Lumia: näin kätevästi teet soitonsiirrot

Tiesitkö, että voit tehdä Lumian soitonsiirrot helposti ja nopeasti, ilman operaattorikoodien syöttämistä? Lumian Verkko+ -asetussivu on hiljattain päivittynyt ja tarjoaa nyt selkeät valinnat seuraavien soitonsiirtojen tekemiselle:

 • Kaikki puhelut
 • Kun en vastaa
 • Kun olen varattu
 • Kun minuun ei saada yhteyttä

Soitonsiirron asettaminen

Kun haluat laittaa soitonsiirron päälle, toimi näin:

 1. Valitse Asetukset, Verkko+.
 2. Napauta Aseta-painiketta.
 3. Aseta soitonsiirto: laita rasti ruutuun ja valitse valikosta numero / kontakti, johon puhelut ohjataan.

Kun tarvittavat valinnat on tehty, soitonsiirto on heti voimassa. Huomaa, että operaattori- ja liittymäkohtaiset asiat saattavat vaikuttaa asetusten oletuksiin ja vaihtoehtoihin.

Soitonsiirtoasetuksiin suoraan aloitusnäytöstä

Jos käytät soitonsiirtoja paljon, voit kiinnittää asetukset suoraan aloitusnäyttöön napauttamalla asetussivun alareunassa olevaa Kiinnitä-painiketta. Siten pääset vieläkin nopeammin muuttamaan soitonsiirron asetuksia kun tilanne ja tavoitettavuus muuttuu.

Soitonsiirron tekeminen kontakteja käyttämällä

Koska tässä artikkelissa kuvatut Lumian asetukset ovat verrattain tuoreita, soitonsiirrot on aiemmin pitänyt tehdä toisin. Tässä artikkelissa olen kuvannut, miten eri soitonsiirtoasetukset voi tallentaa omiksi kontakteiksi ja käyttää niitä soitonsiirron tekemiseen.

Kontaktien luomisessa on oma vaivansa, mutta niissä on myös etunsa:

 • Kontaktit tallentuvat tiliin (esim. Microsoft-tili) ja ovat siten aina käytettävissä, vaikka laite vaihtuisi tai se pitäisi palauttaa tehdasasetuksille / asentaa uudelleen.
 • Kontaktit voi helposti jakaa kaverille, joka myös haluaa käyttää soitonsiirtoja. Toki silloin pitää muistaa vaihtaa kohdepuhelimen numero; muuten voi syntyä aika mielenkiintoisia tilanteita.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , ,
4 comments on “Lumia: näin kätevästi teet soitonsiirrot
 1. 16.3.2015 klo 9:22 Matti Kulmala sanoi:

  Soiton siirrot tehdäkseen, pitää mennä asetuksiin/matkapuhelinverkko ja sieltä muuttaa 4G.
  3G :si jotta saat soitonsiirron päälle ja pois. Sen jälkeen voi taas muuttaa 4G .

  • Timo Läpinen
   16.3.2015 klo 10:21 Timo Läpinen sanoi:

   Kiitos Matti kommentista. Aiemmin on tosiaan ollut niin, että SIM-asetuksista on pitänyt valita nopeimmaksi yhteydeksi 3G, jotta soitonsiirto toimii. Viime viikon lopulla tuli kuitenkin jakoon päivitys, joka tuo tuen myös 4G-yhteyksille. En huomannut tuota mainita, joten hyvä, että nostit asian esiin. Jos päivitys ei ole vielä saapunut ja soitonsiirto pyytää vaihtamaan 3G-yhteydelle, voit tarkistaa Verkko+ -sovelluksen päivityksen manuaalisesti:
   1. Avaa Kauppa-sovellus.
   2. Valitse kolmen pisteen valikosta Asetukset.
   3. Vieritä näyttöä alaspäin ja napauta Tarkista päivitysten saatavuus -painiketta.
   4. Kuittaa ilmoitus ja palaa takaisin Kaupan perusnäkymään.
   5. Oikeassa yläkulmassa pitäisi näkyä saatavilla olevien päivitysten lukumäärä.
   6. Napauta ruutua ja lataa päivitys.

 2. 23.3.2015 klo 3:42 KariR sanoi:

  Käytössä Lumia 925 jossa Lumia Denim päivitys Elisan liittymällä. Yritän tehdä soitonsiirron Saunalahden littymän numeroon Verkko+:n kautta – ei onnistu millään vaihtoehdolla. Ei onnistu myöskään koodia **21*liittymänumero# käyttäen. Kun soitan ko yhteystietoon saan ilmoituksen, että koodissa on virhe. Mikä avuksi?

  • Timo Läpinen
   24.3.2015 klo 13:09 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Kari,
   Ehdotan, että tarkistat operaattorilta soitonsiirron tuen ja toimivuuden. Jos kaikki on siellä päässä ok, niin ongelma rajautuu puhelimeen. Siinä tapauksessa voit koittaa palauttaa puhelimen tehdasasetuksille ja asentaa uudelleen.

   Huomaa, että operaatiossa puhelin palautuu alkutilaan ja kaikki käyttäjän tiedot poistetaan puhelimesta. Jos haluat käyttää uudelleenasennuksessa varmuuskopiota (ja siten palauttaa puhelimen nopeasti ennalleen), varmista, että varmuuskopiointi on päällä ja että se on hiljattain ajettu.
   http://blog.appelsiini.fi/2014/08/02/lumia-joko-varmuuskopioit-pilveen/
   http://blog.appelsiini.fi/2014/10/28/lumia-yhteystietojen-lisaaminen-varmuuskopiointi-ja-palautus/

   Tehdasasetuksille palauttaminen:
   1. Valitse Asetukset, Tietoja.
   2. Napauta Palauta puhelimen oletusasetukset -painiketta.
   3. Kuittaa vahvistuskysymykset.

   Puhelin käynnistyy uudelleen ja pyörittää rattaita jonkun aikaa (tyypillisesti 10-20 min). Kun puhelimen asennusvaihe käynnistyy, voit valita OneDrive-pilven varmuuskopion palautettavaksi puhelimeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>