Kultainen kosketus – Lumia 930 Gold Edition

Microsoft tuo uuden lippulaivapuhelimen vasta Windows 10:n valmistuttua, mikä on monelle Lumia-käyttäjälle pettymys. Onhan Lumia 930:n myyntiin tulosta kulunut jo 8 kk. Ohjelmistojätti haluaa kuitenkin panostaa nyt täysillä uuteen Windows 10 –käyttöjärjestelmään, joka valmistunee tulevana kesänä.

Kultainen erikoisversio

Jotain Microsoft kuitenkin tarjoaa jo nyt huippu-Lumioiden ystäville; Lumia 930- ja Lumia 830 –malleista julkaistiin tammikuussa kultaiset versiot ja nyt Lumia 930 Gold Edition on tullut myyntiin myös Suomessa. Lumia 830 Gold Edition tuotaneen myös Suomen markkinoille, mutta tarkempaa tietoa saatavuudesta ei vielä ole.

Aivan kaikkialta kultaista Lumia 930 –mallia ei kuitenkaan saa, sillä erikoismalli on myynnissä vain valituissa myymälöissä ja verkkokaupoissa. Hinta on erikoisversiossa pysynyt ennallaan ja on esimerkiksi Elisan yritysverkkokaupassa nyt 320 euroa. Kyseessä on tiettävästi pienehkö erikoiserä valituille markkinoille ja siksi saatavuus meilläkin on kovin rajallinen.


Kuva: Windows Central

Uusi ulkoasu, samat ominaisuudet

Lumia 930 Gold Edition on upea ilmestys; sekä mustalla että valkoisella takakuorella. Kultauksesta todettakoon, että kyseessähän ei ole oikea kultaus vaan puhelinta kiertävä alumiinikehys on anodisoitu kullan väriseksi. Lopputulos on kuitenkin upea ja tuo sinänsä loistavaan puhelimeen lisää glamouria.

Sain testiin mustan version enkä suostu siitä enää luopumaan. Niin vaikuttava on kullan ja mustan duo, yhdistettynä upeaan ja katselukulmiltaan laajaan näyttöön. Hyvin palvellut vihreä ysikolmekymppinen joutuu nyt väistymään ja tyytymään jatkossa testilaitteen rooliin.


Kuva: Windows Central

On hyvä huomata, että myyntiin tulleessa 930-erikoismallissa on uutta vain ulkoasu; ominaisuudet ovat täsmälleen samat kuin vakiomallisessa 930-laitteessa: 5 tuuman 1080p-näyttö (ei vilkaisunäyttöä), 32 Gt massamuisti, 2 Gt RAM, 2,2 GHz:n prosessori ja 20 MP PureView-kamera.

Puhelimen päivittämisen jälkeen (Asetukset, Puhelimen päivitys) käyttöjärjestelmänä on viimeisin 8.1.1-versio, jossa mukana on Lumia Camera 5.0 ja viimeisin Denim-päivitys. Lumia 930 –mallin ominaisuuksista voit tarkemmin lukea täältä.

Uusi lippulaivamalli Windows 10:n yhteydessä

Lumia-malliston uusi lippulaiva on tulossa, mutta sitä joudutaan odottamaan kesään saakka, kenties jopa syksyyn. Microsoft toisti hiljattain viestin, jonka mukaan se tuo markkinoille seuraavan Lumia-lippulaivamallin vasta Windows 10:n valmistuttua.

Jään innolla odottamaan, mitä uutta ja jopa yllättävää Microsoft pystyy tuomaan laitepuolelle pitkän tauon jälkeen. Onko Cortana-ääniohjaus tulossa suomen kielelle ja onko eleohjaus jo toimivaa arkea? 3D-käyttöliittymästä nähtiin muutama vuotokuva viime syksynä, mutta sittemmin siitä ei ole kuulunut mitään…

Kommentit tervetulleita

Kerro meille kommenteissa, mitä olet mieltä kultaisesta Lumia-lippulaivasta! Pitäisikö Microsoftin tehdä enemmän vastaavia erikoismalleja?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat, Windows Phone / Lumia Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>