Ideoista tuotteiksi Starttaamossa

Me Elisa Appelsiinilla panostamme tuotekehitykseen. Tästä panostuksesta elävänä esimerkkinä on Starttaamo-tiimi, jonka tehtävänä on vastata tähän haasteeseen. Tiimi toteuttaa Elisa Appelsiinin tuotestrategiaa eli olemme luomassa tuotteistettuja sovelluksia nopeasti ja helposti.

Kiehtovia tuotteita, joista syntyy ”WOW-kokemus”

Starttaamo tuotteistaa kiehtovia tuotteita, joista syntyy ”WOW-kokemus” loppukäyttäjälle. Haluamme tarjota myös elämyksiä arjessa ja tämän teeman mukaisesti tavoitteena on keksiä uusia fiksuja tapoja tehdä arjen tuttuja juttuja.

Blogi_Starttaamo_kuva

Asiakkaat mukana kehityksessä

Suunnittelun ja toteutuksen tukena hyödynnämme yleisesti hyväksi todettuja ketteriä menetelmiä. Pyrimme varmistamaan markkinan innokkuuden uudesta tuotteesta tai konseptista, haluamme tehdä onnistuneita asioita yhdessä asiakkaiden kanssa.

Aina ei voi voittaa

Olemme tottuneet siihen, että aina asiat eivät mene niin kuin olemme aluksi olettaneet. Tyypillisesti 70 – 90 prosenttia ideoista karsiutuu jo pelkästään väärillä olettamilla tai huonolla ajankohdalla. Ideoita tarvitaan siis paljon, jotta karsiutumisen jälkeen parhaimmilla on mahdollisuus lähteä lentoon. Jotkin ideat voivat siirtyä toteutettavaksi myöhempään ajankohtaan, jos esimerkiksi aika tai markkinatilanne ei ole vielä valmis idean toteuttamiselle.

Meidän tiimi

Starttaamossa hyödynnetään kattavasti Elisan eri alojen asiantuntemusta sekä kumppaniverkostoa. Erityisesti haluamme kuunnella asiakkaita. Tiimissä on aktiivisesti mukana liiketoiminnan edustaja, arkkitehti, käyttöliittymäsuunnittelija, graafikko, ohjelmoija, markkinointi sekä ketterien menetelmien tähti. Jotta olemme vahvasti kiinni myös ajassa, on tiimissä mukana myös opiskelija. Tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä liikkeelle. Seuraavaksi on aika siirtyä koeponnistettujen ideoiden synnyttämien tuotteiden testaamisen pariin. Seuraavassa blogissa kuulet lisää Starttaamon kehittämistä tuoteaihioista.

Toivonkin, että saamme paljon hyviä ideoita, jotta pääsemme toteuttamaan niitä yhdessä käytännössä sekä luomaan uusia arkea helpottavia asioita. Olethan sinäkin yhteydessä, jotta pääsemme tekemään yhdessä jotain uutta ja mullistavaa!

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

 

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Trendit ja innovaatiot Merkitty: , , ,
2 comments on “Ideoista tuotteiksi Starttaamossa
 1. 26.2.2015 klo 20:24 Rauni sanoi:

  Upea idea! ”Perinteisen” innovoinnin uusi nimi. Hienoa, että olette konseptoineet tavan innovaatioiden ja ideoiden hahmottamisesta tuotantoon.

  • Annamaija Pelkonen
   27.2.2015 klo 9:57 Annamaija Pelkonen sanoi:

   Hei Rauni,
   Kiitos kommentista. Tavoitteena tosiaan on tehdä perinteistä innovointia uusin ketterin keinoin. Käytämme ideoiden kuvaamiseen Lean Canvas -menetelmää, jota voin hyvin suositella muunkin tyyppiseen ideointiin. Canvakseen kuvataan idean liiketoimintamalli tiiviissä muodossa. Tämän jälkeen ideat testataan MVP (Minimum Viable Product) -testeillä, joihin valitaan kohderyhmäksi Canvaksessa kuvattu asiakassegmentti. Näin saamme vietyä tuotantoon ideoita, jotka herättivät asiakkaan kiinnostuksen ja siirrettyä sivuun ne, joiden kansa ei toistaiseksi jatketa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>