Windows 10 tuo Lumialle yksikätisen näppäimistön

Yksi ominaisuus oli kokonaan mennä ohi Windows 10:n uusimmassa esiversiossa. Moni haluaa käyttää puhelinta yhdellä kädellä ja Windows 10 tuo siihen mielenkiintoisen ominaisuuden.

Windows 10:n uusimmassa esiversiossa (build 10051) näppäimistön voi ”tiivistää” vasempaan tai oikeaan reunaan ja siten kirjoittaminen yhdellä kädellä sujuu paremmin.

Näppäimistön muuttaminen yksikätiseksi

Muuta näppäimistö yhdellä kädellä käytettäväksi näin:

  • Ota näppäimistö esiin missä tahansa sovelluksessa (esim. Viestit tai Sähköposti).
  • Paina FIN-näppäintä pitkään, jolloin pikavalikko avautuu.
  • (tai vaihtoehtoisesti paina &123-näppäintä, jos useita kieliä ei ole käytössä ja siten kielipainike puuttuu näppäimistöltä)
  • Napauta näppäimistö-painiketta ja valitse haluttu näppäimistö (vasen, oikea, keskellä).

Vaihtoehtoinen (ja nopeampi) menetelmä

  • Vedä välilyöntinäppäintä vasemmalle tai oikealle.

On hyvä huomata, että tämä ominaisuus löytyy vain isomman näyttökoon puhelimista, kuten Lumia 1520 (6 tuumaa). 5 tuuman Lumia 830 –mallissa ominaisuutta ei ole.

Kun näppäimistö on ”tiivistetty” ja viety vasempaan tai oikeaan reunaan, yhdellä kädellä kirjoittaminen sujunee helpommin. Toisaalta näppäimet ovat samalla jonkin verran pienempiä, joten tarkkuutta vaaditaan enemmän.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>