Lumia: datayhteys päälle/pois Ilmoituskeskuksesta

Jo jokin aikaa sitten jakoon tullut Windows Phone –päivitys toi Lumia-käyttäjille uutta Ilmoituskeskukseen: datayhteyden voi nyt kytkeä päälle/pois suoraan Ilmoituskeskuksen painikkeesta. Kyseessä on pieni, mutta tärkeä ominaisuus niille, jotka haluavat aika ajoin säätää datayhteyden käyttöä.

Datayhteys-painikkeen lisääminen Ilmoituskeskukseen

Datayhteys-painike ei näy automaattisesti Ilmoituskeskuksessa ja siten käyttäjän pitää muuttaa Ilmoituskeskuksen asetuksia sitä käyttääkseen. Koska Ilmoituskeskuksen painikkeet on jo määritetty jollekin toiminnolle, Datayhteys-painikkeen lisääminen edellyttää jostain muusta painikkeesta luopumista.

Painikkeita saisi kernaasti olla enemmänkin, mutta Windows Phone 8.1 –versio tukee vain 4 tai 5 painiketta (näytön koosta riippuen). Kesällä julkaistavan Windows 10:n myötä on kuitenkin tulossa paljon uutuuksia, joista yhtenä mainittakoon parannettu Ilmoituskeskus ja isompi valikoima pikapainikkeita.

Itse olen päätynyt siihen, että Ilmoituskeskuksessa on yhteyksiin liittyvät painikkeet: WLAN, Bluetooth, Lentotila ja Datayhteys.

Lisää Datayhteys-painike Ilmoituskeskukseen näin:

  1. Siirry Ilmoituskeskukseen pyyhkäisemällä ylhäältä alas.
  2. Napauta Kaikki asetukset –kohtaa.
  3. Valitse Ilmoitukset + toiminnot.
  4. Valitse pikatoiminto-painike, jonka toiminnallisuutta haluat muuttaa.
  5. Valitse Pikatoiminto-luettelosta datayhteys.

Asetusten muutos on nyt valmis ja Datayhteys-painike pitäisi näkyä Ilmoituskeskuksessa seuraavasti:

Nyt voit helposti ja nopeasti hallita datayhteyden käyttöä. Kun syystä tai toisesta haluat datayhteyden pois päältä, napautat vain Ilmoituskeskuksen Datayhteys-painiketta. Ja samasta painikkeesta yhteys on taas nopeasti palautettavissa käyttöön.

Datayhteyden käytön seuraaminen

Jos haluat seurata datayhteyden käyttöä, voit tehdä sen Dataseuranta-sovelluksella. Tiedot-näkymä kertoo datan käytön edellisen 30 päivän ajalta esim. näin:

Käyttö-näkymä näyttää datan käytön per sovellus:

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit, Windows Phone / Lumia Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>