina näppäinyhdistelmää useita kertoja kun haluat nostaa/laskea usean kappaleen verran.

Tämä on loistava tekniikka erityisesti bullet-listoissa ja numeroiduissa listoissa, joissa työskentelyn aikana pitää usein muuttaa järjestystä. Listojen lisäksi tekniikka soveltuu myös kappaleiden siirtelyyn, joita on kätevä heittää ylös-/alaspäin nopeasti ja huolettomasti.

Kannattaa kokeilla; voi olla, ettet halua enää palata vanhaan Leikkaa/Liimaa-tekniikkaan.

Huomaa, että pikakomento kohdistuu siihen kappaleeseen, jossa kursori paraikaa on. Huomaa myös, että teknisesti ottaen tyhjä on rivi on kappale.

Kuten kappaleisiin kohdistuvissa toiminnoissa yleensäkin, kappaletta ei tarvitse valita (maalata); riittää kun kursori on kappaleen sisällä.

Mistä kappale alkaa ja mihin se loppuu?

Kappale alkaa ¶-merkin jälkeen ja päättyy seuraavaan ¶-merkkiin. Voit tarkistaa Wordissa kappaleiden jaottelun Aloitus-välilehden Näytä kaikki –painikkeella:

Valinnan jälkeen kappalemerkit näkyvät tähän malliin:

Toivottavasti listat ja kappaleet liikkuvat tällä vikkelämmin ja saat lisää vauhtia arkeen. Jatkoa seuraa; kannattaa pysyä kanavalla.

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>