OneDrive: tarkastele pilven varmuuskopioita

Aiemmin on pitänyt tyytyä siihen tietoon, että puhelimen varmuuskopio on OneDrive-pilvessä (https://onedrive.live.com), vaikka sitä ei siellä visuaalisesti pääsekään näkemään. Mutta nyt varmuuskopiot on nähtävissä seuraavasti:

  1. Siirry selaimella OneDrive-pilvitallennustilaan (https://onedrive.live.com). Kirjaudu tarvittaessa Microsoft-tunnuksella.
  2. Valitse oikean yläkulman ratas-painikkeesta Options:
  3. Valitse vasemmasta reunasta Device Backups, jolloin näet pilven varmuuskopiot tähän tapaan:

Listan hyöty lienee siinä, että voi nähdä, mitä ja kuinka uusia varmuuskopioita on tallessa. Puhelin kannattaa muuten nimetä kuvaavasti, jotta listasta voi helposti tunnistaa juuri oikean laitteen. Lumian nimeä ei voi vaihtaa puhelimen omassa käyttöliittymässä vaan se pitää tehdä tietokoneen Resurssienhallinnassa (yhdistä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla).

Ylimääräiset varmuuskopiot voi poistaa OneDrivesta Delete-painikkeella (joka kysyy varmistuksen), mutta siinä se sitten onkin. Toisaalta ylimääräiset / vanhat varmuuskopiot vievät niin vähän tilaa (itselläni 58 Mt), että kiirettä poistolle ei yleensä ole.

Varmuuskopioiden sisältöä ei edelleenkään pääse näkemään. Itse asiassa ainoa tapa selvittää varmuuskopion sisältö on ottaa se käyttöön puhelimen uudelleenasennuksen yhteydessä:

Toki puhelimesta voi katsoa viimeisimmän varmuuskopioinnin ajan ja siten varmistua, milloin varmuuskopio on ajettu:

Ja tarvittaessa varmuuskopioinnin voi ajaa manuaalisesti napauttamalla Varmuuskopioi nyt –painiketta (kuva yllä).

Joko varmuuskopioit pilveen?

Olethan muuten ottanut puhelimen varmuuskopioinnin käyttöön? Eli jos jotain sattuu, niin tiedot ja asetukset ovat hyvässä tallessa ja nopeasti palautettavissa samaan / toiseen puhelimeen.

Mikäli näin ei vielä ole ja käytössäsi on Windows Phone 8 / Lumia-malli, katso täältä ja täältä ohjeet varmuuskopioinnin käyttöönottoon.

Varmuuskopiointi kestää muutaman minuutin (yhteyden nopeudesta riippuen) ja sen jälkeen kaikki tiedot ovat pilvessä tallessa. Huomaa, että varmuuskopion palautus vaatii puhelimen palauttamisen tehdasasetuksille; uudelleenasennuksen yhteydessä voit valita, että puhelin asennetaan pilven varmuuskopiota käyttäen.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

Kiitos Vesalle kun vinkkasit tästä OneDriven Device Backups –ominaisuudesta!

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>