Lumia-puhelimille uusi Windows 10 -esiversio huomenna

Microsoft julkaisi ensimmäisen puhelimille tarkoitetun Windows 10 –esiversion 12.2. eli lähes 2 kk sitten. Uutta esiversiota on odotettu kuumeisesti ja huomenna viimein tapahtuu: Windows 10:n toinen esiversio puhelimille tulee ladattavaksi perjantaina 10.4. noin klo 20 Suomen aikaa.

Päivä on sikäli mielenkiintoinen, että Microsoft ei yleensä julkaise päivityksiä maanantaisin eikä perjantaisin. No, parempi näin ja ehkä nyt nähtävä esiversio on tavallista vakaampi kun se tohditaan laittaa jakoon näin viikonloppua vasten..?

Paitsi runsaasti uusia ominaisuuksia, päivitys tuo laajan tuen eri Lumia-malleille. Käytännössä uuden version voi asentaa kaikille Windows Phone 8 –laitteille paitsi Lumia 930 –mallille.

Lumia 930:n näytön käsittelyssä on ongelma, jota ei ehditty saada kuntoon vielä tähän versioon. Pikakorjausta (hotfix) asian tiimoilta ei luultavasti julkaista vaan Lumia 930:n käyttäjät joutuvat odottamaan seuraavaan päivitykseen saakka.

Alustavien tietojen mukaan huominen esiversio toisi mm. seuraavia uutuuksia:

 • Uusi Project Spartan –selain (virallinen nimi selviää myöhemmin)
 • Uudistunut Outlook, jossa integroitu kalenteri
 • Uudistuneet Office-sovellukset, joissa huomattavasti laajempi toiminnallisuus (mm. muokkaus-ja muotoilutoiminnot)
 • Vaihda sovellusta (task switcher) –näkymä uusiutuu ja näyttää aktiiviset sovellukset neljän ryhmissä
 • Lukuisia käyttöliittymämuutoksia

Vaikka nyt nähtävä versio on varmasti edellistä vakaampi ja valmiimpi, sitä ei voi edelleenkään suositella asennettavaksi ensisijaiseen puhelimeen vaan mieluummin vara-/testilaitteeseen.

Lumia 1520 ja 830 ovat täydessä latingissa ja odottavat tuossa huomista iltaa jo malttamattomana. Viikonlopusta onkin tulossa näillä näkymin erittäin mielenkiintoinen ja mobiilintäyteinen. Palaan asiaan kun tuorein kymppi on saatu pyörimään ja ensimmäiset kokemukset on jaettavissa.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,
4 comments on “Lumia-puhelimille uusi Windows 10 -esiversio huomenna
 1. 11.4.2015 klo 16:37 Timo Luhtavaara sanoi:

  Ensimmäinen pettymys tuohon Kymppiin tuli puolentoistatunnin päivityksen jälkeen, vaikka laite ilmoitti sen onnistuneen. Ehkä onnistuikin, mutta ei enää uudelleenkäynnistyksessä huomioinut SIMin PINGiä – ja homma jäi siihen. Etsiskelin viimein jotain toiminnon palautuskeinoa ja ’löysin’ ilman SIM-korttia Win 10:n (jonka laite kertoi puhelimessani olevaksi) valikoista jonkun ’reset’-toiminnon, joka käynnistyikin päivityslataamisen kaltaisena rattaitten pyörityksenä. Päättyikin, eikä sitten enää ’löydä’ minkäänlaista käyttöjärjestelmää SIM-kortin kanssa, eikä ilman. Ilmoittaa vain ’Not foun Resale’! Että tälleen… Onneksi on toinenkin Lumia, ettei tarvitse naapurilta kapulaa lainata. – Ottakaapa kantaa!

 2. 11.4.2015 klo 23:36 Antton sanoi:

  Laitoin täräyttäen Lumia 925:een. Jumitti täysin heti simmin pin-koodia kysyessä. Otin simmin pois, ni nyt toimii. Eli varotuksen sanana muille. Älkää oikeesti asentako ensisijaiseen puhelimeen, niinku mä tein. Ei hyvä.

  • Timo Läpinen
   12.4.2015 klo 13:36 Timo Läpinen sanoi:

   Komppaan Anttonia ja totean saman eli ei kannata laittaa ykköspuhelimeen. Monia ominaisuuksia vasta rakennetaan ja käyttöliittymässä kokeillaan erilaisia ratkaisuja. Kun kesä ja virallisen version julkaisu lähestyy, tulemme näkemään ominaisuuksiltaan valmiimpia ja vakaampia esiversioita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>