Eläinten internet

Minulla on kissa. Tai tarkalleen ottaen niitä on kaksi, mutta toinen on vasta pentu eikä vielä ulkoile. Vanhempi kissa ulkoilee vapaasti, kotiintuloaikojen puitteissa. Koska se on kissa, kotiintuloajat saattavat välillä venyä kohtuuttomastikin. Kissalla on niskassaan siru, mutta sitä voi hyödyntää vain omistajan selvittämiseksi, jos kadonnut kissa on löydetty. Se ei kerro kissan sijaintia.

Välillä olisi kiva tietää, missä kissa lymyilee silloin, kun se ei ilmaannu kotiin. Ja sehän on nykyään mahdollistakin. Maailmalla jo useampi yritys tarjoaa kissoille seurantajärjestelmiä. Kaulapantaan sijoitettava paikannin mahdollistaa kissan liikkeiden seurannan, parhaimmissa ratkaisuissa kännykän ruudulta käsin. Hakutermi ”cat tracker” antaa tulokseksi pitkän listan erilaisia tuotteita, hieman erilaisin tekniikoin toteutettuna.

Kunhan löydän niiden joukosta täydellisen juuri minun tarpeisiini, pistän kissani juoksut tarkempaan seurantaan. Eli toisin sanoen laitan kissan nettiin.

Tämä on taas yksi esimerkki esineiden internetistä. Suomalainen termi ilmiölle on huono siinä mielessä, että esine on meidän kielessämme aina jotain elotonta. Esineiden internetissä esine voi kuitenkin olla elottoman esineen lisäksi mitä tahansa: ihminen, kissa, koira tai vaikkapa hevonen. Ja hyödyt tulevat teollisuuden ja yritysten lisäksi suoraan kuluttajalle, eli sinulle ja minulle.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Trendit ja innovaatiot Merkitty: ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>